Китай към САЩ: Нямаме намерение да се състезаваме с никого

Белият дом се опитва да очерни Китай
Обновена: 25 мар 2020 14:05 | 25 мар 2020 13:53, Нели Христова
145
Китай към САЩ: Нямаме намерение да се състезаваме с никого
Снимка: БГНЕС

Въпреки кризата, в която всички трябва да сме обединени, нападките между САЩ и Китай продължават. Америка обвинява азиатската държава в много неща - в това, че прикрива информация за коронавируса или че помощта й към другите държави е пропаганда. Но Китай побърза да отговори на нападките.

Още по темата

"Неотдавна американският новинарски сайт The Daily Beast публикува изказване на американско официално лице, от което ясно се вижда, че Белият дом се опитва с държавни средства да очерни Китай, за да отклони вниманието от политическия натиск и да спечели изборите", пише "Радио Китай".

По думите на американския представител на тях им е наредено да казват, че "всички проблеми са свързани с Китай и да разпространяват с всички средства това твърдение".

С изострянето на епидемията американското правителство засилва прехвърлянето на вината за разрастването на епидемията върху Китай и често нарича новия коронавирус "китайски вирус", за да прикрие неефективността си в справянето с епидемията.

Крайно неетичните и расистки манипулации са остро критикувани от международната общност. На 23 март специалният докладчик на ООН за расовата дискриминация и ксенофобията Тендая Ахиум подчерта, че свързването на специфична болест с определена страна и националност е безотговорно и притеснително.

Наред с подобряване на ситуацията с борбата с епидемията Китай оказва помощ на останалите страни в справянето със заразата. Китай не само изпрати два експертни екипа в Италия, но и спешни медицински материали и апаратура.

В социалната мрежа италианските интернет потребители изразиха благодарност на Китай за помощта. Във връзка с това неотдавна в интервю пред журналист на телевизия FOX държавният секретар на САЩ Майк Помпео се опита да всее раздор в отношенията между двата народа на Китай и Италия. Началникът на търговската комисия на Белия дом Питър Наваро обвини Китай в "пропаганда" чрез оказването на помощ.

Всъщност, освен надпреварата с вируса, Китай няма намерение да се състезава с никой.

Хора видяха, че в най-трудния момент в борбата с епидемията в Италия американското правителство с военен самолет изнесе от страната 500 000 теста за новия коронавирус. В началото на миналия месец Майк Помпео заяви, че ще окаже помощ на съответните страни от 100 милиона щатски долара за борба с епидемията. Обаче китайското Министерство на външните работи доказа, че китайската страна никога не е получавала помощи от американското правителство.

Пред разрастващата се епидемия САЩ не само не показват хуманизъм и отговорност като голяма държава, но и коментират своеволно китайската помощ към останалите страни. Егоизмът им е породен от политиката „САЩ на първо място" и е доказателство за начина на мислене и предразсъдъците, останали от времето на Студената война.

Преодолявайки трудностите в борбата с епидемията, Китай оказва според възможностите си помощ на засегнатите страни и райони, което получи признание от международната общност.

Някои американски политици всяват смут в отношенията между Китай и останалите страни. Техните опити обаче са обречени на провал. Съветваме ги да обърнат повече внимание на защитата на живота и здравето на американските граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами отидете и вие да помагате пропагандно бе, баси жалките американци. На бедстващите италианци надали им пука дали е пропагандно или не. Вместо това пратихте военни в Италия да правят учение как да се бият с Русия.
63
10
 
7
 
! Отговори
до 64 преди 4 години
отговорът е *** - Бандата Комнаги от Пекин - те не искат Икономиката на Европа, искат Земята на Европа, защото са 1.5 милиарда и нямат земя дори да се изхранват. затова купуваха земя в Европа на кило - включително цяла Добруджа е на Китайски Инвестиционни Фондове, но в последните години - Франция, Нова Зеландия и т.н. забраниха със Закон - затова трябва нов Начин -Био Оръжие,Съсипване на Икономиката и изкупуване или Поробване на Територията на Безценица!! Всичко е Ясно, но Брюксел е Зле с Ума!
62
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Белият дом се опитва да очерни Китай-----------------"Когато Лисицата не може да стигне Гроздето, казва, че то е кисело!"Кой пусна вируса никой, никога няма да каже!Симптомите на Короната са почти идентични с тези които се развихриха от Електроните Цигари САМО в Щатите миналата година!?Нищо не твърдя, само подчертавам!Много е вероятно е Вирусът да е "Изтърван" от Неправителствена организацийка - хем срещу Китай, хем срещу Тромпета Тоест -"С един куршум - два заека"!
61
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС няма ли разузнване? Някое европейско разузнаване няма ли инфо кой пусна това в ЕС и уби икономиката,и цели разпад на ЕС.
60
3
 
11
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Цензурите са на своя пост - нито дума, че вируса е еврейски.
59
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че САЩ са виновни за много световни конфликти, така е, но за пореден път се убеждавам, че комунизма трябва да бъде изкоренен от човешката раса. Какво е видял света от комунистичекси ***? Чернобил, сега и това....комунистите трябва да М-Р-А-Т.
58
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора, китайците ядат всичко, което се движи не от миналия месец. Заразата пълзи в Щатите от август- септември миналата година. Много добре са описани симптомите в статия в наш сайт, като американците обвиняват електронните цигари.
57
3
 
8
 
! Отговори
факт преди 4 години
Едните са жълти глигани, а другите са смес от престъпници, купуващи оръжия против вируси... Демонски племена и народи.
56
4
 
32
 
! Отговори
Има ъ преди 4 години
САЩ се изложиха жестоко пред света.
55
3
 
20
 
! Отговори
Ох преди 4 години
Пак промиване на мозъци.Тия фащ пак настроени на войни.Не гледат да се излекуват хората ами не искат да кажат как се заразиха.
54
3
 
22
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
сащ пуснаха спина сега и този вирус тотална блокада от целия свят тазитеритория е много вредна за човечеството
53
4
 
24
 
! Отговори
Да преди 4 години
До Анонимен 46Да, да, затова японците вече поотвориха доста заводи на нисан в Китай. Защото ще се отдръпнат. Китай не могат да бъдат спрени, имат човешки потенциал.
52
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Всъщност, освен надпреварата с вируса, Китай няма намерение да се състезава с никой."==========================================================Да се състезава с "кой" или с "кого". Заглавието сте го оправили, но текста...
51
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай, Иран и ЕС- Италия бяха нападанта с вирус.Кой направи това? Трябва разследване.
50
31
 
8
 
! Отговори
Китаец преди 4 години
Тук в Ухан много обичаме кучешка супа. Сега ще ви кажа рецептата. Взимате няколко кучешки бута и ги сварявате. Добавяте сушени гъсеници и смляни к ърлежи (на прах) за овкусяване - 2-3 супени лъжици, накрая може да пуснете 7-8 живи бръмбара в супата, много е яко да пълзят в устата докато ги дъвчеш.
49
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЯСЕН И ТОЧЕН ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ОТГОВОР САМО С ЕДИН ОТГОВОР ДОКАЗВАТ КОЛКО СА НАД НАД
48
39
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
че разберат китайците че са едно голямо нищо точно след 6 месеца, когато установят отлива на капитали и загубата на пазари, след този случай китайските стоки няма да са никак добре приети и в ЕС и в САЩ
47
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До *** 42:Страната на 5G Страна и народ справили се с отличен с короновируса доказали че нямат пречки по пътя си за какъвто и да е проблем. Страна и народ които първи се втурват да помагат и то на не кой да е а на тези които им поставяха санкции. Тук сгрешиха господарите ти трол42
46
16
 
9
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Освен с военни средства,Китай няма как да бъде спрян иначе.
45
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То китайците още немогат да разберат какво сътвориха, и какво ще им се случи след отминаване на кризата, просто вече никоя нормална компания няма да предислоцира производства там, това е, ще последва масово закриване на заводи от компании в ЕС и САЩ и преместването им в нормалния свят, едва ли някой в ЕС, САЩ, Япония и Ю.Корея, ше има желание от този момент нататък да подържа режима в Пекин

Спонсорирани публикации