Съкратените в туризма може да стигнат 50% през тази седмица

БХРА: Бизнесът не работи, но задълженията си остават
25 мар 2020 12:30, Ния Христова
39
Съкратените в туризма може да стигнат 50% през тази седмица
Снимка: БГНЕС
Обявената мярка от страна на държавата да поеме 60% от заплатата на работник за запазване на работните места в засегнатите сектори е финансов ритник. Това каза Вени Петрова, председател на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria
 
Петрова обясни, че 60% от средния осигурителен доход е и част от анганжиментът от страна на държавата при обезщетение за безработица. 
 
"Ако ние не съкратим служители и при плащане на остатъка от 40% ще продължим да дължим всички останали данъци и осигуровки. Бизнесът не работи, а има задължения, тази мярка няма да ни облекчи".
 
Петрова приветства действията на правителството, но според нея средствата в размер на 4,5 млрд. лв. от страна на държавата ще стигнат само до 10-12% от фирмите. 
 
Цялото интервю можете да гледате във видеото ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Милен Добре е че го казваш но има ли кой да те чуе? Ние тука само ревем и искаме, искаме, искаме... Така ни е научил комунизмът. Не знам докъде ще я докараме така. Най - много под кривата круша.
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С тоя туризъм се оляхте. Досега ревяхте че персоналът не стига, наемахте хора отвън и подобни, а сега че е много и уволнявате на поразия. Ако някой може да разбере за какво става въпрос, да ми се обади. Просто държавните парички са много сладки, защо да се изпуска келепира? Защо да се свиваме като има откъде да се нахраним? Но разберете ние не сме Америка, нямаме милиарди за разхищение. По - бедният винаги трябва да си прави по - добра сметка. Да не се хапем после.
29
0
 
3
 
! Отговори
Милен преди 4 години
Нали се сещаш, че при 10тина служителя всеки струващ да речем 2000лв на месец (общ разход с осигуровки и т.н.), грубо годишният разход е 240хил.лв. Сиреч парите дето е дал за лъскавия джип спокойно биха стигнали за заплати... Какви са тея дето фалират след 1 седмица без работа?
28
0
 
0
 
! Отговори
Милен преди 4 години
IT компания... само че собственикът вместо да си купува джипове, къщи и т.н. инвестираше в компанията и служителите си. Има и такива, но са малко.
27
0
 
2
 
! Отговори
корончо преди 4 години
До МиленКаква е тази фирма дето плаща 1 година без да има работа ?
26
1
 
4
 
! Отговори
Милен преди 4 години
До АнонименКое би те накарало да не съкратиш хората ли? Ами че като мине след 1-2 седмици кризата и се върнеш към нормален ритъм ще трябва пак да търсиш нови, което е проблем. Умните работодатели знаят, че най-ценният им актив е качественият персонал и го пазят, а не ги изритват след 1 седмица спряна работа. Бил съм служител в компания, където 1г. нямахме работа, но всички си получавахме заплатите. На следващата печалбата беше тройна.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никакви "4.5 млрд лв" не е тръгнало да отпуска правителството. Това са само някакви гаранции, срещу които могат да се вземат заеми, както и да се облекчат финансовите показатели на банките. Правителството общо вади не повече от 0,5 млрд, със страшно много условности. Четете бре хора, не слушайте патологичните лъжци!!!
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То народа отдавна е фалирал, ама робовладелците и особено тия по морето си го мес.теха сега е техен ред.
23
0
 
5
 
! Отговори
Вихър преди 4 години
Стига сте ревали още на първата седмица!И защо уволнявате веднага хората?Сега ще си проличи кой наистина е истински бизнесмен и на кой му дадоха пари на готово,а си няма въобще представа от управление на бизнес!Какви бизнесмени сте, като не сте си създали буфери за критични ситуации?
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
После - кат фалира туризма, това ще завлече и селското стопанство, защото ще намалее местното потребление, а за износ в момента е нелепо да се говори.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Големите хипермаркети и вериги вдигнаха печалбите, докато имаше презапасяване, и пари в населението. Скоро кинтите ще свършат - заплати нема, картончета нема. Веригите са се презапасили също, но потреблението намалява, стоката гранясва и се изфърга. Това ще дръпне назад веригите. Вече се случва в Австрия!!!!!!
20
3
 
3
 
! Отговори
жужу преди 4 години
Как смятате, че ще се подобри вашето положение като фалира туризма, на което толкова много се радвате ?
19
0
 
3
 
! Отговори
Митко Манаф преди 4 години
А с бетона ко прайме?
18
0
 
2
 
! Отговори
корончо преди 4 години
До ШенолЩе фалират основно малките фирми, големите по-трудно.Нали го казаха - големите хипермаркети вдигат печалбата си.
17
1
 
25
 
! Отговори
Пук преди 4 години
Като гледам колко бетонни чудовища има изникнали непосредствено до морето, пренебрегвайки по съмнителен начин забраната за строежи на 200м от брега ... и някак си въобще не ми е жално за фалиралите хотели.
16
2
 
8
 
! Отговори
Румен преди 4 години
Нека.Нека всичко и всеки да фалира. Ще остане само Бойко да управлява.
15
3
 
20
 
! Отговори
Шенол преди 4 години
Нека да фалират. Аз съм я окъсал, шефа не дава заплата, ама Тея ако изпофалират ще се чувствам по- добре.
14
1
 
22
 
! Отговори
Митко 21 см преди 4 години
Да продават по един Майбах или ЕС класа и ще имат за заплати. Повечето са насъбрали мазничко от зимния сезон хич да не се правят на ощипани
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма най-засегнат бизнес,това са глупости.Всички,които не работят са засегнати!Какво значи най?То е свързано.Туризма не е само легло,ресторанта не е само лъжици маси и столове.Всичко губи от транспорт до последния сервитьор и продавач.
12
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лошито за турзима са и бъдещата невъзможност някой да посети обектите им. Съкратените хора от коя и да е сфера не биха мислили за почивки в идните година-две

Спонсорирани публикации