Община Бургас апелира хотели да дадат чаршафи на местни болници

В момента постелното бельо в Инфекциозно отделение се изхвърля
26 мар 2020 20:52, Анисия Иванова
14
Община Бургас апелира хотели да дадат чаршафи на местни болници
Снимка: БГНЕС

Община Бургас апелира към собствениците на хотели в Бургас и по Южното Черноморие с молба да предоставят постелно бельо, което ще се раздаде на болниците с настанени пациенти с коронавирус. Това стана ясно след приключилото заседание на Общинския кризисен щаб.

В момента постелното бельо в Инфекциозно отделение се изхвърля и не се праща на химическо чистене.

Бургаска фирма днес е доставила първата партида защитни облекла, които започнала да шие от няколко дни за местните. Първата партида с облекла е насочена към УМБАЛ-Бургас.

Община Малко Търново е заявила готовност да предостави eдна от трите си линейки на Онкодиспансера в Бургас. Тя е оборудвана и дезинфекцирана.

Лекари определят състоянието на настанените четирима пациенти в Инфекциозно отделение на УМБАЛ-Бургас като стабилно. Те остават в болницата.

Д-р Антон Григоров, началник на отделението по анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛ- Бургас представи приетия в болницата алгоритъм при криза, който включва отделянето на сектори в реанимацията за пациенти с коронавирус и отцепването на т.нар. "зона за чиста реанимация".

Ще се търсят допълнителни възможности за закупуването на още апарати за обдишване, монитори, дифузери и мобилен рентген. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
И по 3-4 дюшека, натъпкани с пари, допълни кмета...
9
1
 
6
 
! Отговори
Йода преди 4 години
Ние сме били голтаци бе хора. Къде е държавата, къде е излишъкът, с който се хвалеше Тиквун? На мен ми се струва, че почти всички държави в ЕС с изключение на някои държави са голтаци, всичко е било един голям балон.
8
1
 
11
 
! Отговори
Инфо!! преди 4 години
Каде отидоха 800 000 000 ЕВРО бе За оня.святт сте не за чаршави !!!
7
1
 
8
 
! Отговори
Тиква преди 4 години
Като отидеш в болницата, не дай боже, ще те о друсат така че, майко мила, арогантни и подли, сега от нас пак искат, както и тоя продажника кмета, дайте те ни на нас, само глупав може да даде на тая шайка, какво то и било.
6
2
 
10
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Общ. Бургас може да подпомогне местния бизнес в тези трудни времена като поръча чаршафи на някой шивашки цех в града. Скръндзи!
5
1
 
8
 
! Отговори
Сп???нс преди 4 години
!? Това истина ли е? Хвърлят чаршафите, защото няма кой да ги обработи? Че на този принцип , по хотелите трябва всяка сутрин да постилат чисто нови чаршафи.В обедните новини показаха фирмата която се грижи за болничното бельо на тукашните болници и единственото е че работниците в началото на поточната линия са с костюми.
4
2
 
17
 
! Отговори
българин преди 4 години
Плаче ми се като прочетох този апел !! Къде живеем ,Господи !!
3
1
 
17
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Бургас е богата община с многомилионен бюджет. Да купи чаршафи!
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ама защо,нали вируса умираше на температура,а всяка пералня пере памука на 90градуса
1
1
 
21
 
! Отговори
Момо преди 4 години
Да се смея или да плача?!...

Спонсорирани публикации