СЗО: Само стоенето вкъщи не спира епидемията, вирусът да се атакува

Изолацията е печелене на време, намалява натиска върху здравните системи
26 мар 2020 08:40, Елка Василева
186
СЗО: Само стоенето вкъщи не спира епидемията, вирусът да се атакува
Тедрос Гебрейесус . Снимка: архив, БГНЕС

Над 414 хиляди са заразени с COVID-19 в света и над 18 хиляди са починалите. Това съобщи Световната здравна организация, която призова страните,  наложили карантина, да използват това време, за да откриват и атакуват коронавируса.

За денонощие заразените с коронавируса са се увеличили с над 40 хиляди души, а смъртните случаи - с над 2 хиляди и 200. Най-много са заболелите и починалите в Европа.

Още по темата

Генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус отново заяви, че държавите трябва да увеличат тестването на пациентите и броя на работещите в здравеопазването, предаде БНР.

„Призоваването на хората да си стоят вкъщи и спирането на придвижването на населението е печелене на време и намаляване на натиска върху здравните системи. Сами по себе си обаче тези мерки няма да спрат епидемията. Призоваваме всички страни да използват това време, за да атакуват вируса“, каза генералният директор на СЗО.

Междувременно броят на новозаразените в Италия, която е с най-много заболели след Китай, бележи спад за четвърти пореден ден. Вчера новите случаи бяха близо 3 хиляди и 500. За сравнение - във вторник те бяха 3 хиляди и 600, а в понеделник - 3780.

Въпреки положителната тенденция Ватикана съобщи, че церемониите, свързани с Великден, ще бъдат без богомолци, без ритуала за измиване на крака и без процесии.

Испания, която е на второ място в света след Италия по брой починали, удължава с две седмици - до 11 април, извънредното положение, в опит да овладее разпространението на Covid-19.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
8
 
! Отговори
Резюме:3 преди 4 години
Другото ,което действа пагубно на този вирус и не само на този е озонирането и УВ лъчите, можете да си закупите кварцови лампи или озонатори и да ги пускате за по 10 минути в помещението.Не винаги озона е пагубен,всъщност се отделя по време на буря. За повишаване на имунитета-вит С-няколко пъти на ден ,през 3 часа, вит.А, вит.Е, вит.Д,вит. В6, рибено масло,Селен, Цинк,чесън (с мярка)-като укрепващ сърцето и протововирусно.
125
2
 
7
 
! Отговори
икономист преди 4 години
Здравните системи на държавите няма да фалират, но икономиките им ще изпаднат в рецесия, заради продължителната изолация на населението. Това от своя страна, пак може да доведе до фалит на здравните системи и не само! При всички положения, ако карантината се задържи дълго време, тя ще доведе до много по-сериозни последствия за икономиките в световен мащаб, отколкото ако всички преболедуваме вируса за кратък период от време. Eдинствената полза е, че отлагането във времето ще спаси повече хора!
124
4
 
15
 
! Отговори
Двойни стандарти преди 4 години
На нас Бацо ни нареди да стоим в къщи. А той днес яхнал джипката и отпрашил чак в Хасковско. И пред него и след него два джипа с гавази и м.и.с.и.р.к.и да отразяват подвизите му. А после криза имало, пари нямало. Няма да едни, за други има всичко, и по по-много!
123
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой ще го достави, ако го поръчаме, пощите ли, за колко време?
122
2
 
3
 
! Отговори
Резюме:2 преди 4 години
В Русия ,още при първите симптоми препоръчват медикамента-КАЛЕТРА или Лопинавир-Ритонавир. От Китай е идеята за Хидроксихлорин, но те споменават изобщо за хининови препарати ,както и за тяхно традиционално средство с хвойна и сладък корен,успях да го намеря-казва се Qing fei pai du tang ,може да си го поръчате от американски сайт.Тая цялата инфо я давам, да е в помощ доколкото е възможно.За себе си лично установих,че ако имам медикаменти в къщи е по-спокойно, т.е-имам вариант да действам
121
2
 
5
 
! Отговори
iq 0 преди 4 години
качвай се на самолета и атакувай бе маймун!
120
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подозирам, че вируса умира от кислород, след като ги лекуват с такива маски.
119
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Същите тези ни успокоявахаче няма страшно,вирусът не бил много опасен,когато беше пламнал Китай.
118
2
 
3
 
! Отговори
Резюме: преди 4 години
Досега като съвети слушахме,да си мием ръцете и да проветряваме ,та а дано -вирусът да отлети.Сега отнова-бла,бла-нищо същественно. Знаем ,че трябва да си стом в къщи ,за да се спре разпостранението,но както казва тоя умник-целта е всъщност-да не се натварва от раз здравната с-***.Ако се чувстваме болни обаче и пандемията е факт-единствения съвет е да пием парацитамол и да звъним на вече претоварените линии,та а дано но окажат помощ.В Русия предлагат-веднага тест и ако е позитивен,да се започне
117
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бе тия хрантутници на фондациите на Рокфелер и Бил Гейтс от СЗО знаят какъв щам ще е сезонния грип,и искат да ви тровят с ваксини,а сега изведнъж не знаят какво представлявало коронавируса и нямало поне година да измислят ваксина за Ковид -19 ..А бе яй сектир на тези юдео-масонсдки сатанистки номера . Истината е,че не само ,че имат безобидна ваксина (елита) за себе си,но у самите те са пуснали тая гадост,с която ви наложиха страшна диктатура и скоро ще ви морят и допълнително и с ваксина за К-19
116
2
 
8
 
! Отговори
Сашко преди 4 години
СЗО е съставена от сатаниски фамилии не го забравяйте!Фармацефтичните компании са тяхна собственост,създадени са да могат да ви убиват по бързо!Човешкото тяло е създадено да се самогенерира,благодарение на чиста планинска вода(без нанотехнологии),Витамин Д,чиста храна от природата без техните ГМО продукти които са заляли борсите и магазините!Когато консумираме техните лекарства те допринасят за нашата по бърза гибел!Това е и тяхната цел-Продават СМЪРТ!Много добре знаете че е така!
115
1
 
7
 
! Отговори
до:103 преди 4 години
Никой няма да ви каже обаче как същите китайци започнаха да излизат по прозорците и да викат "ЛЪЖА"....
114
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината е,че каквито и диктаторски мерки да се вземат от това никой няма да се отърве и ще го прекара всеки да се придобие имунитет,.Това в момента правят в Швеция
113
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбирам функцията на СЗО в момента. Освен само да плямпат и да дават неизпълними съвети, за нищо не стават.
112
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ви го донесем и да си го атакувате .Умници
111
1
 
15
 
! Отговори
бегай си у африка бе преди 4 години
с какво да се атакува бе ***, с банани ли или как? Нали сега ясно се вижда колко струват всичките тези учени и всякакви месии като илон мъск епъл или фейсбук, те са просто плямпачи и при реален проблем не могат да направят нищо точно нула.
110
1
 
0
 
! Отговори
а преди 4 години
ясна работата да няма работещи сле това като минат 3 4 месеца кои а се сети и си остават само техните е раваите се наи накрая ви се сбъдна мечтата успяха добър е горния да гледа а още по страшно щее и от това
109
1
 
4
 
! Отговори
Momo преди 4 години
Много ясно ...
108
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Целта е хиперинфлация и стопяване на огромните външни дългове на правителствата на САЩ и другите развити държави. Голяма работа, че щели да измрат, може би, милиони бедни хора -бедни, не банкери.
107
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекичко започват да ни подготвят за задължителните ваксинации.

Спонсорирани публикации