СЗО: Само стоенето вкъщи не спира епидемията, вирусът да се атакува

Изолацията е печелене на време, намалява натиска върху здравните системи
26 мар 2020 08:40, Елка Василева
186
СЗО: Само стоенето вкъщи не спира епидемията, вирусът да се атакува
Тедрос Гебрейесус . Снимка: архив, БГНЕС

Над 414 хиляди са заразени с COVID-19 в света и над 18 хиляди са починалите. Това съобщи Световната здравна организация, която призова страните,  наложили карантина, да използват това време, за да откриват и атакуват коронавируса.

За денонощие заразените с коронавируса са се увеличили с над 40 хиляди души, а смъртните случаи - с над 2 хиляди и 200. Най-много са заболелите и починалите в Европа.

Още по темата

Генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус отново заяви, че държавите трябва да увеличат тестването на пациентите и броя на работещите в здравеопазването, предаде БНР.

„Призоваването на хората да си стоят вкъщи и спирането на придвижването на населението е печелене на време и намаляване на натиска върху здравните системи. Сами по себе си обаче тези мерки няма да спрат епидемията. Призоваваме всички страни да използват това време, за да атакуват вируса“, каза генералният директор на СЗО.

Междувременно броят на новозаразените в Италия, която е с най-много заболели след Китай, бележи спад за четвърти пореден ден. Вчера новите случаи бяха близо 3 хиляди и 500. За сравнение - във вторник те бяха 3 хиляди и 600, а в понеделник - 3780.

Въпреки положителната тенденция Ватикана съобщи, че церемониите, свързани с Великден, ще бъдат без богомолци, без ритуала за измиване на крака и без процесии.

Испания, която е на второ място в света след Италия по брой починали, удължава с две седмици - до 11 април, извънредното положение, в опит да овладее разпространението на Covid-19.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ХОРА, ГЛЕДАЙТЕ НАКЪДЕ ВИ ВОДЯТ ДОКАТО ВИ РАЗКАЗВАТ ЗА КОРОНАВИРУС?
85
3
 
10
 
! Отговори
Факте е преди 4 години
че медицината не можа да се справи с един грип. Отделяат се трилион за медицина, но не може да се справи с един грип.
84
3
 
8
 
! Отговори
Професор Вучков преди 4 години
3 хиляди и 500Пише се 3 500 или три хиляди и петстотин.
83
7
 
7
 
! Отговори
До 88 преди 4 години
Ти се лекувай по бабешки,но не го вменявай на останалите,защото баба ти никога не е чувала за корона вирус и вероятно не е пътувала по света за да се заразява с вируси и после други да заразява.Айде малко по-отговорно към проблема,за да не станем като в Италия.
82
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Факт е че там където има заразен той заразява цялата стая с дишането и потенето си .-----Глупости.
81
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До фактМерките намаляват скоростта с която се заразяват хората, за да могат болничните заведения да поемат тежките случаи.Така че, ще живеем с коронавирус и догодина.---------Ако върви с тази скорост, до средата на юли трябва да се превърти цялото население на България, бре! А 70% идват малко по-рано.
80
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А как да го атакуваме,като генерала каза,че тестовете не са сигурни.Или нямат достатъчно тестове или нямат ресурс за масово тестване.
79
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От миналото си спомням, че лекарите казваха, че десет дни ти са нужни за грипа да го преболедуваш. С лекарства няма да се оправиш. Стоиш на топло, пиеш чай с лимон и мед. Разтривки от баба, компреси и така...
78
5
 
6
 
! Отговори
ДонДон преди 4 години
До Анонимен 80Не са лъгали Китайците,Просто населението в Европа е много застаряло.
77
0
 
7
 
! Отговори
ТТТТТ преди 4 години
В момента най сигурно е в ЗАТВОРА , особено ако пребиеш някой съкилийник и те вкарат в изолатора за една година си супер защитен! Новите затворници ги отделят за две седмици, единствената слаба страна са надзирателите , но не пречи и тях да пребиете превантивно , за да не се приближават до затворниците!
76
5
 
6
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Тоя китайски вирус май не мутира толко лесно.Една вирусоложка го каза.
75
2
 
9
 
! Отговори
да спасим земята преди 4 години
Ние сме инфекцията на земята. Комунизмът, беше лош, защото нямаше излишество, не пътувахме като пощуряли. Капитализмът обаче има един проблем, че източва благата на държавите, с цел да произвежда, оборот да има, за щяло и нещяло. *** да произвеждаме, да не говорим за замърсяванията. Всеки иска от богат по-богат да става. Този вирус ще има и положително влияние на планетата, която за следващите 50 години ще унищожим.
74
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И продължавам,настройте си алармата за остатъкът от живота си,замислете се.Искате 5 деца,супер,егоисти,които ще създадат единствено консуматори и лигльовци,които мечтаят да пеят в мюзик айдъл или да се чекнат на пилон с джуки и силиконови цици.
73
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как ще ви прозвучи незнам,но човешката популация сред бозайниците е най-висока.Да,ние сме умни същества,с развит добре мозък,в следствие на което си мислим,че сме много значими за планетата,но запомнете,НЕ СМЕ!Човекът е проблем за планетата последните да кажем 20 години точно с арогантното си мислене,че е над природата.Популацията на човека ще се редуцира,другият вариант е всичко туш след има няма десетки години.Няма да може да дишаме дори и да не сме заразени с корона или къвто друг вирус ...
72
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смъртността започва да расте и не отговаря на тази в Китай, което озночово че:Китай е лъгал света през цялото време за размера на епидемията и смъртността или че вирусът е мутирал и е станал по смъртоносен.
71
8
 
17
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
До ZlatenaИ кои сте вие "нормалните българи" бе, моме ?!Тези, които биха стояли с години затворени заради един вирус ?Ами, съгласи се, че не е нормално човек да бъде затворник. Какъв живот ще бъде това да живееш затворен, без право да се срещащ с близките си, без възможност да пътуваш ?Трябва ли ни такъв живот изобщо ?Както виждаш управляващите изобщо не говорят докога ще продължи тая агония. Напротив ! Удължават я всячески.Докога ????
70
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето заради такива роми като тоя на снимката ромите в България си правят каквото си искат ходят по улиците на градовете без да осъзнават ще така заразяват друг човек и му отнемат живота.Жалко е ще заради неграмотните роми с празните глави страдаме ние нормалните българи
69
3
 
5
 
! Отговори
до 29 преди 4 години
за Куба да затворена принципно държава и само 58 е доста добър резултат.За Русия да кажеш че не е обхваната в общата глобализация значи просто си далече от нещата и живееш с някакви клишета.
68
2
 
9
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
А бе а ми ако китайският вирус не изчезне лятото кво правим?
67
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като свършат парите, социализъмът е логичния вариант, ако желаеме да поддържаме прилична бройка население способно да се обслужва до живот.

Спонсорирани публикации