СЗО: Само стоенето вкъщи не спира епидемията, вирусът да се атакува

Изолацията е печелене на време, намалява натиска върху здравните системи
26 мар 2020 08:40, Елка Василева
186
СЗО: Само стоенето вкъщи не спира епидемията, вирусът да се атакува
Тедрос Гебрейесус . Снимка: архив, БГНЕС

Над 414 хиляди са заразени с COVID-19 в света и над 18 хиляди са починалите. Това съобщи Световната здравна организация, която призова страните,  наложили карантина, да използват това време, за да откриват и атакуват коронавируса.

За денонощие заразените с коронавируса са се увеличили с над 40 хиляди души, а смъртните случаи - с над 2 хиляди и 200. Най-много са заболелите и починалите в Европа.

Още по темата

Генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус отново заяви, че държавите трябва да увеличат тестването на пациентите и броя на работещите в здравеопазването, предаде БНР.

„Призоваването на хората да си стоят вкъщи и спирането на придвижването на населението е печелене на време и намаляване на натиска върху здравните системи. Сами по себе си обаче тези мерки няма да спрат епидемията. Призоваваме всички страни да използват това време, за да атакуват вируса“, каза генералният директор на СЗО.

Междувременно броят на новозаразените в Италия, която е с най-много заболели след Китай, бележи спад за четвърти пореден ден. Вчера новите случаи бяха близо 3 хиляди и 500. За сравнение - във вторник те бяха 3 хиляди и 600, а в понеделник - 3780.

Въпреки положителната тенденция Ватикана съобщи, че церемониите, свързани с Великден, ще бъдат без богомолци, без ритуала за измиване на крака и без процесии.

Испания, която е на второ място в света след Италия по брой починали, удължава с две седмици - до 11 април, извънредното положение, в опит да овладее разпространението на Covid-19.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
4
 
! Отговори
Жабата преди 4 години
Я го кажи директно бе"директоре"-трябва да се спре да се мисли и хората да станат покорни на идващия Нов Световен Ред!И сега се ползва принципа н ажабата и врялата вода- Ако едва жаба я сложиш в съд с вряла вода-тя ще изкочи.Ако обаче поставиш жабата в съд със студена вода и постоянно нагряваш водата-тя ще се свари! Е,сега ни нагряват водата постоянно!
145
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Внимание нсрВие не сте от тази държава и тази планета ли, че така се изразявате?
144
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
Интересни мненията на хората относно изпуснатата възможност за пълна карантина на Китай. Ще направя едно уточнение - Напълно съм съгласен, че трябваше да се действа по този начин, но и вина за разпространението на вируса носим и самите ние - граждани на тези държави и общества.Как мислите би могла да се наложи пълна карантина от СЗО на най-мощната икономика в света?! Та нали никой нямаше да подкрепи такова решение.Знаете, живеем в бруталнен капитализъм. В тази система не човека е ценен!
143
0
 
7
 
! Отговори
танер преди 4 години
сега ако кажат всички да излязат на вън никой няма да си покаже носа помнете ми думата
142
0
 
18
 
! Отговори
НФСБ преди 4 години
този индивид ген. директор на СЗО незабавно трябва да подаде оставка! Трябва да бъде подведен и под наказателна отговорност, заради ЛЪЖИТЕ на СЗО през целия януари 2020 г. повтаряйки китайските ЛЪЖИ, че covid 19 " не се предавал от човек на човек"! СЗО е съучастник в тази трагедия случваща се по света и особено в Италия и Испания!
141
11
 
4
 
! Отговори
лаком г*з преди 4 години
лакомията на китайците ще доведе света д огибел
140
0
 
25
 
! Отговори
Вяра преди 4 години
Прав е Анонимен, че е необходим кислород на организма, за да се справя с вирусите. Много течности, витамини, здравословно хранене, без паника, защото стресът не влияе добре на имунната система. И по-малко гледане на телевизия. Тя нагнетява паниката у хората с излъчването на простотии те, които говорят нашите управници.
139
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И как да си останем вкъщи, като работодателите не ни пускат - в гр. Смолян си бачкаме в предприятията !
138
0
 
23
 
! Отговори
КАК преди 4 години
И как да се атакува вируса бе ???
137
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СЗО няма ли вземе под международен контрол всички лаборатории на всички страни,които са пълни с биологични болести? Време е вече,не да се правят на заспали. Защо съществува тогава СЗО? Ниакво полза до сега,сигурно и вноска плащаме.СЗО да издаде заповед китайците да не ядат плъхове и други такива.
136
0
 
23
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ПО ПРАВИЛНИК ГЕНЕРАЛНИЯ ДИРЕКТОР НА СЗО ПРИ СВЕТОВНА ОПАСНОСТ СВИКВА СВЕТОВНА ЗДРАВНА АСАМБЛЕЯ КЪДЕТО ДЪРЖАВИТЕ ЧЛЕНКИ ИЗПРАЩАТ ДЕЛЕГАЦИИ И ВЗИМАТ РЕШЕНИЯ!!!КИТАЙ МОЖЕШЕ ДА БЪДЕ ПОСТАВЕН ПОД 30 ДНЕВНА КАРАНТИНА КОГАТО ТРЯБВАШЕ НО ТОВА ОТ СНИМКАТА КАЗА, ЧЕ НЯМА ПРОБЛЕМ И НЕ СВИКА СВЕТОВНА ЗДРАВНА АСАМБЛЕЯ А СЕГА ВЕЧЕ Е КЪСНО)!
135
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ох, СЗО отново са тотално неадекватни.Първо, знаем отдавна, че принудителната изолация само забавя разпространението, но не решава проблема.Второ, атакувайте вируса. Ама да кажете как, а?Чудя се защо съществува тая безполезна организация. С нищо не допринасят.
134
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами да действат. Хората за това си седят вкъщи, за да може учените по-бързо да разработят ваксини и лекарства. Не само да плямпат как това или онова не можело или как по-лошо щяло да става. Да действат. Сега.
133
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли журналисти от свободния свят,които да отразяват ситуацията с болните и умрелите ,от корона заразата? Не.
132
0
 
27
 
! Отговори
2 преди 4 години
Този афротъпанар е виновен че не се реагира навреме и де факто е коствен виновник за смъртта на хиляди.
131
2
 
35
 
! Отговори
изр0ди преди 4 години
Заради тоя корумпиран *** на снимката сега светът гори. Февруари говореше, че нямало нужда да се спират полети от Китай (добре, че не го послушаха) и даваше Китай за пример как да се действало с/у вируса (А ККП (из)пусна вируса в разрез с всички базови разпоредби на СЗО за инфекциозни болести) УР0Д
130
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистите от север, сега ще спасяват света,отново?! Съмнението в тях,за разпространението на вируса обаче се засилва.
129
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СЗО и ООН,да поискат от тези,които пуснаха вируса и които искат премахване на санкциите,да дадат лек срещу него.
128
0
 
29
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЕЙ ТОЗИ ИМАШЕ ВЛАСТТА ДА ПОСТАВИ КИТАЙ ПОД КАРАНТИНА ПЪЛНА ОЩЕ В НАЧАЛОТО НО ВМЕСТО ТОВА НАРЕДИ НИКАКВА КАРАНТИНА НА КИТАЙ И ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ДА СИ ПРИБЕРАТ БОЛНИТЕ!АЗ ЩЯХ ДА СПРА ПОЛЕТИТЕ ДО КИТАЙ ДА ЗАТВОРЯ ГРАНИЦИТЕ НА КИТАЙ И 30 ДНИ КАРАНТИНА!!!СЕГА ПОЛОЖЕНИЕТО Е НАПЪЛНО ОПУСНАТО!
127
2
 
6
 
! Отговори
Резюме:4 преди 4 години
Доставката е за около 10 дни до 2 седмици.За скъпите медикаменти-натиснете правителството или търсете индийски сайтове.Аз си купих Калетра от американски -60 капсули за 200 долара и после установих ,че индийците го продават 90 капсули за 90 долара,малко късно -ама здраве да е. Най-добре е да натиснем управляващите да го закупят и пуснат на по-хрисиянски цени по аптеките.Алтернативно на хидроксихлорина е нашенският хинин или аналгин хинин .На всички пожелавам здраве и да се измъкнем по терлици :

Спонсорирани публикации