Тестват всички жители на Букурещ за коронавирус

Екипи ще ходят от врата на врата като в Южна Корея
26 мар 2020 08:20, Елка Василева
37
Тестват всички жители на Букурещ за коронавирус
Снимка: архив, БГНЕС

В близко време всички жители на Букурещ може да бъдат проверени за коронавирус, съобщи румънският здравен министър Виктор Костаке пред местна телевизия.

Той обясни, че властите искат да осъществят програма, подобна на проведената в Южна Корея, за да тестват столичаните за болестта с помощта на мобилни екипи.

Още по темата

Костаке каза също, че не всички, които са под карантина, в момента се изследват.

„Одобрихме партньорство и програма, които ще започнат скоро. Искаме да тестваме цялото население на Букурещ с помощта на екипи, които ще ходят от врата на врата по южнокорейски модел. Много е важно да направим милиони тестове. До края на седмицата ще имаме още 200 хиляди теста. Започнахме с един център за тестване през януари, сега имаме най-малко 20, а искаме да са по един-два на окръг“, каза министърът.

На 16 март румънският президент Клаус Йоханис обяви извънредно положение в страната, припомня БНР. Отменени са занятията в училищата и детските градини, не работят търговските центрове, въведен е и  комендантски час. Заразените са общо 906, 17 души са починали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И за кой щам на вируса ще са тестовете - за безобидния тип S или за cмъpтнoпacния тип L ?!Румънски пpocтoтии.
9
4
 
2
 
! Отговори
гагане преди 4 години
И Аз това предлагам в София и в Улан-Батор, това ще ни помогне. И на България и на Монголия 51582
8
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 5Тестването е в комбинация със същото извънредно положение като тук. След 2 седмици те ще се оправят, а кошмарът за нас тепърва ще предстои
7
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То хубаво ще ги тестват, и ако се окаже че над 1 милион са заразени, тогава какво ще правят. Ние като не се тестваме нямаме заразени и си го караме на крак.
6
7
 
12
 
! Отговори
Az преди 4 години
Аз предлагам всички в София да се тестват по техен пример!
5
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това, според мен, трудно може да се нарече ефективен метод. ОК, ще тестват от врата на врата. И каква е гаранцията, че днес ще ме тестват и аз няма да се разболея утре? Тестовете очевидно са в недостиг, и то по целия свят, че да се разхищават по този начин. Всички го казват, не само ген. Мутафчийски - безсмислено е да тестваш ЗДРАВИ хора, без симптоми. Това, че има вирус, не означава, че всички до един ще го хванат и развият....
4
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не коментирате?
3
10
 
20
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Не излизайте с такива новини моля ви !Генерал Мутафчийски подскача като ужилен, когато чуе предложение за повече тестове.На него му е поръчано да поддържа така нещата и да ни дава информация "на час по лъжичка".Стратегията на властта тук не е да се пребори с коронавируса, а да ни държи, колкото може по-дълго в това положение на диктатура.Затова сутрин генерал Мутафчийски ще ни казва за по един-два нови заразени, авечер за още 20-30 ...И така ... отиде до септември.Кошмар !
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как така? Не е ли по-добре да се правят по 20-30 теста на ден и да се съобщават заразените по 2-3-*** 4-4 пъти на ден?
1
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато направят тестовете и вирусът ще си е заминал.

Спонсорирани публикации