За болките от COVID-19 от първо лице – мъж разказва колко тежък е вирусът

51-годишният Никола Хардуик страдал само от лека астма
26 мар 2020 15:15, Нели Христова
58
За болките от COVID-19 от първо лице – мъж разказва колко тежък е вирусът
Снимка: БГНЕС

51-годишният Никола Хардуик винаги е бил здрав и във форма, посещавайки фитнеса поне три пъти в седмицата. Рядко страда и от пристъпи на астма. Ала се заразява с COVID-19 и вирусът успява да го повали. Неговите приятели го молят да направи видео за хората в социалните мрежи, с което да разкаже, колко тежка може да е болестта.

Едва поемащ си въздух, Хардуик разказва за болките и симптомите, които има.

"Гръбначният стълб ме боли, гърбът ме боли, вратът ме боли. Почти нямаш желание да говориш. Оставаш без въздух, ако започнеш да се движиш, не искаш да вдигаш главата си от възглавницата", казва болният мъж, едва държащ главата си изправена, а очите си отворени, във видеото, което е гледано повече от 37 хил. пъти.

"Идва на вълни - понякога чувстваш леко облекчение, но после то си отива... И боли страшно много. Не съм изпитвал нищо подобно досега. Не го пожелавам дори на най-големия си враг", споделя Никола.

Съпругата му, Анди, твърди, че много от приятелите на Никола не могат да го познаят във видеото.

"Сякаш всичко го напусна, цялата енергия", казва тя пред The Guardian. А баща му разказва, че всичко започнало в петък, с "много суха кашлица": "Започваш да се чувстваш ужасно, а след това усещаш, като дробовете ти се стягат."

Никола нямал треска, за това си легнал, очаквайки симптомите да отминат. Ала само след няколко часа се събудил с температура и вече не можел да диша нормално. Веднага се обажда на спешния телефон 111, а докторът му казва, че най-вероятно има COVID-19 и го съветва да се обади отново, ако проблемите с дишането продължат. Малко по-късно Никола влиза в болница.

И въпреки че парецатамолът помогнал за сваляне на температурата, неговата помпичка за астма, така и не му помогнала в битката за въздух.

"Ако започнеш да кашляш е много болезнено. Ако изпитате нужда да се смеете, недейте - боли", съветва Никола.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
1
 
! Отговори
фитнес инструктора преди 4 години
Минимум 5 пъти в седмицата идва в залата Джони!
54
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"51-годишният Никола Хардуик страдал само от лека астма"Само? Лека? Астма? Преди 100 години тоя нямаше да преживее и до 5-тата си година от раждането. Вируса вЕрно чисти генетичен ***...
53
0
 
2
 
! Отговори
До Щерю преди 4 години
Всъщност е едва март☺.
52
2
 
13
 
! Отговори
ппп преди 4 години
мой колега го изкара за 7 дена след ски в Италия, като кофти грип. Не е в България, но все пак да знаете. Вече даже забрави, че е бил болен. А 80% от болните дори няма да разберат ако са болни.
51
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз да ви разкажа понеже и аз го изкарах но съм по млад от този на видеото с 10 години. Поваля те за часове буквално, легнах си в 11 и в 1:30 се събудих от треска и ми беше студено въпреки че приятелката ми беше почти отвита. Станах и отидох на друго място понеже тя е бременна, едва стигнах легнах и не можах да заспа. Всичко което пих не помагаше, доктора не знаеше от какво съм болен. Наистина има болки в тялото задух, но е просто малко по силен-грип. Нищо страшно не е, минава си за 5-7 дни
50
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Сата НАТО10% човек коментира 50% човек.Класика на поми ярското поведение...
49
0
 
21
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
2020-та година гарантирано ще влезе във всички учебници по история на света...
48
18
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Той този е половин човек, какво ми го дават за пример? Щом ходи с помпичка, какъв фитнес три пъти в седмицата, кви пет леа... Миналата година и аз лежах три дни с 38 градуса, и мене ме боляха дробовете, и аз се псувах, че съм пушил 18 години, и едва дишах, но накрая мина. Това па ако требва да отиде на война и да му ампутират малкото пръстче, ше ореве света.
47
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според статистиката 70% от хората ще го носят в себе си без да разберат.Да кажем,че един човек от тези го блъсне кола.При аутопсията откриват корона вирус в организма.Пак ли ще го пишат умрял от корона вирус...Ето по такава система се правят бройките починали...Той получава инсулт,но понеже има и корона значи е виновна короната.
46
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гроба за теб. Дълбоко ще те закопая и попея, *** ненужен.
45
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 39Ти може направо да се барикадираш в гроба, само това ти гарантира, че няма да го хванеш никога ;)
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искаме звезди!
43
16
 
3
 
! Отговори
До 39 преди 4 години
Няма да го минат всички! Ще го минат баламурниците, които вярват на провокатори и сеирджии като теб и не се пазят. Тия които са се барикадирали с храна, вода и оръжие нито корона, нито дядо Господ може да ги пипне!
42
5
 
12
 
! Отговори
НФА преди 4 години
Директно връчваме Оскар без никакви номинации за най-добра главна мъжка роля на този артист и още един Оскар за най-добър филм на този моноспектакъл наречен "Английският пациент"
41
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярвайте на болката.
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 30Зависи кой грип си карал до сега...Този от тип Б е точно с тези симптоми и минава през 3-4 години.
39
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Короната оставя последствия за цял живот. Виждат се петна по белия дроб. И задух. 30 процента по-малко въздух."Стига лъга и всява паника шоро... До тия неща се стига след фиброза, до която се стига след влошена пневмония, карана поне 2-3 седмици. Тоя вирус ще го минат всички, няма отървия. За повечето хора ще е леко, за слабите и хронично болните - доста тежко.
38
2
 
29
 
! Отговори
Да кажа преди 4 години
Допълнение: Имам суха кашлица и болки в гърдите от седмица, като болките се увеличават. Отивам днес в Пирогов. След час и половина чакане, през което минаха 2-3 -*** пациента с други оплаквания дойде и моят ред . Преслушаха ме, казаха , че ми няма нищо , изписаха ми витамин В и С. Казах им, че от един месец ги пия, а от седмица и антибиотик. Пожелах им хубав ден! Утре ще си направя ренген. Та да попитам -къде отиват тези пари за здравеопазване? 40 човека хоспитализирани и няма пари.
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 33Трябвало е да настояваш за тест. Така с преслушване нищо не се доказва. Ако нямаш температура най-вероятно не е корона.
36
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След 1 час директно включване на генерал Годжи от околовръстното на София в компанията на турски тираджии във връзка с коронавируса

Спонсорирани публикации