Airbnb дава $250 млн. обезщетение на собствениците на жилища

Плащанията ще започнат през април за загубилите резервациите си
31 мар 2020 17:45, Петя Славова
4
Airbnb дава $250 млн. обезщетение на собствениците на жилища
Снимка: БГНЕС

Услугата за онлайн резервиране на недвижими имоти Airbnb ще отпусне 250 милиона долара на собствениците, отдаващи под наем жилище, които са загубили своите резервации заради пандемията от коронавирус. Това се казва в писмо на директора на компанията Брайън Чески, съобщава БГНЕС.

Още по темата

В началото на месеца компанията заяви, че стопаните, приемащи гости от пострадали от вируса региони, гости, пътешестващи в сериозно пострадали региони или от тях, а също така всеки клиент, ако неговото пътуване попадат под ограниченията на властите, могат да отменят резервацията без глоба.

„Ще изплатим 250 милиона долара на стопаните, за да покрият разходите си за отмяна на резервациите, предизвикани от пандемията от коронавирус… Ако гостът отмени резервацията на жилището заради причини, предизвикани от бума на COVID-19, за периода от 14 март до 31 май, ние ще платим на собствениците 26% от сумата, която обикновено получават в съответствие с правилата за отмяна на резервация“, се казва в изявлението на Чески.

Плащанията ще започнат през април.

Компанията също така планира да създаде фонд в помощ на „суперстопаните“ в размер на 10 милиона долара, за да се помогне на някой от тях да платят арендата или ипотеката. Служителите на компанията са събрали за фонда 1 милион долара, а Чески заедно със съучредителите ще добавят останалите 9 милиона долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
КОЙ ЗНАЕ КАКВИ ПЕЧАЛБИ ПРАВИ ТАЗИ КОМПАНИЯ КОЯТО УРЕЖДА ВРЪЗКАТА МЕЖДУ НАЕМАТЕЛЯ И ОТДАВАЩИЯ ПОД НАЕМ ЩОМ С ЛЕКА РЪКА ДАМА 250 МИЛИОНА!!!
1
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо не се получиха 250 милиона10+1+9=?

Спонсорирани публикации