Автобусните фирми очакват масови фалити - няма пътници

От бранша заявиха, че мярката 60/40 не работи за тях
41
Автобусните фирми очакват масови фалити - няма пътници
Снимка: БГНЕС

Масови фалити на фирми за автобусен превоз се очакват до две седмици заради липсата на пътници в условията на извънредното положение.

Още по темата
За това алармира Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи. В писмо до транспортния министър Росен Желязков от бранша настояват държавата да приеме пакет от мерки за подпомагане на бизнеса.

Липсата на пътници, наложена заради забраната за придвижване между градовете, обрича транспортния бизнес на фалит, редица фирми вече са преустановили дейността си, обясни Милтенова пред БНР.

Затова от бранша настояват държавата да предприеме бързи действия за спасяването на бизнеса, каза още Милтенова и уточни: "Да се намерят компенсаторни механизми, да се осигури спешно финансиране за оборотни средства под формата на кредитиране".

Мярката "60/40" не е приложима за превозваческия бизнес, каза още Милтенова.

"Няма да сработи, реално шофьорите са на работа. Ние можем да поискаме мярката само, ако на тези хора е издадена заповед да преустановят своята дейност. Шофьорите, които обслужват градските и слабо населените места, също не могат да попаднат в обхвата на тази мярка", обясни тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да го духат, особено тия дето не плащат на шофьорите си.
29
0
 
1
 
! Отговори
Истина преди 4 години
Здваве, здраве, ама като останеш без пари друга песен ще запеете. Всеки си знае себе си. Никой в магазина не те пита, кой е президента и министър-председателя, а на касата ти искат парички... За маска, за кво ли не и ако нямаш пищовче...
28
0
 
10
 
! Отговори
Anonimen преди 4 години
Когато Милтенова започне да плаща данъци и да осигурява шофьорите си на реалния доход, не на 4 часа, не на минимална заплата, тогава може да иска пари от държавата. С години в този сектор потъват милиони, ако не и милиарди, а сега искат помощ. Защо?!? Нали сте по-големи от държавата?
27
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямало пътници....ама нали си имаме магистрали
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще фалират, защото са лоши стопани. Частникът е лош стопанин. БДЖ ще започне да превозва пътниците. Да продават автобусите за 1 лев и да си купят с този 1 лев маска срещу коронавируса. Здравето е по-важно от бизнеса им.
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще спасим Планетата Земя, ще намалим въглеродния отпечатък, консумацията на петрол. Днес се вижда утопията и измисления свят на Еколозите. Днес се реализира техният сън.Май не ни харесва?
24
2
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Силния изяжда слабия - закон на джунглата.
23
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не върнем хората по селата ни очаква гибел. -------Много обичам такива ентусиасти, дето искат да връщат ората по селата :))) А ти да обуеш гумените ботуши и да изринеш на кравите сакаш ли?
22
5
 
2
 
! Отговори
До21 преди 4 години
Съгласен съм с теб брато но как да стане трябва да напуснем еврозъюза те къде ще се продават ***
21
2
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
То няма все така да е - ще изплуват...
20
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Земята 30 години пустее. Бурени и тръни никнат навсякъде. Едни тарикати обработват най плодородната земя в Добруджа сеят жито и царевица и изнасят реколтата навън станаха милиардери. А внасят отпадъка и ни хранят с набухватели щото хляб от плява нестава. Времее да си върнем селското стопанство ткзс-тата да развъдим осемте милиона крави а не мутрите да ни хранят с палмово масло. Ако не върнем хората по селата ни очаква гибел. Разбрахте ли че без обработване на земята и без животни сме обречени.
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може да се намали броя на седалките в един автобус. Така всеки пътник ще е на разстояние от другия.
18
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този път няма да ни се размине. Кризата е много сериозна и навсякъде. Всички заедно ще гризнем дървото.
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малиу ужас, пътнико свиден, пътнико млад, тоя път пътуват пътеводителите :(
16
6
 
37
 
! Отговори
Султана преди 4 години
Трета седмица съм без работа,на колата и свалих акумулатора,винетка не съм си купил,градски автобус не ползвам,бях забравил какво е да вървиш пеша.А за бензиностанции,автобусни фирми,таксита,съжалявам,ама толкова години ни драхте кожите и без вас ще се оправим....Време разделно е ,чиновниците и политиците да не мислят че ще им се размине ,земята пищи от страданието на онеправданите ,съдът е близо и на всеки му според делата.Усмихвам се понеже светът който познавам си отива ...
15
0
 
26
 
! Отговори
Хемус преди 4 години
БДЖ ще живне стига да се намери читав локомотив да закара влак от начална до крайна гара!И там управляващите раздадоха едни виртуални пари,за ремонт и нов подвижен състав,ТЖВ и Дойчебан ни завидяха
14
2
 
17
 
! Отговори
аа преди 4 години
Стига с тия лъжи. Продаваш 10% от бизнеса и намираш капитал, не за една а за десет кризи да прекараш. Аман.
13
0
 
15
 
! Отговори
Дебел депутат преди 4 години
Абе,теглене кредити,после ще му мислите?
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами това е идеята на пазарната икономика.От време на време се чисти от бок.. лука.
11
1
 
15
 
! Отговори
az преди 4 години
Нови фирми ще се появят след тях.

Спонсорирани публикации