Фитнес зали отиват към фалити и уволнения

Браншът призовава за истински Закон за фалитите
31 мар 2020 19:16, Анисия Иванова
54
Фитнес зали отиват към фалити и уволнения
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria.

Спортните и фитнес зали у нас са сред най-засегнатите от мерките на правителството за преодоляване на коронавирусната криза. Всички зали са затворени и приходите са нулеви. Това каза Петър Ангелов, председател на Българската асоциация за здраве и фитнес, в предаването “Бизнес старт” Bloomberg TV Bulgaria.

Ангелов отбеляза, че фитнес залите у нас са между 800 и 900, а в индустрията заетите са около 50 хил. души.

“Има голямо неведение какво да се прави, хората ще се окажат принудени да освободят служители”, посочи той.

Според госта мерките на правителството за запазване на заетостта (т.нар. мярка 60 на 40) са крайно неефективни, тъй като след върнатите суми за осигуровки от работодателите и служителите към държавата, в бизнеса остават около 20% от обещаните 60%.

“Ако тези огигуровки се поемат от държавата, тогава помощта ще е наистина 60 на 40 и това ще е действителен стимул работодателите да задържат служители. В момента не става въпрос за нежелание, става въпрос за невъзможност”, отбеляза Ангелов.

Той призова и да се обърна внимание на Закона за фалитите, като посочи, че сега е моментът да се приеме един истински такъв закон.

“Много хора ще бъдат принудени да фалират в тази ситуация. Трябва да им се даде възможност след това пак да се върнат в предприемачеството. Това е нещото, което ще ни извади от кризата”.

Според Ангелов по-важният въпрос е какво ще се случи, след като отшуми медицинският аспект на кризата.

Той посочи, че при удължаване на мерките определено ще се стигне до фалити и затваряния на фитнес зали, а за да бъде предотвратено това е необходима допълнителна помощ от държавата, както и предоставянето на нисколихвени или безлихвени кредити.

Вижте целия разговор тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
5
 
! Отговори
gfgf преди 4 години
Този не ме интересува, но ей сега една камара до вчера супер тарикати и гъзари парадиращи с коли и т.н. ще наизлязат всичките да реват как един месец и вече са фалирали...
42
1
 
4
 
! Отговори
Да фалират преди 4 години
Да фалират всичките !!!!
41
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе поредната вменена нужда, няма нужда от тоя бизнес, колко е хубаво без много такива измислени работи, спрете да се тъпчете, тичайте, ако искате, правете упражнения вкъщи, за какво са тия миризливи зали
40
4
 
5
 
! Отговори
fact преди 4 години
ФАЛИРАЙ. ИСТИНСКА РАДОС ЗА МЕН.Фитнесите - даун, УВРЕЖДАТ!
39
0
 
11
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
Залите били 800-900, общо работели 50000, или в зала около 55-60човека работници!Колко са залите, където едновременно тренират 50-60 човека , или аперсонал30-40, (на две смени), или общо в залата стотина човека.Средно!!Може да има и по 200!Доста се е натегнал.Преди нямаше фитнес, а пък хората не бяха толкова дебели, по на 35-40г.Определено може и без тия.
38
2
 
3
 
! Отговори
Татул преди 4 години
Крайно време да се помисли за личния фалит на физическо лице. А не на някакви зобаджии. Не че имам нещо против тях. Всеки един ще е засегнат, а какво ще се слчуи на хората, които ще загубят работа, ще им вземет ипотекираното жилище, ще ги изхвърлят на улицата без жилище и без пари , и ще продължат да ги преследват да си плащат вноски. Роби до живот зашото щели да злоупотребяват хората с лекомислени кредити. Е това ако е справедливо по добре да ни мори короната и да се затриваме като нация.
37
2
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Фитнес залите отиват на кино...
36
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига бе, фитнесите фалираха за нема и две седмици, още малко и архитектите и адвокатите ще кажат, че са "засегнати" от вируса и дървавата трябва да им помага.
35
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 4 години
До 40, работодателчетоПри теб явно са само амеби, като ги махнеш така или иначе нема къде да си намерят работа, пак ще се върнат робите на 500лв заплата
34
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе. Ще тегля нисколихвен или безлихвен кредит, че да плащам на работниците да не работят, а след като ми позволят някога да отворя, първите месеци ще бачкаме на макс 30-40% от предишните нива и аз пак няма да уволнявам. Знаете ли кога? Нивгаш.Всичко на борсата и Бойко да ги спасява, нали е голям разбирач и си гласува извънредни мерки, затваря бизнеси... Ай у лево ся.
33
2
 
23
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Сега нацепените батки ше си останат ниски дебели и грозни, преди беха само ниски и грозни :)
32
1
 
18
 
! Отговори
Бицепса преди 4 години
Платихме си за МАРТ картите, а ги ползвахме до 13.03 сеше що? Ресто на парите кога??? та ревеш......
31
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щанфите в залата нямат разходи само прашасват и двама на смени персонал на входа или сега ще ми разправяте че всяка зала е с фитнес инструктор и пак не виждам повод за фалит просто без временен доход а и мутрягите едва ли им е само тоя бизнес с една зала живеят май искат да смукнат паеички
30
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Запотрябвали са ни тия фитнес зали.
29
1
 
21
 
! Отговори
Аз преди 4 години
По 50 човека ня зала средно ли бачкат чичка? Аз не съм виждал такъв персонал на бр зала, дори и в пулса...
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво стана с тия убавите момчета от залите...
27
1
 
6
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Да представят исканията си пред архиепископ Датев Акобян. Ще се наложи да чакат за разглеждане - Негово Високопреосвещенство отговаря и за България и за Румъния и е сериозно претоварен.
26
2
 
18
 
! Отговори
Фикрет Стораро преди 4 години
Ужас!! Ужас. Боже какво ни сполетя
25
10
 
6
 
! Отговори
Инж. до 26 преди 4 години
По вярното за теб е: Като нямаш фитнес, раздаваш мозък. Така че, гледай си болното здраве и не мисли за хората, които желаят да спортуват.
24
6
 
6
 
! Отговори
Народна мъдрост преди 4 години
Ттъп си - бегом във фитнеса!

Спонсорирани публикации