Производствата да работят, спазвайки мерки, искат строители

От бранша предлагат създаване на експертен икономически съвет
12
Производствата да работят, спазвайки мерки, искат строители
Снимка: БГНЕС

Държавата да създаде условия и възможност производствата да продължат да работят при спазване на определени мерки. Това предлагат от Националната асоциация на строителните предприемачи в отворено писмо до институциите.

Още по темата
В строителството са заети над 200 000 работници, които осигуряват препитанието на над 500 000 човека.

Като посочват рисковете за икономиката в ситуацията, в която стопанският живот е блокиран, от там предлагат
създаване на експертен икономически съвет.

В него трябва да вземат участие доказани икономисти, администратори и производители. Основна задача на съвета трябва да бъде анализ на текущата икономическа ситуация и предлагане на адекватни мерки за оцеляване на икономиката, смятат от бранша.

Според тях трябва да продължи и ефективната работа на администрацията, обслужваща стопанския живот.

"Това е възможно, защото банките работят ефективно при пълно спазване на предписанията. Според нас от НАСП сега е моментът дигитализация на административния процес, в частност въвеждане на електронното разрешително за строеж", пише в писмото, подписано от председателя на Асоциацията Георги Шопов.

Строителният бизнес иска още продължаване на кредитирането от страна на банките под контрола на БНБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
имотния балон гръмна. вече никой не купува имоти.баламите свършиха
7
1
 
4
 
! Отговори
Подкрепям искането преди 4 години
на работещите в строителството. То дава хляб на много хора и топлия сезон не бива да се изпуска.Освен това, там са вкарани много пари, не бива да стоят замразени, защото това се отразява на цялата икономика, става въпрос за милиарди.Прибавете и факта, че има много семейства, които се нуждаят от жилище, купили са апартаменти на зелено, да им излезе по-евтино. Ако навреме не се завършат такива сгради, хората хем ще плащат наеми, хем ще изплащат кредити, хем няма да получат жилища скоро.
6
1
 
5
 
! Отговори
наблюдател преди 4 години
Достатъчно строителство на нефункционални жилищни сгради, офис сгради и хотели. Назад към природосъобразен начин на живот и труд . Много зеленина и гори ни трябват, а не бетон и болести.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те да не би са спирали, поне из Младост си се бачка здраво по всички строежи. Калните наноси по улиците са главно от техните камиони излизащи с непочистена ходова част.Като ги виждаме как спазват мерките за безопасност на труда при нормална обстановка, мислите ли че ще спазват извънредните препоръки, че ще осигурят защитни облекла на работниците,ме ще извършват дезинфекция по няколко пъти на ден.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този билдинг на снимката не е ли т. нар. Златен век? Много подходяща снимка, няма що
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тези сгради, които се строят в момента, трябва да бъдат съборени, те не отговарят на никакви стандарти, правила и т.н. Северна стая с прозорци до земята?? Изолацията се слага без задължителните 20см каменна вата между етажите, както и около прозорците. Тези при такива печалби, защо ползват кредити, после банката да се чуди какво да прави с един ***. Спомнете в Сандански от едно магазинче, как изгоря цялата сграда
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И като наизлезе всичкото швед ,из цялаСофия и не само,отиде карантината.Пъкпосле ,кой е виновен.Какви мерки спазва и днес шведа, а и българите.
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хахаха Мутрите искат лапането да продължи :)

Спонсорирани публикации