Студ, сняг: Безработни на опашка в софийско бюро

Спазват ли гражданите мерките срещу вируса?
60

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Въпреки лошото време у нас в първия ден на април, опашки се извиха пред Бюрото по труда "Изток" в София.

Видимо гражданите спазват противоепидемичните мерки.

Още по темата
За десет работни дни извънредно положение 19 555 българи са обявили, че са загубили работата си, показват данни на Агенцията по заетостта.

От тях половината са посочили като причина да бъдат съкратени извънредното положение и мерките срещу разпространението на короновируса.

Правителството вече обяви мярка за подкрепа за изплащане на 60% от възнагражденията на работници, които бъдат запазени от работодателя. Фирмите обаче изцяло решават дали да се възползват от нея и за кои служители.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
ahaa преди 4 години
китайката СунЛи яде прилепи оригна се пръдна и се издрайфа а цел свят глупендраци още вярват в глупостите които им говорят едни крупни мошенници че именно тя е довела лош вирус на светъ.
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До saНе е до електронно правителство? В момента можеш да се регистрираш в бюрото по труда с ПИК, електронна поща и лицензиран пощенски оператор!!!! Да, ама не! Може цял ден да човъркат в смартфона или таблета, но не могат и не искат да ползват електронни услуги!
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма проблем . Затварям , а ти си търси достойните заплати в бюрото по труда .
44
2
 
12
 
! Отговори
морски преди 4 години
Ами като нямаш пари за достойни заплати,затваряш фирмата и отиваш ти да бачкаш за някой,който става за бизнес.
43
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Номер 50, лошото е ,че китайците скриха всичко и подадоха лъжливи данни. Сга вече е късно.
42
18
 
1
 
! Отговори
3 преди 4 години
Китайците правят ДЪМПИНГ и искат да ОТКРАДНАТ бизнеса , работата и парите на българските фирми и работници.. И затуй трябва пълна ЗАБРАНА за китайски магазини или ресторанти в БЪлгария. Хем да НЕ ни заразяват с коронавируси, хем да НЕ ни вземат Бизнеса и работата...
41
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
страшни опашки , по 10-15 хиляди човека пред всяко бюро това е ужасно!
40
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо ли не са възхитени от плодовете на управленците...
39
4
 
35
 
! Отговори
роки брейка преди 4 години
какво стана нали икономиката на производителите на банички имаше много голяма нужда от качествени кадри и служители?!?!?....икономиката цъфтеше и все се развиваше...ама в поръчковите статии!!!...е сега ще видите истинското и реално състояние на баш икономиката на производителите на банички!!!
38
4
 
23
 
! Отговори
с преди 4 години
До АнонименС 6000 лв можеш да изкараш около 3-4 месеца с деца и без кредит. До тук ще са поне 2 месеца "извънредно" положение. Отделно тия 50 лв където ги цитираш инфлацията от 2010 ги изяла поне двойно.
37
45
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лесно е сега да се плюе по управляващите, но предната криза приключи около 2010, или грубо казано преди 120 месеца. Простата математика показва, че ако си заделял по 50лв на месец, сега ще имаш едни 6к, с които криво-ляво могат да се изкарат няколко месеца и да се плащат сметките без проблеми (т.нар "авариен фонд"). Ама как така бай ти *** ще задели 50 лв на месец, като това са една трета от бюджета за цигари. Затова по-добре да си плюем по "генералите", така някой друг ни е виновен, ахахаха.
36
0
 
18
 
! Отговори
Аз преди 4 години
До 15Ти май си мислиш, че тук е като в Китай. Те построиха болница за 10 дни, та искаш и у нас да направят и за 5 дни да има ваксина. Няма как да стане.
35
2
 
30
 
! Отговори
sa преди 4 години
Защо още нямаме електронно правителство. 21 век за регистрация опашки, безумно отчаяно-остаряла администрация, а бре хора вземете пример от Естония
34
9
 
2
 
! Отговори
Марин преди 4 години
Днеска минах от там и не видях хора.
33
0
 
30
 
! Отговори
Годжи преди 4 години
Шефът им рече хайде де пари нема действайте.
32
27
 
25
 
! Отговори
работодател преди 4 години
През миналата година,доста служители ме изнудваха,искайки по висока заплата.Мотивите им бяха,че може да си намерят работа за повече пари,в чужди компании.Направих разчет,и видях че ако им вдигна заплатите,фалирам.Тръгнаха си доста,но някак оцелях.Сега част от същите тия юнаци,ми се моли да ги взема пак на работа,готови и на по ниска заплата,от сегашните служители.Но няма да прецакам хората,които не ме напуснаха
31
3
 
30
 
! Отговори
тъпЧЕ преди 4 години
"Видимо гражданите спазват противоепидемичните мерки."Това някаква шега ли е? Дори хората живяли по време на комунизма не вярват на зле скалъпеното театро, което разиграват от няколко седмици. А, докато покорно изпълняваме всяка прищявка на властта, сковани от страх, свободата ни се изплъзва между пръстите.....
30
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата е болна от гербвируса.
29
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наще хубавци си вдигнаха от днес заплатите
28
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само след.месец народа ще потърси отговорност от Министър Председателя и Първи Секретар на БКП бай Бойко и ще му зададат неудобни въпроси не като на Мисирките. КОЙ РАЗРЕШИ НА ЗАРАЗЕНИ ДА ВЛЯЗАТ В ДЪРЖАВАТА. КОЙ УНИЩОЖИ ИКОНОМИКАТА И КОЙ ЩЕ ХРАНИ ДЕЦАТА НА БРЗРАБОТНИТЕ. УМИШЛЕНО ЛИ НЕ СЕ ЗАТВОРИХА ГРАНИЦИТЕ И ЛЕТИЩАТА ЗА ДА ДОЙДАТ ТЕЗИ КОИТО НИ СЕ ПОДИГРАВАХА ПО ФОРУМИТЕ ЧЕ СМЕ РАБОТЕЛИ ЗА ТЕХНИ ДВЕ НАДНИЦИ НА МЕСЕЦ. СЪД И ЗАТВОР ЩЕ ИМАЛИ ЗА ВИНОВНИТЕ КОИТО ВКАРАХА ПРОКАЖЕНИ.