Над 5000 души са починали от COVID-19 в САЩ

Тръмп: Ще имаме няколко седмици, които ще са ужасяващи
2 апр 2020 08:25, Анисия Иванова
49
Над 5000 души са починали от COVID-19 в САЩ
Снимка: Pixabay

Броят на смъртните случаи в САЩ от пандемията коронавирус достигна 5000 души, според данни от Университета на "Джон Хопкинс".

Към 5.30 часа тази сутрин българско време са 5116 души са починалите, сочат данни за деня. Най-много смъртни случаи заради вируса за последните 24 часа са били регистрирани в Съединените щати - малко над хиляда души (1036), предаде АФП.

По информация на университета "Джонс Хопкинс", който ползва данни от федералните и местните власти, в страната има над 206 000 заразени с COVID-19, уточняват от Ройтерс.

След Америка се нареждат две европейски държави - Испания с 864 починали и Италия с 727 починали за ден от коронавируса, допълват от АФП. А от Ройтерс изтъкват, че немалко нови жертви за ден регистрират и Великобритания - 563, и Франция - 509 души, починали след заразяване с вируса.

С горепосочените смъртни случаи, общият им брой в Италия надхвърли 13 хиляди, в Испания - повече от 9 хиляди,  а във Великобритания и във Франция - по над 4 хиляди, изчисляват от АФП.

Междувременно, в правителството в Чехия поиска едномесечно удължаване на извънредното положение в страната, а в Германия канцлерът Ангела Меркел удължи срока на мерките за социално дистанциране до 19 април, съобщава БНР.

Според университета "Джон Хопкинс" САЩ са начело в света по брой случаи на коронавирус – 215 417.

Президентът Доналд Тръмп, който по-рано омаловажи въздействието на пандемията върху САЩ, каза в сряда, че "ще имаме няколко седмици, които вече започват, които ще бъдат ужасяващи. "

Тръмп промени тона и без заобикалки предупреди американците за предстоящи трудно времена. Здравните експерти очакват броят на смъртните случаи да достигне 240 хиляди.

Пандемията, която опразни улиците и постави милиони в опасна ситуация повлия и на икономиката като стартът на втората четвърт от годината беше белязан с 973 пункта спад за индексът Дау Джоунс. Изминалия месец основните показатели регистрираха едни от най-големите загуби за икономиката. Нагласите са още по-мрачна картина този месец.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А когато избихте половин милион цивилни в Ирак, а военните изнасилваха жените и биеха и уринираха върху мъжете, тогава не рИвахтИ? Някак хич не ми е мъчно.
25
3
 
3
 
! Отговори
НИЩО НЕОЧАКВАНО преди 4 години
Бай Дончо каза че ще направи Америка велика отново,сигурно иска да рестартира от времето на заселването - преди 130 хил години.
24
2
 
2
 
! Отговори
объркана история преди 4 години
Ако американския вирус му се вика "китайски" то редно е преписания от китайците вирус да се нарече "американски" ...
23
0
 
4
 
! Отговори
Българан преди 4 години
Спешно правителството трябва да обяви 6 месечен мораториум на влизане в България на всички лица, независимо от произход. 2 милиона гастербайтери сега като станаха първите уволнени и без здравни осигуровки, решиха да се връщат. Или ние или те!РЕШАВАЙТЕ господа депутати!
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американският вирус се върна при създателите си.
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самолетоносачите и ракетите не помагат. Един дребен коронавойник разби НАТО на пух и прах.
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не си мият ръцете и не кашлят в ръкава.
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Китайският вирус" много хареса американците.
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е Капитан Америка :0 Аирън мен да измисли ваксина, нали е милиардер.
17
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В нелегалност ли сте каскети?
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААФлагманът на пиндостанския флот "Теодор Рузвелт" напълно официално се моли на ВМС да му предостави 4 000 изолаторни места за екипажа.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха-ха-виЯ, да не си корононосител помаче?
14
2
 
2
 
! Отговори
Това преди 4 години
за БЦЖ-то за сега е само фолклор! Нищо няма сигурно. Но добре е човек да се самоуспокоява!
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само 5000 ! Малко са, 5000000 трябва да са . Тъй де вируса трябва да се изяви на родна земя
12
18
 
17
 
! Отговори
noFreeman преди 4 години
сега се уверих как една страна тръбеше за величие във военно отношение и въобще във всички сфери на държавността... а то какво стана - 24 трилиона външен и 83 трилиона вътрешен дълг (към печатницата на ФЕД)... масово морги по улиците на големите градове... имам чувството, че ние хората сме вече непотребни повечето... цялата капиталистическа здравна система е в колапс и само локуми се разтягат... ами сега!!???
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
26.02.2020г.Американският президент Доналд Тръмп увери американците, че за тях има малък риск от коронавирусната епидемия:Заради всичко, което сме направили, рискът за американското население остава много нисък, заяви държавният глава по време на пресконференция. И един месец по късно ситуацията е .....
10
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Светът свършва, козяшките ***, не.
9
0
 
14
 
! Отговори
САЩ и Япония преди 4 години
Много неприятно е да сравняваш смъртност, но от сравнението между бедите, които ще причини коронавирусът в двете държави, ще си проличи колко са прави онези, според които БЦЖ ваксината незнайно защо засилвала способността на организма да се справи и с него. В Япония е задължителна, в САЩ - не. А японците още не въвеждат извънредно положение (има сериозни пречки в законодателството), в САЩ също не е повсеместно. Впрочем и в бившия соцлагер нямаше измъкване от БЦЖ. Ще видим резултата скоро.
8
5
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
До до ЗозоЗнаех си, че е поредната пропаганда на соц. руските *** :)))))))))))))))))))))))
7
10
 
4
 
! Отговори
до Зозо преди 4 години
Съмнявам се. БЦЖ е ваксина за противодействие на бактериална инфекция.

Спонсорирани публикации