Превозвач: В автобусния транспорт ще има много фалити

Формулата 60 на 40 е неработеща в сектора, обясни Петър Захариев
Обновена: 2 апр 2020 11:17 | 2 апр 2020 11:11, Анисия Иванова
29
Превозвач: В автобусния транспорт ще има много фалити
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Бизнесът на автобусните превозвачи почти замря. Останаха да се движат отделни автобуси. В републикански мащаб междуобластните автобусни превози замряха почти напълно.

Със сигурност ще има фалирали фирми, коментира Петър Захариев, председател на Националното сдружение на автобусните превозвачи в България, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Формулата 60 на 40 е неработеща в сектора. Компаниите в областта са затрупани с кредити".

"В тази ситуация, както и преди нея настояваме за коригиране на взаимотношенията между превозвачите и държавата, за въвеждане на европейската практика. Само нашата държава няма финансиране на обществения превоз. Трябва да се променят и законовите и подзаконовите нормативни актове", посочи гостът.

Според Петър Захариев данъчните облекчения в случая не са решаващи. "Трябва да свършим доста оперативна работа преди това и да се въведат нови правила. Ще се промени транспортната схема и възлагането. Така ще се изчисти нелоялната конкуренция", допълни Петър Захариев.

Целият разговор може да чуете тук


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
4
 
! Отговори
Охранен а подлога преди 2 години
Нека им, нека им...да вървят на село,,
24
0
 
2
 
! Отговори
И що таксита..... преди 2 години
Вече работят само за парче хляб, а скоро и съвсем ще спрат.
23
0
 
5
 
! Отговори
до 24 преди 2 години
То и влакове няма.Вагоните малко, локомотивите не стигат.
22
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и като има фалити какво ще стане? само замърсяват, има си влакове за тая работа
21
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Земята пустее тръни и бурени ражда а тия се качили на кара и реват. Бегайте си на село и възродете селското стопанство и животновъдството а не да внасят домати от Турция краставици от Македония картофи от Румъния и ябълки от Полша. И заразено месо. Оставете превоза на пътници на БДЖ-то. Най екологичният транспорт. А не да Опушвате като строшени комини пътищата. Стига лежахте и слахте. Ама на баницата мекото и на работата лекото е по сладко. Отколкото да копаш и да садиш.
20
6
 
11
 
! Отговори
Чиновник преди 2 години
Голяма работа, че ще фалират някакви фирми. Нужда от превоз винаги ще има и на тяхно място ще дойдат други фирми, които ще запълнят нишата.
19
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При пазарната икономика освен печалби има и фалити.Крайно време е да го проумеят бизнесмените.
18
0
 
15
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
И ние какво да направим по въпроса?Имаш пътници-караш!Нямаш пътници-не караш и ставаш копач,козар,кравар и т.н.!Всеки е свободен!
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Боковид-19Този вирус го пребориха в Каталуня. Сега е мутирал и се нарича Боковид-20.
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-справедливо е държавата да им плаща разходите, а те да инкасират приходите. Така е навсякъде в 50% нюансираната в сиво икономика.
15
2
 
16
 
! Отговори
Елемаг преди 2 години
То в никой сектор не е работеща формулата 60-40.Само на Домусчиев в предприятията!!!
14
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който не го хване короната ще умре от Боковид-19. Симптомите са фалирал бизнес, празни хладилници, заплати от по 3 долара на месец и подобни.
13
1
 
6
 
! Отговори
голяма работа преди 2 години
има и по-добри, и по-евтини начини за пътуване ... ;)
12
0
 
11
 
! Отговори
!? преди 2 години
Тези още малко и ще докажат че са НПО-та с идеална цел, работещи безвъзмездно за благото на държавата. Като вдигнат нафтата- "Оле майко ще фалираме"Като чуят за винетки/тол"оле майко ще затваряме"Като им кажат да ки осигуряват работниците на реални заплати "оле заминаваме"В Испания 500км с автобус са 15-39? има гъвкавост според деня, часа , колко по-рано си купиш билета, с какъв автобус се пътува - дали е с 3 или 4 места на ред ...
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва спешна реформа в системата. Да се закрият губещите предприятия от транспорта, БДЖ да върне пазара си.
10
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само ГЕРБ и Бойко Борисов!
9
1
 
8
 
! Отговори
az преди 2 години
И кво?
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще има, защото частникът е лош стопанин и не може да се реформира. Ще се помолят по-добри бизнесмени да купят фирмите за 1 лев, да ги реформират, преструктурират, да се продадат автобусите и сградите и тогава вече да ги затворят.
7
6
 
16
 
! Отговори
Диагноза преди 2 години
Щом има толкова силна съпротива за тази мярка " 60 на 40 " , значе е много правилна ! И , крайно време е , всички аматзори-бизнесмени да изчистим от пейзажа ! Който не става - аут ! Всяка гнида се помисли за бизнесмен в България и гледа само как да открадне, да направи далавера, да излъже когото може и да пъхне банкноти в джоба ! Някои пъхат много милиони !
6
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да се обяви извънредно положение трябва да има план културен, здравен, икономически и социален. Извънредното положение е незаконно и едно дете може да каже аз обявавам извънредно положение. Това не е управление, а безотговорност и престъпно нехайство към хората.

Спонсорирани публикации