Страните, които предприеха необичайни мерки срещу COVID-19

Къде хората са разделени по пол или още ходят на мач?
2 апр 2020 18:30, Нели Христова
43
Страните, които предприеха необичайни мерки срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС

Всички държави по света се борят с разпространението на коронавируса, ала някой взимат по-необичайни мерки. Докато глобалните мерки влючват спазване на дистанция и излизане навън само, за да се посети хранителен магазин или аптека, то в Панама, Сърбия и Беларус имат малко по-различни рестрикции, а Швеция е една от най-коментираните държави, заради липсата си на такива.

Панама

Държавата от Централна Америка има около 1000 потвърдени случая на COVID-19. И подобно на всички останали страни, мерките за карантина са строги. Ала една идея по-различни - хората са разделени по полове. Така жените могат да излизат в един определен ден, а мъжете - в друг. Те имат право да прекарат само 2 часа навън и нито минута повече.

Никой няма право да излиза в събота.

"Тази абсолютна карантина няма нищо друго за цел, освен да спаси живота ви", каза министърът по сигурността, Жуан Пино, но пресконференция.

Колумбия

В Колумбия хората получават позволение да излязат според  последните числа на личната им карта. Например хората в Баранкабермеха с идентификационен номер, завършващ на 0, 7 или 4, могат да напуснат дома си в понеделник, докато тези с идентификационен номер, завършващ на 1, 8 или 5, могат да излязат навън във вторник.

Боливия също предлага подобен подход.

Сърбия

Съседката ни бързо се отказа от своята необичайна мярка. В Сърбия бе въведен "час за разхождане на кучета" от 20 до 21 часа вечерта. Ала недоволството от собствениците на кучета доведе до отмяна на това правило.

Ветеринарите в страната също заявиха, че промяната в навиците на кучетата може да доведат до повече проблеми за хората и да наруши хигиената в домовете им.

Беларус

Много хора повдигат многозначително вежди заради отношението на беларуският президент Александър Лукашенко към епидемията. Той със смях отхвърли предложенията, че страната му трябва да се опита да спре разпространението на коронавирус, тъй като не можел да види вируса да лети наоколо.

Пред журналистите, след игра на хокей на лед, Лукашенко заяви още, че публиката на стадиона е в безопасност, тъй като вътре е студено, като в хладилник, а това ще попречи на разпространението на вируса. За разлика от останалия свят, който се отказа от всякакви спортни събития, в Беларус те все още се провеждат и то с публика.

Лукашенко също твърди, че пиенето на водка и редовното ходене на сауна борят коронавируса.

Швеция

Въпреки че в Швеция има над 4000 случая, държавата приема леко нещата, като не налага сериозни мерки. Властите разчитат на отговорността на всички свои съграждани. От събота влиза в сила забрана за събиране на повече от 50 души на едно място, но училищата и детските градини ще останат отворени. Всеки е свободен да отиде на ресторант или на бар, за да изпие една бира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво? Кво ни итересува нас това? При нас хунтата мародерства както си иска и нищо няма да се промени на проклетата територия.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само времето ще покаже кой е бил прав
35
0
 
3
 
! Отговори
Тънко преди 4 години
1.Как се диагностицира заболяване, като няма доказани симптоми, характерни за него?2. Какъв е принципът на обвързване на едно ново заболяване с хроничните заболявания на пациента, след като няма все още официални изследвания?3. Как се определя (методиката) причината за смъртта при съпътстващи заболявания?4. Защо медиите използват стари протоколи на застрахователни компании, когато говорят за епидемия?5. Как се контролира информацията, с която ни заливат ежедневно?
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брой на заразените и починалите на 1 милион население*Швеция 551/30Панама 305/7Сърбия 134/4Колумбия 23/0,4Беларус 32/0,4*България 66/1
33
0
 
1
 
! Отговори
Хххх преди 4 години
До Анонимен 32Стига дрънка глупости.....в световен мащаб в голяма част от страните се използва хлор-газ или хлорни съединения за дезинфекциране на водата...това е най-сигурният и ефективен начин в противен случай корона вируса ще ти се стори песен...това дизентерия, е-коли не можеш да се отървеш от тях....на малко места се използва озон или UV в повечето случаи там водата е с много добри показатели и с малко бактериално замърсяване.
32
1
 
0
 
! Отговори
BaiHoi преди 4 години
До нормаленМи не са се справили, просто по-бавно вървят нагоре със 100 случая на ден
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименО, Боже! Ела и си прибери верисиите! Мда, смъртността ни от коронавирус сигурно е по-малка заради хлора, но от бъбречни заболявания мрем като пилци. Ти защо мислиш, че едни други страни са се отказали от хлора? Щото са ***, а ние - гениални? Верно ли бе???
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 29Точно, и въпреки това имат по-висока смъртност от норвежците. Всъщност, шведите реално в начина им на живот имат интегрирана "карантина", минус сбирките на обществени места (което най-вероятно е и причината за повечето смъртни случаи).
29
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една от причините за ниска заболеваемост и смъртност в България е, че за разлика от другите страни, питейната вода в мрежите на ВиК в България се обработва с хлор!!
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо в Швеция засега нещата вървят малко или много благополучно. В Швеция голяма част от населението живее в свои отделни жилища. Това особено засяга възрастните и престарелите, които са сами в своите жилища. Възрастните са добре информирани и проявяват съзнание сами да се изолират. Обществената хигиена е на високо равнище. Все неща, които ги няма нито в Италия, нито в България. Въпреки това броят на заболелите и в Швеция нараства: 5466 души, починали: 282, а това е тревожно
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До нормаленСъщо така в Сингапур си ходят с маски още преди въобще да се започне с тая криза, ама, ...кой да мисли че има разлика ....
26
2
 
5
 
! Отговори
нормален преди 4 години
В Сингапур, без да затварят и ограничават нищо, освен достъпа на хора от Китай, са се справили с 300 болни и десетина жертви. Ама, с ум.
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДртПрч"Когато всичко приключи" не взема мерки!
24
2
 
4
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Не гледай смъртността сега, а когато всичко приключи!
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 21Не знам дали се справят перфектно, но имат 3 ПЪТИ повече смъртни случая на милион граждани от съседна Норвегия.
22
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В тези страни човещината е взела връх. Не като нашите папагали дето са научили една дума "изолация" и налагат терор, дори приемат доноси за това кой бил излязъл от вкъщи. Всички бяха убедени чрез страх от заразяване да приемат терора, да приемат страха от ближния като спасителна сламка. Да ръкопляскаш на полицейския час че така си защитен от безотговорните българи .. като в Ст. Загора, трябва да си счупен ментално.
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само вижте за кои страни става въпрос и преценете колко общо имат с Американските го внари
20
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТъпомерНе знам какъв е Лукашенко, ама днес удвояват броя болни и умрелите тоже.304/4
19
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде сега!Първият случай на коронавируса в Швеция са от края на януари. Повярвай, болниците им не преливат! Спряват се перфектно без кой знае какви мерки. Хората не са истерици.
18
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очевидно тези страни не са колонии ина Еврийско-американските сатанисти , и са си добре, нас ни се разказва играта...

Спонсорирани публикации