Заразените с вируса в Япония се увеличават

Градските власти в Токио призовават хората да си останат у дома
Обновена: 4 апр 2020 15:39 | 4 апр 2020 15:35, Веселина Йорданова
18
Заразените с вируса в Япония се увеличават
Снимка: БГНЕС, архив

Около 118 души бяха регистрирани като новозаразени с коронавируса в японската столица, съобщи днес обществената медия Ен Ейч Кей (NHK) като се позова на източници на градските власти в Токио, предаде Ройтерс.
За пръв път броят на потвърдените за едно денонощие случаи в района на Токио надхвърли 100, с което общият брой на потвърдените случаи там достигна 891, посочи Ен Ейч Кей.

Градските власти в Токио настоятелно призовават хората да се стоят по домовете през почивните дни, докато мегаполисът се изправя пред растящ брой случаи и се засилват опасенията, че Япония може да обяви извънредно положение, което да доведе до карантина.

Отделно от това, над 70-годишен мъж почина днес от коронавирус в централния японски град Кани, префектура Гифу, съобщи информационната агенция Киодо. Това е първи смъртен случай във префектурата, добавя Киодо.

До момента в Япония няма експлозивно разпространение на заразата, както е в Европа, САЩ и другаде по света, посочва Ройтерс.

В рамките на пакет за стимулиране, който трябва да бъде обявен идната седмица, правителството планира да приеме мерки за тройно увеличение до края на март догодина, на наличностите от противогрипното лекарство Avigan ("Авиган"), произвеждано от "Фуджифилм холдинг корп" (Fujifilm Holding Corp).

В момента "Авиган" е подлаган на клинични проучвания в Китай, за да се установи дали е подходящ за лечение на Covid-19, посочва Ройтерс.

Малайзия съобщи днес за още 150 случаи на коронавирус, четири от които са били с летален изход.
С тях общият брой на заразените в страната достигна 3483, а починалите са 57, съобщи министерството на здравеопазването.

Индонезия обяви днес 106 нови случая на коронавирус, с които общият им брой в югоизточната азиатска държава е 2092. Представител на здравното ведомство съобщи също, че още 10 души са починали и с тях смъртните случаи стават общо 191.

Филипинското министерство на здравеопазването днес съобщи за нови 76 случаи на зараза с коронавирус и още 8 починали от Covid-19.

В свой бюлетин ведомството посочва, че заразените в страната са общо 3094, а починалите - 144, като преобладаващата част са били регистрирани през последните четири седмици. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
Русия преди 4 години
А тия колко са скрили ней истина!
11
0
 
6
 
! Отговори
Япония преди 4 години
Там от години ходят с маски, поради голямата гъстота и хигиените им навици са почти вродени
10
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Пилците се броят на есен ,не казвай хоп преди да си прескочил трапа все народни мъдрости които се отнасят до всички "журналисти "които пишат как някои държави по по най от другите.а изчакайте да премине всичко и тогава правете изводите и за Германия и за Япония и тн.
9
0
 
6
 
! Отговори
Там преди 4 години
Вирусът там е от януари. За 3 месеца под 3000 болни и 69 починали. Там даже не е и епидемия. Медиците да кажат кога има епидемия? През януари и февруари по колко болни имаше , че обяниха епидемия и колко души починаха от двете грипни вълни?
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ги мислете японците.Те имат най-доброто за момента лекарство (АВИГАН), което обаче е много трудно,да не кажа -невъзможно ,да си го доставиш. Те бяха под карантина в началото на епидемията ,но после я отмениха,защото решиха ,че са се справили със заразата.
7
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да вземат Борисов за император и ще се оправят. Нас вече ни оправи.
6
0
 
0
 
! Отговори
ох преди 4 години
До кой казва умрели от Ще ни трябва преводач за да разберем какво си надраскал ! А дали искаме да узнаем ?
5
6
 
4
 
! Отговори
кой казва умрели от преди 4 години
ще спре Китай да прави айфон,голям праз,дрищльовци,Тва ли е икономиката,милиарди в ненужни *** вещи,да ми показвате безвкусната си баница на петимата си *** приятели във фейсбук ли.....***,не сте полезни за никой
4
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стойте си в къщи, умрете си в къщи не търсете лекарска помощ, тъй или иначе ще умрете защо да натовaрвате системата. По някаква теория ако искаме да се задържим на сегашното равнище по популация 60 000 човека трябва да умират извънредно всеки ден.
3
2
 
2
 
! Отговори
кой казва умрели от преди 4 години
Ама баба ви ше е жива още малко,после приложение за хляб и рецепта с киноа нема,щото нема киноа и хляб!
2
7
 
10
 
! Отговори
дО 1 преди 4 години
А не допускаш ли ,че ние грешим с тези мерки които ни набиха от СЗО при 6 болни и 1 летателен изход-цифрите въОбще не са за карантина ,нали -1?А Япония мисля,че никога няма да я стигнем по мантилитет ,а по стандарт на живот в този век-99.99%
1
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уж развита държава пък взеха мерки един месец след България. Борисов беше прав още от самото начало и държи твърд курс не да си сменя мнението през два дена.

Спонсорирани публикации