Южна Корея без изолация в условията на COVID-19: Как се справя?

Голяма заслуга имат масово тестване и новите технологии
6 апр 2020 22:30,
58

Изглежда, че Южна Корея се бори много ефективно срещу COVID-19 19 и без забрана за излизане навън и строги рестрикции.

В допълнение към масовото тестване, решаваща роля имат различни мобилни приложения и социалните мрежи.

За да насърчат хората да се включат ефективно и всекидневно здавните власти изпращат съобщения до всеки, който притежава смартфон, предава DW.

Още по темата

Въпреки че Сеул не наложил изолация на гражданите си, техните препоръки не са по-различни от това, което ни е познато в Европа: Избягвайте събирането на големи групи, стоете на 2 метра разстояние, чистете дома и телефоните си, проветрявайте често.

Но има и още нещо - на мобилните си телефони те получават информация къде има нови места на заразени. С линкове могат да проследят и маршута на заразените и да избегнат тези места.

Много от това се случва със съдействието на програмисти и уеб дизайнери, които събират и обработват информацията.

С времето южнокорейците се успокояват и само сайтовете им напомнят, че рискът не е преминал.

Независимите сайтове функционират от края на януари и февруари и вече милиони хора са ги използвали.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да следваме примера на Южна Корея можем го, но трябва да се смени правителството.
29
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук, ако го приложат Екимджиев, БХК, БСП и сие ще ревнат като ************. Прищевките на безотговорния са по-важни от правата и здравето на околните.
28
1
 
3
 
! Отговори
SS преди 4 години
В Китай е измислен,барута,арбалета,компаса,порцелана,коприната,в Корея,сингиншона (първата ракетна установка)много видове,хладно оръжие катана,мечове кван до,нагината,катар,шурикен,и др.В Азия е бил опитомен коня,От там е възникнала кавалерията,изобретено е стремето,Книжните пари,и т.н .Само питам чер,ните какво са измисли ли?
27
1
 
2
 
! Отговори
Минаващ преди 4 години
До 7. Нищо не предлагам. Не желая да избивам НИКОГО. Констатирам общо известни факти. Констатирам разликите между Корея и България.Не желая също да умрат двете ми баби(дядовците умраха отдавна).
26
1
 
3
 
! Отговори
7 преди 4 години
До Минаващ И какво предлагаш , умнико ? И ти не знаеш , но драскаш !Като мен ! Трябва да се научим да живеем като европейци , южнокорейци - сега ! Да приучим и тях ! Защо на запад те мируват ? Защото имат работа и доходи !
25
4
 
10
 
! Отговори
11 преди 4 години
Ето , това е съвременен цивилизован подход ! А при нас -областните градове станаха затвори , че и с вечерен час!?Поучете се от тях , иначе загиваме икономически ! Теглиха заем , за да има какво да крадат пак .Не ,че са загрижени за нас ! А това със заплатите си е чиста демагогия , прах в очите на хората .Ние знаем , че заплатата ви е символичен доход и разчитате на милионните си бизнеси .Кого лъжете ? Хората не пасат трева !
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Но има и още нещо - на мобилните си телефони те получават информация къде има нови места на заразени. С линкове могат да проследят и маршута на заразените и да избегнат тези места."Това е за вчерашния папагал с ник "Баце", който казваше , че не било нужно да знаем къде са заразените. Те корейците са глупави, затова го правят, нали папагал Баце?
23
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Възможно е да е така. Ако хората са информирани, съзнателни и отговорни.Тук тази схема не работи.*** и да е информиран започва да умува, отрича, и да дава акъл.
22
10
 
3
 
! Отговори
Ахахаха преди 4 години
И какво са изобретили досега?Барута.
21
3
 
13
 
! Отговори
SS преди 4 години
Азиатците са много работливи и дисциплинирани.Удивителна е и изобретелноста им.
20
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледам на тва видео и кво е в Южна Курея чак па толко невиждано коли улици колела и рикши ше каеш че имат летящи коли и сградите висят у въздуха.
19
3
 
7
 
! Отговори
Бунгар преди 4 години
До 14Анонимен Това което едът в Южна Корея ти дори не си го и сънувал. Хубаво е човек за знае и след това да пише каквото и да е.Това което ядем ние и се предлага по нашите маркети е Л.а . й . н .а в сравнвние с Кореа. Изгледай добре видеото и обърни внимание на чистите улици и всичко останало..пейки,настилки,дървета и т.н.Ганйоооо...Ганйо.
18
1
 
2
 
! Отговори
Стойко преди 4 години
"стоете" на какъв език е?
17
1
 
3
 
! Отговори
до анонимен преди 4 години
А чипове кога?------------Чакаме внос от Китай!
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А чипове кога?
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Карантините ще се проточат до средата на лятото а вируса ще ни гостува поне 18 месеца.Всичко останало са празни приказки.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Борката Джонсън ритне камбаната (Бог да го пази) много държави ще преосмислят генерално плановете си за облекчаване на ограниченията.А статистиката на интубираните (той е ) е 86% летален................Така че.......правете си сметка.Борката е на 56 год и без съпътстващи заболявания.
13
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДругарЕ в днес,бг, статията е ТОТАЛНО неактуална !!!Южна корея затяга ЯКО резима и въвежда много строги ограничителни мерки от утре заедно с Япония.Модела с хлабава ограничителна рамка НЕ РАБОТИ!!!Ако не ползвате чужди езици идете на пазара да продавате ЗАРЗАВАТ!!
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ся, дами и г-да!Самоизолация - е доброволен избор на здрави хора, един вид съзнателено гражданско поведение.Карантина - задължителна форма на изолация!
11
3
 
12
 
! Отговори
тото преди 4 години
До 8Напротив, ние се справяме доста добре на фона на останалите страни от ЕС. Докато другите се шляеха по улиците и се целуваха и прегръщаха, ние въведохме извънредно положение и започнахме да прилагаме доста от мерките на източните страни. Това са все мерки, които за момента ни спасяват, защото ако стигнем до там да разчитаме на "страхотната" ни здравна система, тежко ни...

Спонсорирани публикации