Кризата ще намали потенциала за покупки на имоти

Задълбочаването на кризата ще доведе до понижаването на цените
6 апр 2020 15:31, Ния Христова
60
 Кризата ще намали потенциала за покупки на имоти
Снимка: Pixabay
В случай, че настоящата криза се задълбочи във времето, е напълно възможно да се изчерпят ресурсите на всички и ще се намали потенциалът за покупки на имоти. Възможно е и да се понижат ценовите нива на жилищата. Това коментира Силвия Веселинова, собственик и управител на "Идея Билдингс", в предаването "ИмоТиТе" по Bloomberg TV Bulgaria.
 
"Ситуацията с коронавируса ни завари с финализирани продажби на стартираните обекти. Това ни даде глътка въздух. Говорейки с други колеги, имаше инерция на продажбите в началото на извънредното положение, която стихна. Тези обекти, които предстои да бъдат предадени на своите собственици, не са със замразено строителство, а тези на по-ранен етап спряхме за момента", обясни Веселинова.
 
"Ние трябва добре да преценим дали да стартира процесът в пълен обем след кризата, както е било, или всичко това няма да доведе до положителни резултати. Имаме натрупани резерви, които ни помагат. Но след това ще бъдат необходими ресурси и за възстановяването".
 
Цялото интервю можете да гледате във видеото ТУК

60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
5
 
! Отговори
Пазарът се срива преди 1 месец
Пазарът на имоти се срива !!! Балонът ще гръмне !!!!
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вдигнат ли се лихвите, банките спират да дават, или много по-трудно и всичко приключва. Пазарът на имоти в България е сериозно напомпан от банките или 80% от покупките са с банкови кредити. Идват времената на висока инфлация и от там на високите лихви. Всичко свърши с пазара на имоти поне за 5 години напред.
50
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 50 Анонимен
А мислиш ли , че в криза някой ще извади пари за земя ?
49
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Плондера на алчните се спука, жалко за изгорелите с кредити.
48
4
 
11
 
! Отговори
До47 преди 1 месец
Какви две години,само тая гад ще ни гони две години,а самото възстановяване ще отнеме после едно десетилетие минимум!
47
7
 
6
 
! Отговори
Неа преди 1 месец
Моята прогноза е по оптимистична само за София . Цените на жилищата няма да се сринат много по простата причина че потока от хора е там . Работа винаги можеш да си намериш каквато и да е тя . Същото обаче не се отнася за Черноморието ,където е презастроено и купувачите са предимно чужденци . Работа няма ... когато е чужденци няма ще трябва цените да се нагорят според българите . В Бургас средната заплата е 700 - 800. Е няма как двустайните да продължават да са 100 хил +
46
1
 
10
 
! Отговори
Неа до 46 преди 1 месец
Да , лихвите по кредите вървят на горе ...
45
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Безработните в САЩ са към момента няколко пъти повече, отколкото бяха при предната криза. А колко ще станат - още не е ясно. Миналата година чуждите инвеститори в имоти "спаднаха", както пишеше, с 90%. Това не е спад, а срив. Преди кризата!!! Сегашната криза обхваща целия свят, което и по време на световна война не е бивало. За цени на имоти нека коментираме след година, ако сме оживели и имаме работа. В Гърция, Италия, Испания... Дано брокерите имат достатъчно "буфери", за поне две години.
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Неа

ама по кредитите, по депозитите не мърдат :)
43
1
 
12
 
! Отговори
Неа преди 1 месец
Останалото не мисля че е вярно ,защото кой има готов кеш за апартамент ???? И колко често тези хора купуват жилища ?? И в крайна сметка какво ще ги правят ? Аз познавам хора с по 17 апартамента ,които живеят пре задоволено само от наеми ,ако няма будали които да им плащат ,дали няма бързо да тупнат на земята само да плащат данъци за кутийки ?
42
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
който се е прецакал да си купи апартамент преди тая криза се е прецакал здраво, след нея единствените имоти, които ще си запазат стойноста са земеделските земи
41
0
 
9
 
! Отговори
Неа преди 1 месец
За кредите е вярно,лихвите вместо на долу вървят на горе ...
40
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кредитите ще станат труднодостъпни и скъпи
Ще се разчита на малък процент купувачи с готов кеш, такива хора не са глупаци !
цените на имотите ще отбележат оптимистичен спад от 50 % , на места дори 70 %
Да не кажете после , че не съм ви споделил вътрешна информация
39
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
48 хиляди са хората в България с максимален осигурителен доход, който за момента е 3000 лева, от тях вадите депутати, висши държавни чиновници, ръководни кадри в разни банкови институции и т.н. остават около 30 хиляди човека, такива 200 хиляди нема, заетите в целия ИТ сектов, са около 90 хиляди, като тук са включени и всички служители в телекомуникационните компании, просто прочетете спрвките на НОИ
38
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който има пари, мълчи. Който няма, говори.
37
2
 
11
 
! Отговори
До35 преди 1 месец
Малкият,ти вземи се оборудвай овреме с комплект ръчни земекопни инструменти,че съвсем скоро не само няма да можеш да плащаш ипотеката,ами няма да има и какво да ядеш!
36
2
 
20
 
! Отговори
Комплекси преди 1 месец
Човек, който се фука с висок доход, няма нищо. Междузвезден факт.
35
2
 
18
 
! Отговори
Гладен Брокер преди 1 месец
До дедо Ташунко
Очаква ни срив и дефлация, а ако някой мисли да купува имот на сегашни цени да отиде да се прегледа /не за корона висрус, а в психиятрия/
34
21
 
6
 
! Отговори
до 31 преди 1 месец
500лв. заплата дори чистачката не взима. На нея й даваме 900. Вземи се скрий някъде. Братовчед ми със средно взима в склад в Божурище 3000+ месечно с извънредни смени. На 22 е, за Бога. Вземете малко се освестете какви са заплатите в София- има ги в сайта на НСИ... И то силно занижени, заради заплатите в плик на всеки втори.
33
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 25

Данните в НСИ казват съвсем друго. И то за едни много по-добри времена. Ходи на друго място да си развиваш фантасмагориите.

Спонсорирани публикации