Кризата ще намали потенциала за покупки на имоти

Задълбочаването на кризата ще доведе до понижаването на цените
6 апр 2020 15:31, Ния Христова
60
 Кризата ще намали потенциала за покупки на имоти
Снимка: Pixabay
В случай, че настоящата криза се задълбочи във времето, е напълно възможно да се изчерпят ресурсите на всички и ще се намали потенциалът за покупки на имоти. Възможно е и да се понижат ценовите нива на жилищата. Това коментира Силвия Веселинова, собственик и управител на "Идея Билдингс", в предаването "ИмоТиТе" по Bloomberg TV Bulgaria.
 
"Ситуацията с коронавируса ни завари с финализирани продажби на стартираните обекти. Това ни даде глътка въздух. Говорейки с други колеги, имаше инерция на продажбите в началото на извънредното положение, която стихна. Тези обекти, които предстои да бъдат предадени на своите собственици, не са със замразено строителство, а тези на по-ранен етап спряхме за момента", обясни Веселинова.
 
"Ние трябва добре да преценим дали да стартира процесът в пълен обем след кризата, както е било, или всичко това няма да доведе до положителни резултати. Имаме натрупани резерви, които ни помагат. Но след това ще бъдат необходими ресурси и за възстановяването".
 
Цялото интервю можете да гледате във видеото ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
5
 
! Отговори
Пазарът се срива преди 4 години
Пазарът на имоти се срива !!! Балонът ще гръмне !!!!
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вдигнат ли се лихвите, банките спират да дават, или много по-трудно и всичко приключва. Пазарът на имоти в България е сериозно напомпан от банките или 80% от покупките са с банкови кредити. Идват времената на висока инфлация и от там на високите лихви. Всичко свърши с пазара на имоти поне за 5 години напред.
48
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 50 АнонименА мислиш ли , че в криза някой ще извади пари за земя ?
47
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плондера на алчните се спука, жалко за изгорелите с кредити.
46
4
 
11
 
! Отговори
До47 преди 4 години
Какви две години,само тая гад ще ни гони две години,а самото възстановяване ще отнеме после едно десетилетие минимум!
45
7
 
6
 
! Отговори
Неа преди 4 години
Моята прогноза е по оптимистична само за София . Цените на жилищата няма да се сринат много по простата причина че потока от хора е там . Работа винаги можеш да си намериш каквато и да е тя . Същото обаче не се отнася за Черноморието ,където е презастроено и купувачите са предимно чужденци . Работа няма ... когато е чужденци няма ще трябва цените да се нагорят според българите . В Бургас средната заплата е 700 - 800. Е няма как двустайните да продължават да са 100 хил +
44
1
 
10
 
! Отговори
Неа до 46 преди 4 години
Да , лихвите по кредите вървят на горе ...
43
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безработните в САЩ са към момента няколко пъти повече, отколкото бяха при предната криза. А колко ще станат - още не е ясно. Миналата година чуждите инвеститори в имоти "спаднаха", както пишеше, с 90%. Това не е спад, а срив. Преди кризата!!! Сегашната криза обхваща целия свят, което и по време на световна война не е бивало. За цени на имоти нека коментираме след година, ако сме оживели и имаме работа. В Гърция, Италия, Испания... Дано брокерите имат достатъчно "буфери", за поне две години.
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Неаама по кредитите, по депозитите не мърдат :)
41
1
 
12
 
! Отговори
Неа преди 4 години
Останалото не мисля че е вярно ,защото кой има готов кеш за апартамент ???? И колко често тези хора купуват жилища ?? И в крайна сметка какво ще ги правят ? Аз познавам хора с по 17 апартамента ,които живеят пре задоволено само от наеми ,ако няма будали които да им плащат ,дали няма бързо да тупнат на земята само да плащат данъци за кутийки ?
40
0
 
9
 
! Отговори
Неа преди 4 години
За кредите е вярно,лихвите вместо на долу вървят на горе ...
39
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кредитите ще станат труднодостъпни и скъпиЩе се разчита на малък процент купувачи с готов кеш, такива хора не са *** !цените на имотите ще отбележат оптимистичен спад от 50 % , на места дори 70 % Да не кажете после , че не съм ви споделил вътрешна информация
38
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
48 хиляди са хората в България с максимален осигурителен доход, който за момента е 3000 лева, от тях вадите депутати, висши държавни чиновници, ръководни кадри в разни банкови институции и т.н. остават около 30 хиляди човека, такива 200 хиляди нема, заетите в целия ИТ сектов, са около 90 хиляди, като тук са включени и всички служители в телекомуникационните компании, просто прочетете спрвките на НОИ
37
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който има пари, мълчи. Който няма, говори.
36
2
 
11
 
! Отговори
До35 преди 4 години
Малкият,ти вземи се оборудвай овреме с комплект ръчни земекопни инструменти,че съвсем скоро не само няма да можеш да плащаш ипотеката,ами няма да има и какво да ядеш!
35
2
 
20
 
! Отговори
Комплекси преди 4 години
Човек, който се фука с висок доход, няма нищо. Междузвезден факт.
34
2
 
18
 
! Отговори
Гладен Брокер преди 4 години
До дедо ТашункоОчаква ни срив и дефлация, а ако някой мисли да купува имот на сегашни цени да отиде да се прегледа /не за корона висрус, а в психиятрия/
33
21
 
6
 
! Отговори
до 31 преди 4 години
500лв. заплата дори чистачката не взима. На нея й даваме 900. Вземи се скрий някъде. Братовчед ми със средно взима в склад в Божурище 3000+ месечно с извънредни смени. На 22 е, за Бога. Вземете малко се освестете какви са заплатите в София- има ги в сайта на НСИ... И то силно занижени, заради заплатите в плик на всеки втори.
32
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 25Данните в НСИ казват съвсем друго. И то за едни много по-добри времена. Ходи на друго място да си развиваш фантасмагориите.
31
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 20може да погледнеш статистиката на НОИ по вид и размер на осигурителния доход да видиш колко от осигурените лица се осигуряват на максималния осигурителен доход, такива 200 хиляди спеца със заплати, които си посочил няма, за цяла България осигорените на максималния осигорителен доход са под 50 хиляди

Спонсорирани публикации