Ноам Чомски: Пандемията от COVID-19 можеше да бъде предотвратена

Пандемията е била предизвестена, имало симулации в САЩ
Обновена: 6 апр 2020 14:50 | 6 апр 2020 14:20, Ния Христова
55
 
Пандемията от коронавирус можеше да бъде предотвратена. Сега след нейното приключване светът ще се сблъска със забравени проблеми като заплахата от ядрена война и глобалното затопляне. Това каза 91-годишният американски философ и визионер Ноам Чомски, предаде  Bulgaria ON AIR.
 
Според него кризата с коронавируса е била предизвестена. В интервю за хърватския философ Сречко Хорват, един от най-известните критици на САЩ и капитализма говори от офиса си, където се е изолирал доброволно. 
 
"Пандемията от коронавирус можеше да бъде предотвратена, информацията за това беше налична. През октомври 2019 година, точно преди да избухне епидемията, имаше симулация на пандемия от този вид в САЩ", обяснява той.
 
Чомски говори за "Събитие 201", което е било организирано от университета "Джон Хопкинс", фондацията на Бил и Мелинда Гейтс и Световния икономически форум. В щата Ню Йорк беше показана симулация на нов вирус, който успява да убие 65 милиона души. 
 
"Нищо не беше направено. Кризата се задълбочи от предателството на политическите системи, които не обърнаха внимание на информацията, която им беше известна", категоричен е Чомски.
 
Според Чомски се дължи на това, че няма печалба от предотвратяването на бъдеща катастрофа. Философът акцнтира и подхода на западния свят, най-вече този на Съединените щати. 
 
"Един ден президентът Тръмп казва: Няма криза, това е като грип. На следващия ден казва: Това е ужасна криза и го знаех. И после казва: Трябва да се обърнем към бизнеса, защото трябва да спечеля изборите", коментира философът.
 
По думите на Чомски предстои по-голям ужас. Според него се надбягваме по ръба на бедствието, което е далеч по-лошо от всичко, случило се до този момент в човешката история. Интелектуалецът с еврейски корени е категоричен, че създаденият икономически ред за преследване на свръхпечалби води до трагични резултати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
0
 
! Отговори
До 37 преди 4 години
Не е можело да си затворят границата, защото всичко е започнало с обикновенни оплаквания на болните, никой не е предполагал, че е такъв вирус. Даваха някакво предаване и там казаха за първите случаи в Китай. Никой не е знаел, че е заразен и в това време са се заразявали наред, еден след друг. И чак когато са станали твърде много случаите, тогава са се усетели, но е било късно. Китай е отворен към целия свят, а Ухан е 11 милиона човека. Бизнесмени и туристи е имало от целия свят, и така.
40
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През октомври 2019 имало симулация на пандемия в САЩ. Даже не ми е нужно да чета по-надолу. Скоро ще си признаят сами, че те създадоха вируса. Повече от ясни са, ***. Нека измират там, не ги жаля
39
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бляха европейците,но мечката дойде и при тях
38
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мерките срещу коронавируса очевидно закъсняха най-малко с един месец, както сочи Светованата здравна организация. Светът се управлява от малогарамотни, некомпетентни и безотговорни псевдоелити
37
7
 
33
 
! Отговори
:) преди 4 години
Ноам Чомски е един от най-великите живи учени.На критиците тук ще им трябват няколко живота само да изчетат написаното от него, а да го разберат вечност.https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%99%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%80%D1%85%D0%B8%D1%8F_%D0%BD%D0%B0_%D0%A7%D0%BE%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B8
36
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай да си понесе санкциите . На какво прилича това. Защо не им затвориха границата още ноември.
35
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Короната е майтап спрямо смъртоносните епидемични болести като чумата. Ако искаха да ни избият щяха да пуснат модифициран щам на чумата и готово. В противовес на конспирацията, този световен елит няма интерес от намаляване на популацията. Имат нужда от милиони бачкатори за жълти стотинки и милиони потребители, готови да продадат органите си за новия айфон.. Само така е възможно да има неравенство и те да са приказно богати.
34
17
 
16
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
ВСЯКА ГОДИНА ,ПОНЯКОГА ПО 2-3 ПЪТИ В ГОДИНАТА ,ОТ РАЗЛИЧНИ ФОНДАЦИИ, ИНСТИТУЦИИ,ФОРУМИ СЕ ПРАВЯТ СИМУЛАЦИИ ЗА ПАНДЕМИИ , ВОЙНИ,ЦИНАМИТА,ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ ДОРИ ЗА ИЗВЪНЗЕМНИ НАШЕСТВИЯ. ВЪПРОСНИЯ ФИЛОСОФ Е ТОЛКОВА ИЗДУХАНА И НЕКОМПЕТЕНТНА КРАТУНА ,ЧЕ ПРОСТО Е СРАМ ЗА ВСЕКИ ЖУРНАЛИСТ ,ЧЕ ГО Е ОТРАЗИЛ !! Ако утре ни нападнат извънземните ще кажат че световната НЛО организацията МУФОН която редовно прави симулации ги е извикала да ни нападнат!!!
33
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В статията не пише ''дървен философ'' , защото такова понятие няма. Философията е сериозна наука , не случайно дори и психолозите са под шапката на философските факултети във университетите. Всичко това ме навежда на мисълта , че не Ноам Чомски , а анонимникът под мен е това , което според него е г-н Чомски.
32
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За бебета не знам дали ще има след 9 месеца , но бум на разводи със сигурност ще има ...
31
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бе, намаляне на населението. В момента само от стоенето в къщи умират в пъти по-малко хора, отколкото обикновено. Само от катастрофи по света умират около 100 000 души на месец, а от пандемията са 65 000 от януари до сега. Да не говорим за идващите след 9 месеца бебета.
30
14
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как пък веднъж не чух за евреин миньор или тракторист.Все интелектуалци работят.
29
21
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ewiak RyszardЗнаем, знаем, гнилия капитализъм ще падне.Това го слушаме от 70 години.А СССР умря.И какво хубаво очакваш да ти донесе Русията?Или ей така на инат, щото сме русофили.
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен Обаче е заприличал на Карл Маркс и на Петър Берон взети заедно.
27
19
 
12
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Еврейски приказки за Лека нощ !
26
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На такива дървени чутори как пък все щатите им виновни бе. Не спират тия внушения, мине не мине някой дървен философ се появи да внушава колко били лоши щатите. А тоя що не каже, за китайците че се изпокриха като мишоци в брашно.
25
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като се изтрепаме, ще ни предложат да се обединим всички в една държава и да си сложим едни чипчета.Първо, не може да намали населението. Процентът мъртви е много нисък в сравнение с предишни, мигрирали се прибират, а от стоенето вкъщи по Нова Година навсякъде ще има бейби бум. Второ, тази теория на конспирацията е от поне 40 години и в нея няма нито логика, нито реализация, нито светът сам решава кой да го управлява, за да трябва да е убеждаван. Това с чипирането е отпреди смартфона.
24
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наизлязоха старите шарлатани отново.Кризата нямаше как да бъде предотвратена щом икономическото мислена на цяла партия е насочено към подриване на капитализма и засилване на комунизма в съюз с Китай.
23
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е Чомски,крайно време беше да осъзнаят нашето верую:Г'ъз,глава затрива!
22
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И коя икономика в момента работи на пълни обороти...?Точно тази от, която уж случайно... започна епидемиятаКакви изводи да си направим? Китай в момента довреме произвежда и изнася маски на спекула, докато западните фирми започнат да произвеждат на място. Останалата търговия с текстил замира. Когато западните фирми в леката и тежката промишленост спират работа, за Китай спират поръчките, да не говорим за тези от обедняващия или наплашен краен потребител и тук, и там, който не купува.

Спонсорирани публикации