"Подкрепа" иска допълнителен платен отпуск за някои работници

По 30 дни да получат майки с деца до 12 г. и хора с увреждания
6 апр 2020 16:14, Анисия Иванова
11
"Подкрепа" иска допълнителен платен отпуск за някои работници
Снимка: БГНЕС

Конфедерацията на труда "Подкрепа“ предлага да се въведе допълнителен платен годишен отпуск от 30 дни за определени групи работещи - например майки с деца до 12-годишна възраст, както и за хора с увреждания.

Икономическият експерт на синдиката Ваня Григорова каза пред БНР че в противен случай те са принудени да излязат в неплатен отпуск, което застрашава оцеляването им:

„Той би трябвало да стигне точно толкова, че да свърши поне маркираният край на извънредното положение. В момента тези хора са принудени да вземат неплатен отпуск, именно поради факта, че нямат такъв допълнителен, а неплатеният отпуск за хора, които и без това са уязвими, е меко казано неприемлив. По този начин оставаш в бедност и майката и детето“, обясни тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре обмислено предложение на Подкрепа. Не ги харесвам, но сега съм съгласен с предложението им.
10
0
 
3
 
! Отговори
Стоян Господинов преди 4 години
Как един обикновен работник може да си позволи 1 година неплатен отпуск /господинът по-долу/ и същият ми твърди, че държавата вече фалира ??? Вземи стани един министър само ти си ни надеждатата да ни оправиш, вложи си и спестяванията и ги дай за благото на народа
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МариянаСъбират се Марианче, но ти са широки пръстите.
8
6
 
2
 
! Отговори
Марияна преди 4 години
"Тия деца са вече водят полов живот, а майките им искат да ги гледат, разбирай не им се ходи на работа, децата трябва да са по самостоятелни"Така говорят само хора без деца.
7
5
 
6
 
! Отговори
Марияна преди 4 години
Дете на 3г. как да се гледа само? Почивка не съм виждала никога как да събира бели пари за черни дни с минимална заплата ? Смешковци коментирате без да помислите .
6
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен3Ти си смешен, аз съм обикновен работник с две деца. Мога да си взема цяла година неплатен отпуск, ако се наложи. Имам с какво да живея.
5
2
 
0
 
! Отговори
тото преди 4 години
Подобни едностранни предложения, трябва да се избягват да се публикуват. За мен 30 са нищо, след, като може и да са 90 дни. Икономически експерт може да седне и да си направи една табличка с приходи и разходи да види излиза ли сметката.
4
5
 
3
 
! Отговори
111 преди 4 години
Тия деца са вече водят полов живот, а майките им искат да ги гледат, разбирай не им се ходи на работа, децата трябва да са по самостоятелни
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименСмешен/ смешна си ти ! Така се спестява ако си обикновен работник, знаеш ли колко семейства в България не могат да си позволят почивка.
2
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смешни сте бе, държавата фалира вие искате да я изсмучете докрай. Когато тези майки са работели и са взимали големи заплати да са си спестявали, та сега да има с какво да живеят. Ака как ще спестяват, нали е по-важно да отидем на екскурзия и после да се фукаме.
1
1
 
2
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 4 години
Пари нема, действайте.

Спонсорирани публикации