Д-р Брънзалов за ViruSafe: Нямам пациент със статус там

Чуваме се по телефона, по-добре е, посочи зам.-председателят на БЛС
8 апр 2020 19:30, Анисия Иванова
10

През последните седмици чухме за случаи на хора, които след неуспешно домашно лечение постъпват в по-тежко състояние в болнични заведения. Трудно ли е за общопрактикуващите медици да лекуват дистанционно?

"Нищо не може да замени нормалния медицински преглед в кабинет на лекаря. В случая такава е ситуацията, че трябва да се реагира по телефона. Използваме и други варианти за превод на информация относно състоянието на пациентите. Трудно е. Не сме учили да лекуваме по телефоните, но така го изисква ситуацията", каза д-р Николай Брънзалов от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България, който е и заместник-председател на Българския лекарски съюз (БЛС).

Още по темата

"Всеки един случай е уникален, когато пациентът позвъни по телефона и започне с оплакванията. Хубавото е това, че ние си познаваме нашите пациенти от години. Ние знаем рисковете, които може да предизвика едно заболяване, било то и най-обикновен фебрилитет", посочи още д-р Брънзалов за "България сутрин".

Той коментира и новоизлязлото мобилно приложение "ViruSafe", което ще помага за следенето на здравословното състояние на българите, но и за спазването на карантината.

Аз не съм получил имейл от здравното министерство или от Щаба, с информация за който и да е мойте пациент, подал там здравното си състояние, обясни той.

"В същия момент нямам пропуснато обаждане от мой пациент. Ако има такова - веднага връщам обаждането, което е много по-добро и по-достъпно като информация за нас, отколкото това въпросно приложение", отбеляза заместник-председателят на БЛС за Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че отмяната на плановите операции не може да е дългосрочна мярка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Dr_Doolittle преди 4 години
До 67833Никой не те задължава да ходиш на лекар бе, другарю с ватенката. Лекувай се при баячки и врачки Имаме си и без това работа . Системата на GP е измислена от англичаните преди 120г и според Кралицата това е най-важната част от британската здравна система. Но, неблагодарни чички у нас колкото искаш. Само защото плащате жалки такси при личния лекар не означава ,че образованието ви може да стои на едно ниво дори на това на последния *** доктор в Габон.
7
0
 
0
 
! Отговори
Баш котарак преди 4 години
Само умопомрачен ще качи на телефона си приложение, което го следи.
6
0
 
0
 
! Отговори
Котарак преди 4 години
До АнонименКак въобще успя да го свалиш? Пробвах каквото се сетих в Google Play, нема и нема.
5
0
 
0
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Ситуацията не е толкова кризисна и приложението за сега е излишно. Ако болните достигнат хиляди ще е друга бира.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я сега напишете реално тази програма какъв достъп иска :) и защо ми иска достъп до картата памет? :))))
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде, почнаха с вирусите и по телефона!
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя ВирусАф само по телефоните ли е?
1
6
 
2
 
! Отговори
67833 преди 4 години
Поредното доказателство, че като лини лекари са ангажирани професионалисти, които биха лекували успешни стотици пациенти. Личнит лекар е паразитно и дори вредно звено в здравната ни система. Примерите са безброй.

Спонсорирани публикации