Германски учени: Откриваме едва 6% от коронавирус инфекциите

Броят на заразените е драстично по-голям от вече обявените случаи
9 апр 2020 13:38, Нели Христова
29
Германски учени: Откриваме едва 6% от коронавирус инфекциите
Снимка: БГНЕС

Общият брой на коронавирусните инфекции вероятно е драстично по-висок от данните, официално регистрирани от здравните власти по целия свят, сочи ново проучване. Учени от университета в Гьотинген в централна Германия са открили, че са открити едва 6% от всички инфекции.

Кристиан Бомер и Себастиан Волмер анализират данни от скорошно проучване, публикувано в списание The Lancet Infective Diseases. Те разглеждат оценките за смъртността от коронавирус и времето от инфекция до смърт, за да оценят качеството на официалните данни за случаите.

Според германските изследователи данните показват, че страните са открили средно около 6% от всички коронавирусни инфекции. Те твърдят, че истинският общ брой на заразените с коронавирус вероятно вече е достигнал няколко десетки милиона хора по света.

"Тези резултати означават, че правителствата и създателите на политики трябва да проявяват изключително внимание при интерпретирането на броя на случаите с цел планиране", казва Волмер, професор по икономика на развитието в университета.

"Подобни екстремни разлики в количеството и качеството на тестовете, проведени в различни страни, означават, че официално регистрираните случаи са до голяма степен неинформативни и не предоставят полезна информация", предупреди той.

Бомер и Волмер изчислили, че на 31 март 2020 г. Германия вероятно е имала 460 000 инфекции. Въз основа на същия метод те изчисляват, че САЩ вероятно са имали повече от 10 милиона, Испания над 5 милиона, Италия около 3 милиона, а Великобритания около 2 милиона коронавирусни инфекции.

В същия ден университетът "Джон Хопкинс" отчита десетки пъти по-малко официално диагностицирани и потвърдени случаи по целия свят.

"Докато данните на "Джонс Хопкинс" отчитат по-малко от милион потвърдени случаи в световен мащаб в момента на писането на този материал (към днешна дата са около 1,5 млн. – бел. ред.), ние оценяваме броя на инфекциите на няколко десетки милиона", се казва в проучването.

Според авторите, неадекватното и забавено тестване може да е причината някои европейски страни, включително Италия и Испания, да преживяват много по-висок процент на жертвите (в сравнение с отчетените потвърдени случаи) от Германия.

Те изчисляват, че Германия е идентифицирала около 15,6% от всичките си случаи, в сравнение със само 3,5% в Италия или 1,7% в Испания. Счита се, че степента на откриване е дори по-ниска в САЩ (1.6%) и Великобритания (1.2%).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Това пак е нещо. Следва че 6% от заразените развиват симптоми за да бъдат открити. От тях пък 5% минават в интензивно. Което прави усложнения при 0.3%? Е виждате ли сега нуждата от масовите тестове? Само те могат да докажат такова твърдение.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 23Цифрите не ходят нагоре-надолу. С цифрите записваме числата.
23
1
 
2
 
! Отговори
До Анонимния преди 4 години
А имаш ли идея колко са починалите от сезонен грип в предишни години в посочените държави? И ако имаш данни можеш ли да ги сравниш с актуалните загинали от новия грип? И в чия полза е съотношението знаеш ли? Едва ли можеш да отговориш и на 1 от въпросите ми, ама иначе знаеш да изкачваш заключения и да съдиш другите!
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И това го казват германиците, които правят масово тестове, но сперед генерал Майтапчийски ние хващаме всичко, нема лабаво ;)
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На кораба е установено каква е смъртносстта - 1%Така че по броя умрели можем да съдим колко приса заразени като умножим броя на умрелите по 100.Ако се спазва карантина цифрите ще тръгнат надолу в един момент
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в България какъв е процента? Може би 1% или по-малко. При няколко стотина теста на ден, какво да очакваме?
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неверниците да експериментират и ако оцелеят тогава да пишат глупости!И без това станаха много дезинформаторите?!
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Което говори на по-интелигентните хора, че останалите 94% са почти или изцяло безсимптомни, ерго - /политиците да се обърнат към филолог да им поясни/ вирусът е наистина нещо несъществено. Ако учените са прави. А аз на тях повече им вярвам, отколкото на банда политици и лакеите им - жълтописци.
17
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Паниката се включиИмаше няколко такива като теб. На единия името му беше Джонсън - той сега е в интензивното. Другия беше президентчето на Сърбия - на него синчето му е в болница, Шведите и те така: имат (вече) 5 (довчера бяха 4) пъти повече загинали от съседна Норвегия (където има карантина от самото начало) на глава от населението и мисля около 9 пъти повече заразени. Докато отмине вълната ще заровят между 1000 и 2000 дупи повече от Норвежците.
16
9
 
10
 
! Отговори
Паниката се включи преди 4 години
Веднага се намериха защитници на системата, на "строгите мерки" и на постепенното минаване на тежките случаи през болниците, за да не се "претоварела системата". Само че се оказа, уважаеми дами и господа, че системата не работи и когато много я щадим. Така че, да ме прощавате, беше все едно дали ще предизвикаме насила рецесия. В класация миналата година САЩ бяха на първо място по "готовност за борба с епидемия". Новините оттам през последните дни потвърдиха това напълно, нали? Или не ги четете?
15
3
 
0
 
! Отговори
Пешо корона тест преди 4 години
Кажи бързо на един дъх.Петър плет плете през три пръта преплита.....
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те поне си го признават.
13
7
 
10
 
! Отговори
ууу преди 4 години
До До 3Няма правителство в света, което да не е заинтересовано да управлява с повече сила -- за сметка на демокрацията. А раздуханата обикновена епидемия дава повод за това.
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Карантина, а?Смъртността трябва да е висока според теб ,така ли?А защо тогава изобщо има лекари и болници?То бива ограничено мислене ,но и папагал ще се досети ,защо се въвежда карантина и мерки
11
0
 
1
 
! Отговори
Калпазан преди 4 години
До 9Човешкото въображение не знае границиВ моите фантазии аз съм ехеее...ама това няма нищо общо с темата :)
10
2
 
6
 
! Отговори
1 преди 4 години
До 9Има две обяснения: или хората не могат да мислят, или т*олят до побъркване. Трети вариант няма. Целия свят е пламнал.
9
5
 
11
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Карантина, а?"И сега какво правим с усърдно раздухваната завишена смъртност от ужасния коронавирус?"Ти май още не си схванал: независимо какъв е процента, РЕАЛНАТА смъртност е такава, че ако няма карантина да се избегне по-нататъщна ескалация на заразявването системата, която и сега прегрява ще изключи. Сравнително проста концепция е и това няма НИЩО ОБЩО с това дали са 0.5 или 5%. Накрая се броят труповете.
8
3
 
17
 
! Отговори
До 3 преди 4 години
Как си представяте-всички правителства се наговарят-включително-тези на Иран, Турция, Русия,Сърбия ,тези на ЕС и Индия, Италия ,това на САЩ и Китай и Великобритания ,да обявят карантина ,да раздухват броя на жертвите от вируса, да се затворят гражданите по къщите и да си вкарат страните в големи икономически загуби. Какво единодушие!!
7
4
 
6
 
! Отговори
до 5 преди 4 години
А дали тестват мъртвите от какво са умрели и как ги определят, пр. ако Ковид доведе до бронхитпневмония мървия като умрял от Ковид ли го пишат или от белодробна инфекция?
6
3
 
0
 
! Отговори
Най-после преди 4 години
Името на професора е Себастиан Фолмер, Vollmer - колега индолог, но се занимава с икономика.

Спонсорирани публикации