КНСБ очаква: Поне още 70 хил. да загубят работата си

Пламен Димитров: Агенциите работят много, а накрая - без заплати
13

КНСБ настоява парламентът да отмени решението за даряване на заплати от министри. Защо?

"Надяваме се на разума на депутатите, не е работа на парламента да решава кой да получава възнаграждение, когато полага труд. Всички агенции, които имат толкова много работа в момента, вместо да бъдат подкрепени, техните шефове трябва да работят без заплати", каза за "Денят ON AIR" лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

По думите му дарителската сметка на МЗ е добре финансирана.

Главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев също остана без възнаграждение след решението на парламента. Пламен Димитров описа ситуацията като "комична".

"Настояваме за нов пакет от мерки. 66 000 са вече безработните от началото на извънредното положение и те растат лавинообразно. Нашата критика е, че доста беше занижена прогнозата за очаквания за безработицата. Очакванията са, че поне още 70 000 ще загубят работа до края на годината", добави Пламен Димитров в ефира на Bulgaria ON AIR.

Предложение на синдикатите е да бъде въведено в рамките на закона 366 лева да достигне минималното обезщетение за безработните.

"Нашите прогнози показват, че тази година около 60 000 души безработни ще имат право на минимално обезщетение. Никой в криза не иска да има заеми, независимо дали са безлихвени. За самотни майки, бащи или семейства, които не успяват да свържат двата края, имаме две мерки: целеви платен родителски отпуск - за тези, които продължават да работят, доход - еднократен акт, за семейства с деца от 3 г. до 14 г. - за тези, които са останали без работа", отбеляза лидерът на КНСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
0
 
! Отговори
Изпосталяло брокерче преди 4 години
Фалирах гръмотевично! Имам някакви спестявания, но натам не ми се мисли. С канчетата и пред социална кухня. Казват, че не готвели лошо, супата била топла, като си надробиш хлебец вътре и изкарваш деня. Но за който се интересува - имам двустайна панелка в Младост само за 70 хил. еврока. Напрао без пари го давам! 2.5% комисиона от двете страни, все пак се убивам от труд! Моята професия е от най-нужните.
5
1
 
2
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
ти *** ли си ? Заради Мерките до сега починаха само 24 Хора - Бог да ги прости !Ако не бяха Мерките до сега щяха да са 2024 поне и страшна Истерия в болниците !
4
2
 
6
 
! Отговори
4epa преди 4 години
НЕ ПЛАЩТАИТЕ ДАНАЦИ ,НАЕМИ,ТОК,ВОДА- НЕ НЕ НЕ
3
1
 
2
 
! Отговори
Ами..... преди 4 години
Факти ФАКТИ.БГНовини България София Проф. Хинков: 4000 души починаха за месец от свински грип в България. Тогава нямаше извънредно положение ТЕМА: КОРОНАВИРУС22 Март, 2020 14:4819 21666Проф. Хинков: 4000 души починаха за месец от свински грип в България. Тогава нямаше извънредно положениепроф. олег хинков - олег хинков - свински грип - коронавирусСредството, което ни е необходимо, се нарича Отделение за интензивно лечение - реанимация, категоричен е проф. ХинковПроф. Хинков: 4000 души починаха за месец от свински грип в България. Тогава нямаше извънредно положение
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютно съм съгласен с 1
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фалираха държавата заради 24 човека,които и без корона не им е оставало много.

Спонсорирани публикации