МВР спря отпуските, полицаите на крак за Цветница и Великден

Ще се допуска движение през КПП-та само по необходимост
Обновена: 10 апр 2020 15:55 | 10 апр 2020 15:28, Веселина Йорданова
50
МВР спря отпуските, полицаите на крак за Цветница и Великден
Снимка: БГНЕС

МВР мобилизира целия си състав за охрана и спазване на мерките за предстоящите празници Цветница и Великден. Целта е да няма струпване и хората да спазват дистанция.

"Ще се допуска движение само по необходимост, те са почивни дни, така че основанието "Отивам на работа", няма да важи", подчерта главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов на брифинг в МС.

Още по темата
По думите му храмовете ще бъдат третирани като всички други места, които се посещават от гражданите. Човек нищо не пречи да се помоли вкъщи, обаче призова главсекът.

До момента за нарушения има образувани 638 досъдебни производства, 391 преписки и над 2 хил. акта по Закона за здравето. От думите му стана ясно, че органите на реда се самосезират и от публикации за нарушения в социалните мрежи. Около 24 хил. души са били под карантина вчера и се контролират.

27 служители на министерството (26 в София и 1 в страната) са с положителни PCR тестове за вируса, един вече е излекуван. Ивайло Иванов каза, че те са на различни позиции, включително административни, и не може да се каже категорично дали са се заразили по време на работа. От всички тествани 1000 служители на МВР 9 са били с положителни бързи тестове, но направените след това PCR тестове са били отрицателни.

На брифинга професионалното ръководство на МВР призова движение да има само по необходимост за посещаване на друго населено място. Контролът на КПП-та остава, както и контролът на Пътна полиция за безопасност на движението по пътищата.

С разпореждане на министъра на вътрешните работи са спрени отпуските, за да се осигури охрана на обществения ред и спазването на заповедите за противоепидемични мерки.

От МВР благодариха на гражданите, които спазват мерките и на Светия синод за разбирането да няма струпване във връзка с празниците.

Целта на МВР не е да преследва нарушителите, и да налага санции, от една страна сме. Призоваваме всички български граждани да бъдат съпричастни с нашите призиви, да ги спазват, да не пробват нашите реакции, изтъкна Ивайло Иванов.

В София има създадена организация съобразно епидемичната обстановка за засилено полицейско присъствие около храмовете за Цветница.

101 църковни храма, манастири и параклиси има в столицата, информира директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев. Той призова гражданите за търпение, за да бъдат празниците светли за всички и да протекат при спазване на обществения ред.

С представителите на църквата се разговаря за това да бъде контролиран достъпът до храмовете, литургиите да са навън.

Пътна полиция ще следи за пътната безопасност, както и по КПП-та да се ограничи и да не се допуска безцелно движение на водачи. От там призоваха да се кара внимателно и разумно, особено във връзка с хубавото време.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
7
 
0
 
! Отговори
Полицая преди 4 години
Ми няма да ходиш на работа. Кое не разбра? Да дойда да ти го кажа лично?
31
2
 
8
 
! Отговори
Доктора преди 4 години
Ей това да си полицай не е лесно, ама да си тъпо ченге е фасулска работа. Другарю полицай, я ми кажи как ще ме спреш да отида на работа, при положение че повече от 30 години работя на смени, без значение дали е делник или празник!?!?
30
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МВР вместо да се занимава с църквите, да пусне служителите си малко да се разходят около блоковете. Пейките са пълни с възрастни хора на групички, на които никой не прави забележка.
29
3
 
8
 
! Отговори
От Мен преди 4 години
Те безтуй са в отпуска 365 дема
28
5
 
8
 
! Отговори
Шапкар преди 4 години
Ало мвр-то, милиционерчета, купете ми принтер и хартия за да ви давам жалките декларацийки на още по-жалките ви и измислени кпп-нца, ве минцифайки мръсни.
27
1
 
2
 
! Отговори
роб на влаЗта преди 4 години
Феноменът МВР-След като министъра със заповед обясни на служителите че раздадените гумени маски от 10лв.са бест оф дъ бест.....най-добрите и качествени в света и служителят трябва да ги носи 12ч. и да работи нормални -докторите и министрите не ги носят.Министъра каза да се избягват контакти с лица а министъра на МВР иска минимум 70справки на лице за карантина ...70 пъти служителят да отиде до лицето да му опипа ЛК и да му я върне...
26
3
 
6
 
! Отговори
до 25 преди 4 години
Не, нямат. Те са държавни хрантутници, нямат изобщо идея как се случва производството... а и не могат да мислят повечето от тях.
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
anatema
24
5
 
11
 
! Отговори
L. преди 4 години
Тия *** милиционери имат ли представа, че има предприятия с 24-часов режим на работа?
23
2
 
27
 
! Отговори
1 преди 4 години
Да Ви е честита... мутро-милиц. държава! Даже повечето хора им харесва! За инако-мислещите - глоби, затвор, порицание... за послушните овчици - трева! Не мога да повярвам, че след 30 години пак сме в режим!Браво, другарки и другари, отлично пързаляте българина вече 30 години!
22
5
 
18
 
! Отговори
SS преди 4 години
За какво ви е да ходите на църква по великден?Бог е в сърцето и душата на всеки от нас.Лошото е че църквите няма да направят оборот от продажба на свещи,и дарения от върбови клонки.Касичките с дарения ще са малко празни.Не се заблуждавайте Религията Е НАЙ СТАРИЯТ БИЗНЕС В СВЕТА!!!
21
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каракачанов предлага да се спре вноса на храни до изчерпване на българската продукция. И това по време на криза. Титани на мисълта..
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
народа:Ще ходим на църкваМутафчийски:Не няма да ходите!
19
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За милиционерите разбрахме, а за повдигнатото от прокуратурата обвинение на шефката на фармацевтичния съюз "за всяване на паника" няма ли да пишете? Защото жената имаше смелостта да критикува глупавите акции на Гешев
18
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми отивам да си купя яйца и козунаци - това не е ли основателна причина да изляза?На църква не съм ходил на Великден откакто се помня - винаги в къщи пред телевизора, тъй че няма да ми липсва.
17
0
 
14
 
! Отговори
Отпускар преди 4 години
Втори натовски самолетоносач стана огнище на коронавирусна инфекция,след "Тошо Рузвелт" сега и френският "Шарл Перо" е вируслясъл!
16
3
 
34
 
! Отговори
Сериозно преди 4 години
Затваряйте хората, като ***, ограничавайте, глобявайте, какви са тези "безцелни пътувания"... Сега ви е падало да се правите на милиционери! Такава възможност не сте имали дори и през 45 г. уж "диктатура"! То ще дойде време някои да носят наказателна отговорност за днешните безобразия...
15
2
 
20
 
! Отговори
От 15 преди 4 години
Пазете и домашните любимци които разхождате!Щом е за пари хунтата е безскруполна.
14
4
 
17
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ! преди 4 години
Напръскаха навсякъде с некви отрови!От вирус няма да ***,но от отровите не се знае.
13
1
 
23
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 4 години
Всички калинки, дето се връткаха по цял ден на въртящите столове по канцелариите да ги строят по КПП-тата да проверяват документи. Да си заработят и те заплатите.

Спонсорирани публикации