Над 17 000 души са починали в САЩ от COVID-19

Над 472 000 са носители на вируса
10 апр 2020 20:37, Анисия Иванова
77
Над 17 000 души са починали в САЩ от COVID-19
Снимка: БГНЕС

Смъртните случаи в САЩ от заболяването Covid-19, причинено от новия коронавирус, вече са повече от 17 000, сочи изчисление на Ройтерс.

Федералните власти предупредиха, че тази седмица се очакват застрашително много починали от заразата, въпреки признаците, че броят на новозаразените се стабилизира в щата Ню Йорк, който е епицентър на епидемията.

Предвид предстоящото честване на Възкресение в неделя от мнозина американци най-високопоставеният експерт по заразни болести в страната предупреди днес, че е прекалено рано за намаляване на ограниченията за гражданите.

"Сега не е време за отказване" от мерките срещу коронавируса, каза директорът на Националния институт по алергология и заразни болести д-р Антъни Фаучи.

Статистиката на Ройтерс сочи, че в три поредни дни в САЩ има по повече от 1900 нови починали от заразата. По данни от днес в страната има над 472 000 носители на вируса. Броят им се покачва всекидневно с между 30 000 и 35 000, тъй като тестовете стават все по-достъпни, предаде Ройтерс. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: САЩпочиналиCOVID-19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
не може да бъде! преди 4 години
Като абсолютни данни САЩ водят "уверено"по броя на заболелите и настигат Италия по броя на смъртните случаи.Но като относителни данни спрямо броя на населението САЩ изобщо не са на първо място както заболелите,така и смъртните случаи.Има статистика в реално време и това може лесно да се види.Притеснителното за САЩ е броят на критични случаи и на командно дишане-там са потенциалните фатални последствия.Моето мнение е,че сега не бива да се правят прибързани заключения,но ние се справяме по-добре!
54
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Измамата е пълна. Всеки починал в болница се смята за жертва на вируса, независимо от какво е починал...
53
0
 
1
 
! Отговори
Handel преди 4 години
Нда... като чета янкои коментари се убеждавам, че вирусите са значително по-умни от хората.
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако беше така що сега мрът като мухи в Австралия на 25- 27 градуса? ========================Абе нагъл лъжец!!!В Австралия жервите са много малко. Защо лъжете хората?Има карта на университета Джон Хопкинс и умрелите заради коронавируса в Австралия НЕ *** КАТО МУХИ.Или си някой паникьор или си платен драскач.Четете хубаво - Чернокожите в напреднала възраст масово страдат от Диабет.Тази болест убива имунната система. Яжте по-малко шоколадчета, сладоледи и бонбонки - много е просто.
51
6
 
4
 
! Отговори
ТОВА СА ЛЪЖИ ! преди 4 години
в Ню Йорк НИКОЙ не е болен !спешните отделения на болниците са празни !никога в живота си не съм виждал по-празни болници Блумберг са част от юдо-масонската пропаганда - питайте ги как ги иброиха тези 17 000 починали !вервайте на очите си, а не на глупостите който ви наливат в главите !
50
3
 
5
 
! Отговори
До 44 преди 4 години
Ако си мислиш, че вирусът не е проектиран и създаден в лаборатория, значи си уникален июдиот.
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
17000 от короната и 17000 по малко от рак, диабет , белодробни заболявания и тн. Умират предимно увредени хора. Това се случва всяка година , само дето не броят жертвите по медиите. Има еднин голям заговор зад тази истерия. Все още е въпрос кой успя да подхлъзне целия свят? Кой има интерес и каква е целта?
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо, което казаха по немската телевизията ама в нито една платена бг медия не се споменава - загиват предимно чернокожи с ниска хигиена и от най-бедните прослойки. Знаем, че в САЩ не са малко. Предвид, че и Тръмп е на власт предполагам ви е ясно за какво става дума.
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пържат ги с 5G технологии и ги успиват с вирус. Ми населението трябва явно да намалява и кой оцелее ще е явно
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Току що заразените в САЩ минаха половин милион. А починалите са 18,600 или 3.7% - с 200 по-малко от Италия. Утре САЩ ще станат шампиони и там. Дано се оправят скоро.
45
4
 
0
 
! Отговори
Мишо преди 4 години
До !Ти да броиш можеш ли? А сега си затвори очите и си представи 1600 километра от трупове на хора. *** КАК МОЖЕШ ДА СКРИЕШ ТАКОВА КОЛИЧЕСТВО?!В САЩ ги извозват с тирове и ги заравят в полето в покрайнините на градовете.
44
4
 
5
 
! Отговори
Мишо преди 4 години
Айде всички чакат екипа от учени от Америка спешно да изобрети ваксина или лекарство. Нали така ни учите, става във филмите! Два часа и света е спасен от невероятните американски Супер Герои!Да, ама не! Реалността е друга. Циничната държава САЩ оставя хората да измират, защото да те лекуват са ти нужни 70 000$ или застраховка за същите! Което нямат на улицата! Това е САЩ, парите са най-важни, а хората са просто разходен материал! Демокрация, да!!!!!
43
2
 
1
 
! Отговори
Тео преди 4 години
Не е редно да се съобщава, че починалите са от този вирус. Той в 99% е последната капка, която прелива чашата на предходни заболявания - ерго последния удар. Три пъти по-смъртоносен от обикновен вирус, но не той е първопричината. И обикновено не последната ... но е бруталния последен удар, след който няма връщане назад. Да - трябва да се пазим, но тази лудост, която ни наложиха не беше оправдана! А псевдо-новините продължават!
42
0
 
3
 
! Отговори
До киро брейка преди 4 години
Брейк, в България има доста г,лупаци.А ти си им предводителя.
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ! 47Не. Според мен в рашъ ще има 258 хиляди милиарда починали още утре.
40
4
 
8
 
! Отговори
Евреиските преди 4 години
масмедий сяват паникав НюЙорк нокой не е болен, болниците са по-празни откокото някога са билине помня до сега чакалните в спешните отделения да са били празни това което евреиските медий ви говорят за НюЙорк е ЛЪЖА !!!сигурен съм че и в Калифорния е същото
39
0
 
4
 
! Отговори
вал преди 4 години
До Киро Брейка Господи прости на незнаещите и си прибери версиите а може би троловете
38
12
 
4
 
! Отговори
! преди 4 години
Гледах украинския блогър Винокуров, и той каза че за един месец в раша вече има над 2 милиона починали и над 30 милиона болни. Но24213 раша умишлено крие това.
37
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Умрели във ФАЩ - вече 18 325.
36
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джypналя, сводките от ФАЩ излизат по-късно. Вече са умрели 18 255 американеца, а заразените са 491 339. Все се надявам да достигнат 2000 починали американеца на ден, ама нещо се излагат...

Спонсорирани публикации