Арестуваха Сергей Навални при кацането му в Москва

Обвиненията - нарушил е условната си присъда
Обновена: 17 яну 2021 22:03 | 17 яну 2021 20:32, Веселина Йорданова
446
Арестуваха Сергей Навални при кацането му в Москва
Снимка: БГНЕС

Главният опозиционер в Русия Алексей Навални бе задържан от полицията при пристигането си на летище "Шереметиево" в Москва, когато се канеше да мине паспортен контрол, предаде Франс прес.

Още по темата
Руските затворнически служби бяха предупредили, че няма да се поколебаят да задържат Навални още при пристигането му в Русия.

Обвиненията срещу него са, че той е нарушил условната си присъда, издадена през 2014 година. През последните месеци Навални беше на лечение в Германия след предполагаемо отравяне.

44-годишният критик на Кремъл заяви, че не страхува, че ще бъде задържан в Русия, защото е невинен. "Аз, арестуван? Аз съм невинен човек", каза той пред репортери, преди да се качи на борда на самолета на руската авиокомпания "Победа".

Затворническите служби в Русия потвърдиха, че са задържали опозиционера.

Той "ще бъде задържан под стража до решение на съда" по неговия случай, се посочва в комюникето на затворническите служби.

След ареста членките на ЕС Литва, Латвия и Естония призоваха днес да се наложат "рестриктивни мерки" срещу Русия. Това съобщи литовското външно министерство, цитирано от Ройтерс.

Задържането на Алексей Навални от руските власти е напълно неприемливо. Настояваме за незабавното му освобождаване, написа в Туитър външният министър на Литва Габриелюс Ландсбергис.

"ЕС трябва да действа бързо и ако той не бъде освободен, необходимо е да обсъдим рестриктивни мерки в отговор на този безсрамен акт", допълни литовският първи дипломат. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


446
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
14
 
13
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Навални е наивен предател.
176
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аме нярушил е условната си присъда, не е съобщил на властите за адреса си в Германия и от 5 месеца не се разписвал в милицията.
175
6
 
9
 
! Отговори
КГБ/ФСС преди 3 години
Зайо, защо си без шапка?! Зайо, защо си с шапка?! Отиваш в Сибир!!!
174
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 303Джак *** е прапраправнук на Алибаба и 40-те разбойника.
173
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците да дерзаят още 72 часа, след 20 януари идва Тръмп в Русия и ще я оправи. Ако не вярвате питайте тръмпаджиите.
172
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой е този Джак *** ,американец ли е със сигурност не е руснак?
171
2
 
8
 
! Отговори
Синзипин преди 3 години
Наистина къде е Джак ***?
170
5
 
3
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
ще дойде друг джак, не се притеснявай. Простолюдието е много лесно заменимо, независимо богато или бедно. В някои части на планетата все още има йерархия и народ.
169
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 292В грешка си ,България няма проблем с РСМ,този който има някакъв проблем е РСМ.
168
8
 
6
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
"Модерното общество си позволява лукса да търпи всички да говорят каквото си искат, защото днес по същество всички мислят еднакво." Става дума за западното модерно или вече се казва иновативно общество. Хахаха
167
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 290Не вярвам в нито една държава в света ,власта да ти каже ,Абе имаш там някаква забрана да излизаш ,ама айде сега ще те пуснем да отидеш в чужбина,няма проблем лекувай се.На връщане да те питат ,Абе къде ходиш ти имаш забрана да излизаш в чужбина,хайде сега отиваш в затвора?!Това си е кегебейски комунистически номер ,защото диктаторчето в Кремъл го яд ,че Навални се връща!
166
2
 
3
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 3 години
До Македонец до 287Що мислиш, че нищо не е станало. Защото не си чул ли да е станало нещо. Може и да не разбереш.
165
7
 
7
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Хехе много ясно, че ще го задържат, щом са казали. Кой ще им попречи, А ? Хахахаха
164
9
 
14
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
Преди сто години Финландия беше бедна руска провинция. Финландците от личен опит знаят дали трябва да са русофили и воюваха на живот и смърт срещу Матушка. Сравнете сега Финландия с Русия.
163
11
 
12
 
! Отговори
Ай, с... р бе преди 3 години
А балтийските пудели какви се явяват на Русия, че да искат нещо от нея?След като си нарушил закон - арест. В Капитолия даже ги стрелят и убиват.Сега Бялата къща е под обсада.
162
0
 
5
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
До МурадКого е тероризирал Левски?
161
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 279То и в Индия има хубави големи градове ,а Тюмен е един от най-богатите градове на Русия нещо което не важи за милионият Омск!Бил съм в Монтана и Видин и не виждам градовете да са по различни от повечето в България.Но защо сравняваш Русия с България сравни я с Германия,Канада ,САЩ нали руснаците са велика нация!Примерно ,Чукотка и Камчатка с Аляска ,Магадан с Анкоридж и т.н. и двете територии са били руски!Едните къде са ,пък другите къде са?!
160
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"И ако това не ти е достатъчно, сравни Омск и Тюмен с Видин и Монтана..."На мен ми беше достатъчно да напиша в тубата "архангелск разруха" и да сравня изображенията със Столипиново.Столипиново е на светлинни години пред руската действителност.
159
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 276За първи път чувам ,че Раковски бил масон!---------Еми, като чуваш за първи път, виж по книжарниците неговата масонска брошурка, в която е запазен даже почеркът му.
158
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Враг на народа на Путин. 20 години каторга на Чукотка след това хвърляне в морето в чувал с негасена вар.