Проф. Балтов уволнен заради неспазване на етичните норми и КТ

Нямало политически мотиви
120
Проф. Балтов уволнен заради неспазване на етичните норми и КТ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Уволних проф. Балтов за неспазване на етичните норми и трудовия кодекс“, заяви директорът на „Пирогов“ проф. Иван Поромански пред bTV.

По думите на новия директор на „Пирогов“ на Асен Балтов е извършена подробна проверка на трудовото досие, в което са открити множество нарушения.

Още по темата

„Когато постъпих като директор на „Пирогов“ ми беше поднесена докладна от проф. Енчев, завеждащ клиниките по ортопедия и травматология и приятел на Асен Балтов, в която той предлагаше Балтов да стане началник на операционния блок“, коментира Поромански.

Балтов отдолу е разписал съгласен – той е назначил сам себе си“, уточни Поромански.

От този момент се е наложила проверка на досието на Асен Балтов, където са установени множество други нарушения, заради които той бил уволнен.

„Това, което Балтов изнесе в медиите като заповед за уволнение, е заповедта да му се изплатят дните отпуск. Истинската заповед за уволнение е три страници и половина. Уволнението е направено по законовия ред“, категоричен е Поромански.

„Редно е Балтов да покаже останалата част от заповедта – тази, с която е бил уволнен“, смята Поромански.
Новият директор на „Пирогов“ каза още, че Балтов отказал да се разпише под заповедта и очаква да я оспорва в съда. „Нямах никакво съмнение, че трябва да го уволня. Беше ми много неприятно, тъй като се познаваме отдавна, но бях длъжен да го направя“, казва Поромански.

Той е категоричен, че няма политически натиск за уволнението на Балтов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още по темата: пироговБалтов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
11
 
15
 
! Отговори
А Радев кога ? преди 2 години
А уволнение за Румен Радев кога ? Той въобще не спазва конституцията и клетвата, която е положил като президент !
58
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев майка ли го е раждала или е изкочил от задните части на ?
57
16
 
13
 
! Отговори
Голям страх преди 2 години
Голям страх тресе пенсионираната фуражка Радев от способни и чести лекари, които могат да бъдат номинирани за президент и започна саморазправа - уволнения !
56
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В държавата на Радев е така - уволняват се лекари спасили хиляди човешки животни, а се назначават културисти ощетили хазната с милиони шевове неплатен ДДС!
55
1
 
4
 
! Отговори
мак преди 2 години
До Анонимен 59. Това, което описвате, са нормални дейности за всяка болница. Изследвания, визитации, такива неща. Не са ви искали пари, много хубаво. И не сте правили избор на екип, нали?
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами край. Изложихте се до дупка. Повече няма накъде. Или има?
53
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По важният въпрос е докога медиите ще се занимават с уволнението на този гербаджийски далавераджия Балтов?
52
6
 
10
 
! Отговори
Един въпрос преди 2 години
Балтов майка ли го е раждала или е изкочил от задните части на Бойко?
51
6
 
12
 
! Отговори
Нане преди 2 години
балтона ли е кандидат за прецедентин на герберастията... Айде обявето го официално, да го схрускаме...)) гепирастите от страх не смеят излъчат прецедентин...
50
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Три пъти съм била придружител на хоспитализирани в "Пирогов" при проф. Балтов - майка ми с операция на рак на дебелото черво, и мъжа ми - с тежък инсулт и парализа на лявата симетрия. Всички необходими изследвания, експертиза и консултации преди да са сигурни, че могат да ни изпишат за друга болница или домашно лечение. Всяка сутрин - визитация на лекуващия лекар и гастро-ентеролог или невролог, в петък - и с проф. Балтов. Стотинка не сме платили.
49
13
 
16
 
! Отговори
До 56 преди 2 години
Балтов може само да пръдне на Радев на оная му работа. Впрочем ГЕРБ да се съветват с ромският си електорат тарторите там да им предложат кандидат ,щото никой май не иска.
48
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам астма и не мога да нося маска. Заври си маската отзад. Не искам и ваксина, че не знам кви ще са последствията и това си заври.
47
13
 
10
 
! Отговори
Знаем защо ! преди 2 години
Хайде стига се обяснява, Фигурантът Радев се уплаши от евентуална номинация на Балтов за президент и затова го уволнихте ! Страхливци и некадърници !
46
4
 
5
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Не е казал - Добро утро,как спахте! на новия министър на здравето!
45
10
 
14
 
! Отговори
Мъдуран преди 2 години
И Балтов със същите номера кат Чекмеджан ,но и на двамата показаха среден пръст. Иначе е яко да се назначиш сам на работа.
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турни си маската и изчезвай! Вече не нося маска, задушава ме. Никой от никъде не ме пъди. На хората им втръсна от глупости.
43
2
 
1
 
! Отговори
svetlio преди 2 години
*** поDloг@
42
1
 
4
 
! Отговори
svetlio преди 2 години
Махнаха те,защото си ***!
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комуня...ите и "етика"? Хайде холан, та нали си ви знаем от 75 години - де що не можете да влачите все е "корупция", нали така? А какви са нормите за морал на твоето шоро....идно НПО за осъждане на лекари, което те храни от 2001 г. насам? Нали вие, комун...гите, изобретихте корупцията - само дето доскоро я наричахме ВРЪЗКИ, пък сега си преобразувахте реториката и си получавате папкането ПАК за наша сметка, но вече наричате комуня....шките си връзки "Боко-корупция"!
40
4
 
9
 
! Отговори
Tui преди 2 години
Тоз Пиромански наясно ли че след два месеца пак ще разказва по телевизиите но в друго качество.