Време е за ламината. Поизпотете се със съвет №2

Не лепете, но ковете, по-добре прочетете
Обновена: 24 юли 2013 10:40 | 4 юли 2012 12:16,
14
Време е за ламината. Поизпотете се със съвет №2
Снимка: Flickr

Вчера боядисахме, днес ще слагаме ламината.

И тук си има тънкости и ако не ги овладеете, по-добре извикайте майстор, който да ви светне, а и да ви го нареди.

Преди да започнете монтажа, вижте дали ламинираните плоскости са еднакъв размер, а и дали по тях няма дефекти.

Ламинатът не трябва да се лепи, кове с пирони или по някакъв друг начин да се захваща трайно към основата или например към прага на касата на вратата.

Майсторите съветват реденето му да е по така наречения “плаващ метод”, а и да има възможност да се разширява, затова между плоскостите и стените трябва да има разстояние не по-малко от 12-15 мм.

И друго, много важно условие – основата на пода трябва да бъде абсолютно равна, чиста и суха. Неравностите на пода, които са повече от 3мм на 1метър, трябва да се изпилят или пък шпакловат.

А сега следва поставянето му

Напасването на дъските на ламината може да се осъществи по пътя на вкарването на езика в гнездото. Това е най-опростеният и често използван метод. По този начин дъските ще влезнат една в друга.

Така, като поставите няколко плоскости, се убедете, че всички дъски лежат равно и са плътно стиковани.  Задължително слагайте тежест на току-що сглобените дъски, за да ги фиксирате.

Вместо край

ВНИМАНИЕ! Ламинираният паркет не е пригоден за полагане в помещения с висока влажност на въздуха, например бани, сауни и др. Да ви кажем все пак!

Докато се забавлявате с ремонтни дейности, не пропускайте и шанса си за награда от нашата игра РАЗКЪРТИ И СПЕЧЕЛИ

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
tonyparket.yolasite. преди 10 години
Лупи е прав, но в крайна сметка не може понякога да се дърпаш от избора на клиента, ако той иска така- така да е ,слагаш го в друга посока, по важно е да се обясни пък каквото реши клиента. Ако си изберете добър модел ламинат с 2-3 различни закликвания на всяка дъска може да сте сигурни в избора си и да не се притеснявате от нищо занапред - може даизлеете вода но ако тя бъде подсушена за минути , няма да има от какво да се притеснявате, просто да се внимава водата да не влезне някъде отдолу
13
2
 
3
 
! Отговори
Razbirasht преди 11 години
Прави са коментиращите, че в БГ всеки разбира много и от всичко.Относно 1 и 2.Занимаваме се с ламинат вече 12 години.Това е екологично,хипоалергично и подово покритие,приложимо дори за хора с астма.В момента има лам.паркети,които са по-красиви,устойчиви и лесна за поддръжка от естествените такива.Колкото до тракането-има специални шумоизолации за целта.lia-dizain Прочетете и се уверете :)
12
1
 
6
 
! Отговори
ovchil преди 11 години
Това е масив за всички разбирачи.
11
0
 
3
 
! Отговори
оня преди 11 години
Манолчооо,погледни сянката на майстора и ще се сетиш къде е прозореца и как реди ламината. Лупи е прав според мен.
10
1
 
17
 
! Отговори
dragunov7.62 преди 11 години
Ламината се реди според изискването и кефа на клиента , всичко друго са глупости.
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 1 и 2 - За вас само домашна ракия - метилка и две кутии с цигари за сутрешно здраве...аман от бг разбирачи... едно време такива като вас викаха , че натовските самолети били вредни...
8
3
 
13
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Галактика, ти питаш защо се разрешава такова отровно производство. Напомням че власта работи по нашия геноцид - защо са ти толкова ниски доходите, защо българите са намалели за 20 години с една трета?
7
4
 
0
 
! Отговори
Prodavam_perforator преди 11 години
Продавам перфоратор - виж профила
6
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1 и 2, сложете си мокет тогава и дишайте с пълни гърди, направете дробовете си като торбички на прахосмукачки! Впрочем, ако искате истинско антибактериално, толерантно към влагата и екологично подово покритие, има едно супер-био-еко решение - подът се маже с кравешки фашкии и се чака да изсъхне. Успех!
5
0
 
12
 
! Отговори
Майстор Манол преди 11 години
Лупи, я пак погледни. Да не си на челна стойка.
4
1
 
17
 
! Отговори
галактика преди 11 години
до 1 и 2 - Сигурно сте прави, но в такъв случай ЗАЩО се разрешава такова отровно производство?!
3
14
 
29
 
! Отговори
лупи преди 11 години
И никой не е казал едно от най-важните неща - ламината се реди перпендикулярно на светлината от прозореца. Дори на снимката от статията се вижда,че оня го реди погрешно.
2
24
 
22
 
! Отговори
Чиновник преди 11 години
Ламината е най- отвратителната настилка. Отровна, грозна, нетрайна и *** отвратително като се ходи по него.
1
22
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не слагайте ламинат - пълен е с отровни химикали и лепила, после не се чудете защо се душите и защо кашляте. За същите пари си изциклете паркета и го лакирайте.