Как да освежите ръждясалата порта?

Тя ще заблести само с малко боя и няколко часа работа
Обновена: 4 авг 2014 14:11 | 1 авг 2014 09:20, Екип на Dnes.bg
17

Снимка: Dnes.bg

Летните месеци са най-подходящите за извършване на ремонтни дейности у дома и в градината. След като сте обърнали внимание на дома си, може да се погрижите и за вилата си или вратата на гаража.

Най-често външните порти и парапетите се повлияват от климатичните условия. Те са изложени на постоянни дъждове, студ и ярко слънце. Боята изсветлява на места, напуква се, появява се ръжда. Този външен вид на портата е много непривлекателен. А има много лесен начин, който да накара металната повърхност отново да заблести и в същото време да бъде защитена от метерологичните фактори.

Веднъж годишно може да отделите няколко часа, за да вдъхнете нов живот на ръждясалата метална врата, като я пребоядисате.

Задължително преди нанасянето на боята трябва да се направят няколко стъпки. Препоръчително е да свалите старата боя и да отстраните ръждата. След това металната повърхност е добре да се грундира. После идва финалната част - нанасянето на боята.

Ако не разполагате с достатъчно време, има и по-лесен вариант. В магазините предлагат боя 3 в 1, която спестява трите стъпки, изброени горе. Специалната боя съдържа ръждопреобразувател, грунд и боя. Нанася се съвсем лесно и може да се намаже директно върху металната повърхност. Това безспорно е по-лесният вариант, но той може и да не е толкова траен.

За да се справите по-бързо, може да използвате малко валяче, което ще ви позволи да нанесете боята плавно, без да загубите много време. Ако портата ви има решетъчна част, се нуждаете и от четка, с която да боядисате решетката и да изпипате дребните детайли.

През лятото боята засъхва съвсем бързо, тъй че за часове ще върнете блясъка на металната порта или парапета на терасата!

Докато се забавлявате с ремонтни дейности, не пропускайте и шанса си за награда от нашата игра РАЗКЪРТИ И СПЕЧЕЛИ

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Напиши коментар Коментари
15
0
 
6
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
При тия калпави бояджийски материали не всяка година, ами в годината по три пъти да боядисваш все тая. Преди 38 / в 1976 год./ години си боядисах дървените парапети с две ръце горещ ленен безир, две ръце /рядко и гъсто/ оловен миниум и после една ръка зелена блражна боя обикновена, т.е. на основа ленен безир! Тая година ги подмених защото загниха дъските там, където преминават крепежните болтове. Дъските не са мръднали! Сега няма ни ленен безир, ни оловен мивиум, ни обикновена блажна боя......
14
0
 
1
 
! Отговори
Sedesaro ot Pernik преди 9 години
***!!!
13
3
 
5
 
! Отговори
българин преди 9 години
На български език думата е ВРАТА !!!!!!!!!!
12
2
 
2
 
! Отговори
гунчо преди 9 години
баси то така ли се правило,а пък аз до сега все с пръдня я боядисвах и не хващаше ръжда или по скоро не личеше...................
11
1
 
11
 
! Отговори
WTF преди 9 години
Как може да хабите ресурса на сайт с такива импресии за подобни глупости??? Утре искам "новина" - Как да онанираме еднакво ефективно с лява и дясна ръка - поне 8 снимки пак да има!
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До kobilicabravo. taka e
9
4
 
6
 
! Отговори
kobilica преди 9 години
do 3:Извинявай, че проявих такава некомпетентност. Искрени съжаления. Според мен това е сайт за новини, но явно народът ни е толкова западнал, че се нуждае от съвет как да боядисва врати. Потруди се и влез в някой друг информационен сайт и виж дали има такива простотии! Колкото до спорта, той носи гордост от успехите на родните ни спортисти. Но идеи за летен ремонт?!? Моля ви се,... Приятен Ви ден!
8
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не разбрах с лява ръка ли трябва да боядисвам или с дясна, та да заблести на баба ви *** !
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
УБИЙСТВЕНА СТАТИЯ !
6
5
 
14
 
! Отговори
От пандиза преди 9 години
Къде е Ким Кардашиян да ми боядиса 3 в 1 ?
5
6
 
4
 
! Отговори
Daniel преди 9 години
Тази тема е голяма терца не мислите ли?
4
6
 
20
 
! Отговори
az преди 9 години
заглавието трябва да е :"Софиянци откриват топлата вода !"
3
3
 
9
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Добре, че ни казахте!
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ми то тия неща си ги знаем.
1
17
 
9
 
! Отговори
kobilica преди 9 години
da, mnogo hubava statiq..... navodneniq i bedstviq navsqkude, a teq tuk za porti mi pishat statii