Направи си сам от палети: Холна етажерка

Ще ви е необходим бюджет едва от около 15 лв.
14 юли 2016 16:30, Александър Попов
3

Снимка: instructables.com

Виж други галерии »

Днес ще ви предложим една стилна и компактна етажерка, изработването на която няма да ви струва повече от 15 лв. Завършеният продукт можете да поставите на стената в хола, спалнята, а защо не в коридора? Този нов елемент в обзавеждането ви може да издържа книги, вази и други предмети.

Препоръчително е в създаването на този проект е да използвате търговски палети, стандартни за територияте на Европейския съюз.

Необходимо:

Палети: 1 бр
Инструменти: ролетка, тесла или отвертка (за демонтиране на конструктивните елементи, изграждащи палетата), рапидни винтове (35мм) – 20 бр, трион, молив

Елементи на етажерката по схема:

Дъска "1" - необходими 4 бр. с размери:

Дължина 380 мм
Широчина 100 мм
Височина 22 мм

Дъска "2" – необходима е 1 бр. с размери:

дължина 523 мм
широчина 78 мм
височина 22 мм

Трупче "3" – необходими са 2 бр. с размери:

Дължина 145 мм
Широчина 100 мм
Височина 78 мм

Изработване:

При нормално разглобяване на палето ще получите следните материали: 8 броя дъски с дължина – 1200 мм, 3 броя дъски с дължина - 800 мм, и 8 трупчета.

За постигане на нужните за етажерката елементи, ще използваме 2 дъски с дължина 1200 мм и 2 броя трупчета.

За постигане размерите на дъска "1" и дъска "2" е необходимо да разчертаете предварително зададените размери върху материала и да отрежете 4 еднакви дъски и една по-голяма, която по-късно ще се яви основа за цялата мебел.

Трупчетата, които ще свалите от палетата, нямат нужда от оформяне, защото (ако сте избрали пале по европейски стандарт) то е с точните размери, които са ви необходими.

Сглобяване:

Създаването на етажерката е изключително лесно. Тази мебел е изградена, както виждате от илюстрацията, от три компонента, два от които са идентични.

В началото е удачно да сглобим две идентични форми, които по дизайн напомнят разтегнатия символ "Z". За да го направите, е нужно да прикрепите една по една две от дъските "1" в противоположни посоки, завинтете всяка с по 3 рапидни винта директно в трупчето, използвайки отвертка.

След като вече сте получили двата еднакви z-образни елемента от етажерката, остава само да ги завинтите за дъска „2”. Препоръчително е да завинтите всеки с по 4 рапидни винта, за да сте сигурни в устойчивостта на мебелта. Винтовете трябва да минат през централната част на трупчето, за да избегнете сцепвания или отделяне на конструктивни елементи от цялостното тяло.

Импровизация:

Свободата на това сами да създавате обзавеждането в дома си, ви позволява да развихрите въображението си. Както сами виждате, някои майстори предпочитат по-различен тип етажерка, поради което са добавили още едно рафтче.

Дизайн:

За оцветяване на етажерката можете да използвате лазурен лак (безцветен или цвят орех) или блажна боя. Цветът и цялостния облик на етажерката зависи изцяло от въображението ви.

Подготви: Александър Градинаров

Докато се забавлявате с ремонтни дейности, не пропускайте и шанса си за награда от нашата игра РАЗКЪРТИ И СПЕЧЕЛИ

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: палетиетажерка
Още от
Напиши коментар Коментари
3
2
 
7
 
! Отговори
дада преди 7 години
А от тоалетна хартия си направете рокля - ще ви излезе около 4 лв.
2
5
 
3
 
! Отговори
Az преди 7 години
Леле колко е модерно сега всичко да е от палети, даже обзавеждането в "лъскавите" заведения. Много хипстърско. Нищо, че има къде къде по-красиви плоскости. Браво.
1
14
 
1
 
! Отговори
ожгт преди 7 години
ъъъ.това етажерки за бедняци и клошари ли са? НЕ..мерси.