Как да боядисваме вкъщи сами? (Първа част)

Необходими са иструменти, боя и творческо вдъхновение
13 сеп 2016 10:14,
0
Как да боядисваме вкъщи сами? (Първа част)

Необходими са правилните иструменти, точната боя и значително количество творческо вдъхновение.

Останалото е лесно, стига стриктно да спазвате следните основни стъпки:

1. Покрийте с фолио мебелите в жилището, за да ги предпазите от зацапване. Най-лесният вариант е да изнесете от стаята по-леките предмети, а по-тежката и обемиста мебелировка да опаковате добре.

2. Облепете хартиена лента всички части от стаята, намиращи се в рискова близост до площта за боядисване - подови лайсни, рамки на прозорци, каси на врати и пр. Внимателно свалете контактите и ключовете за осветлението, а след боядисването ги монтирайте отново. За препоръчване е да покриете целия под с фолио, за да запазите настилката чиста, или поне да застелете плътно поне работните участъци около стените.

3. Проверете състоянието на стените. Ако сте сред късметлиите с гладка (без драскотини, дупки, пукнатини, грапавини и пр.), чиста (без мазни наслоявания, влажни петна, потъмнени от зацапвания зони, мухъл и пр.) и стабилна основа (без лющещи се слоеве боя, ронеща се мазилна и пр.), то можете спокойно да започнете с нанасянето на първия слой боя върху стената си. Ако не сте сред тях, потърсете съветите на HomeMax за това как лесно да постигнете идеалната основа за боядисване.

4. Обкантете предварително с боя работната площ - с широка плоска четка минете с равномерна права линия всички гранични места – преходите между различни цветове (ако предвиждате такива), вратите, прозорците, както и местата под свалените контакти и ключове. Най-важното тук е да бъдете прецизни. Първата лента боя нанесете на сантиметър разстояние от границата, а със следващия замах наситете пространството плътно до нея. Така ще постигнете безупречно права и отчетлива гранична линия.

5. Винаги изцеждайте валяка. Не слагайте прекалено много боя върху него. След като го натопите в кофичката, го изцедете върху гофрираната решетка, така че количеството боя, което остава върху него, да е разпределено равномерно и да не тече.

6. Нанесете равномерно боята върху работните площи. Добрият майстор винаги започва от тавана, защото често по стените потичат капки, които могат да съсипят визията на току-що боядисаната ви стена. Заглаждайте ги веднага, докато са още влажни, защото почистването е доста по-трудно след като боята засъхне.

7. Запазете тавана чист. Ако цветът, в който сте решили стените, се различава от този на тавана, облепете с хартиени ленти границите на вече боядисания таван, за да запазите линиите му перфектно прави и незацапани.

8. Грижете се за четките и валячето, защото те са вашите основни инструменти в това изкуство. Ако имате нужда да напривите по-дълга пауза, обвийте ги с найлоново фолио. Така няма да се наложи да ги миете всеки път, когато спрете за почивка. След като окончателно приключите с работата ги измийте обилно с вода, за да не засъхне боята.

Вече можете спокойно да се поздравите за добре свършената работа и да се насладите на творението си!

Заповядайте в магазините на HomeMax, където можете да направите своя избор от многобройните продукти, полезни за вашия ремонт. Нашите консултанти ще ви консултират за боите и материалите, които бихте могли да използвате.

Докато се забавлявате с ремонтни дейности, не пропускайте и шанса си за награда от нашата игра РАЗКЪРТИ И СПЕЧЕЛИ

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
Стефан Стоянов преди 6 години
Можеше да се добави информация за боя на кв.метър, цветова гама за видовете помещения, подходяща температура, време за съхнене, видове бои и др.