Ремонтираме, боядисваме... Но какъв цвят да изберем?

Вижте нашите съвети, част от Месец на ремонтите с Dnes.bg
1 авг 2017 11:15, Екип на Dnes.bg
2

Снимка: pinterest.com

Ремонтът вече е в разгара си, а с неговото протичане ни се налага да взимаме множество решения. Затова в следващите редове, част от нашата традиционна рубрика "Месец на ремонтите" с Dnes.bg, ще обърнем повече внимание на обзавеждането на ремонтирания ни дом и най-вече на цветовете, с които да бъде разкрасен той.

Когато говорим за цвета на хола или спалнята си даваме сметка, че това е строго индивидуално за всяко домакинство и както се казва – въпрос на вкус. Вашият вкус често може и да е различен от този на вашите близки или приятели, затова ако се чудите в какъв цвят да боядисате своя нов дом, допийте се до най-близките си, но крайното решение вземете самите вие. Защото това е вашият дом и е важно вие да се чувствате максимално комфортно в него. Гостите ще идват и ще си отиват, а вие оставате да живеете всеки ден в него, нали?

Още по темата

Като цяло най-важен тук е холът (всекидневната). Логично е тук да прекарвате най-дълго време в дома, а и тук ще ви идват гости, така че съвсем нормално той трябва да има най-представителен и приятен вид. Имайте предвид, че натрупаното с излишни мебели жилище не прави добро впечатление, а и понякога говори за липса на вкус. Вместо да слагате старите библиотечки за книги например, може да помислите за лавици на някоя от стените. Те спокойно могат да бъдат съчетани с останалите мебели в хола ви като маса, столове и дори дивана.

Ако кухнята и всекидневната ви са едно помещение, както е често срещано в новото строителство, то тогава непременно трябва да съчетаете кухненската част с останалата, за да няма контраст в самата стая. Добре е освен стените, и мебелите да са в един и същ цвят или 2 или повече цвята, които обаче да се допълват или контрастират.

Но нека все пак да видим какво е значението на цветовете в дома ни?

Зеленото прави връзка с природата, пролетта и зараждащият се нов живот. Доказано е, че зеленият цвят успокоява съзнанието и очите. Изключително добър вариант за спалня или детска стая.

Синьото кара човек да се отпусне, а червеното е цветът на огъня и на страстта. Практически червеният цвят рядко се използва самостоятелно, но е отличен цвят за акцент и съчетание с други цветове.

Доста хора залагат на кремав или розов цвят. По подразбиране това е предимно детски или женски цвят. И все пак това е нежен цвят, който символизира чистата обич и всеотдайност.

Жълтото е слънчев и топъл цвят и заради това също е често предпочитан. Свързван е с щастието и лятото. Добър вариант за хола.

Оранжевият цвят е по-екзотичен от жълтия, но също носи топлота и радост. Ако искате да заложите на нещо неутрално пак, може би вашият цвят е бежовият.

Сивото като цяло е по-скоро студен нюанс и рядко може да бъде основен цвят, но пък си подхожда за съчетание с почти всичко.

А докато се забавлявате с ремонтни дейности, не пропускайте и шанса си за награда от нашата игра РАЗКЪРТИ И СПЕЧЕЛИ.

Докато се забавлявате с ремонтни дейности, не пропускайте и шанса си за награда от нашата игра РАЗКЪРТИ И СПЕЧЕЛИ

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Напиши коментар Коментари