Домът от бъдещето – напълно (не)достъпен

Модерните технологии вече са на съвсем друго ниво
Обновена: 4 авг 2017 11:20 | 3 авг 2017 12:15, Екип на Dnes.bg
9

Снимка: pinterest.com

Светът на технологиите върви напред с всеки изминал ден, а много от откритията там са толкова невероятни, че човек едва ли би си представил дори преди 10-15 години какво бъдеще го очаква.

Е, добре дошли в XXI век. Модерните технологии вече са на такова ниво, че без напрежение може да контролираме осветлението у дома, нашите телевизори, бяла техника и дори отоплението от нашите смартфони.

В "Месец на ремонтите" с Dnes.bg ще ви покажем как вероятно може да изглежда вашият дом от бъдещето – един напълно (не)достъпен апартамент или къща.

На първо място трябва да поставим "умните" уреди. Вече повечето от вас имат например пералня или съдомиалня, която може да започне да работи точно в определен час, който на вас ви е удобен, дори да не сте в къщи. Съвсем спокойно можете да закупите и хладилници, перални, сушилни и други устройства, снабдени с тъчскрийн дисплей и многобройни сензори. Някои от тях работят и с интернет, като това ще ви позволи да ги ползвате дори от дистанция.

Прахосмукачките също вече може да работят без вие да сте в дома и тихо и кротко да си чистят, като сами преминават покрай препятствията. А отоплението в дома ви или вилата може да бъде стартирано само с едно кликване на смартфона ви.

Когато говорим за осветлението в дома ви, тук едва ли ще има изненадани от новите технологии. Все повече хора вече контролир осветлението от мобилното си устройство, или чрез автоматизирана система. Подобна нова технология е добър начин и за предпазване от крадци, когато ви няма за дълго време от дома – може да настроите осветлението така, че хола ви например да свети вечер за няколко часа и така да се създава впечатлението, че вие сте си постоянно у дома.

Що се отнася до развлеченията – тук нещата изглеждат хем най-ясни, хем и най-непредсказуеми.

Ако преди 20 години кабелната телевизия беше страхотен лукс и развлечение за цялото семейство, а преди 15 в това се превърна компютъра, днес нещата са доста по-напреднали. Бъдещето за развлеченията е в централизирана стрийминг система, която осигурява на собственици и гости незабавен достъп до цифрови развлечения. Вече не е задължително да сте пред телевизора в точен час, за да гледате любимото предаване. Може просто да си го пуснете в удобен за вас час и да го гледате.

А модерната система за видеонаблюдение ще ви позволява да проверявате състоянието на дома си винаги, дори докато сте далеч на почивка. Изобщо добре дошли в XXI век, където възможностите са безкрайни.

Докато се забавлявате с ремонтни дейности, не пропускайте и шанса си за награда от нашата игра РАЗКЪРТИ И СПЕЧЕЛИ

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
особено тази "съдомиалня" - тя сигурно е от далечното бъдеще... дано по-скоро новините да почнат да ги пишат роботи...
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво е лошо да си си в къщи след нормален 8 часов работен ден?Какво ненормално има жената да си е в къщи и да си гледа децата?
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Технологиите не са непременно лошо нещо, но това на снимката е жилище, а не дом.
4
2
 
10
 
! Отговори
ТОЧНО преди 6 години
И ЕДНИ РОБОТИ ЦЕЛИТЕ В СИЛИКОН, ИЗКУСТВЕНИ СТАВИ ЕКСТЕНШЪНИ И ФАСЕТИ ОБИТАВАТ ТОЗИ ПЛАСТМАСОВ ЗАТВОР!ЕТО ТОВА Е ПЛАНА ЗА ЧОВЕШКИЯ ГЕНОМ!
3
2
 
11
 
! Отговори
маларт24763 преди 6 години
По-умни уредите и дома, по-глупави и трътлести обитателите. Лесни за манипулация и контрол неграмотни зомбита
2
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези "технолигии" определено са мираж за неграмотните българи.
1
7
 
27
 
! Отговори
Баба Гица преди 6 години
Технология от бъдещетоСедите си на дивана, дъвчете пица, хрупате чипс, наливате се с бира, цял ден не ставате от дивана....защото прахосмукачката сама чисти, осветлението само се включва, телевизора е с дистанционно, пералнята сама простира, а ютията сама глади....После се чудите защо сте дебели