Smart Home от Hörmann: "Сезам, отвори се!"

Вратите с автоматично задвижване предлагат много предимства
Спонсорирано съдържание | Обновена: 7 авг 2017 10:45 | 7 авг 2017 10:30, Екип на Dnes.bg

Дори и да нямате свободна ръка в момента, външните врати с автоматично задвижване могат да бъдат отворени лесно и комфортно. Снимка: Hörmann

Вратите с автоматично задвижване предлагат предимства в много отношения. Сред тях са например създаването на среда без бариери, улесняването на хората от третата възраст или просто осигуряването на повече комфорт у дома, защото често пъти две ръце не са достатъчни за отваряне на външната или гаражната врата, носейки пълни с покупки торби.

Автоматични гаражни врати

Слизането от колата при лошо време за да се отвори гаражната врата на ръка е не само неприятно, но носи и голям риск: ако гаражът се намира в непосредствена близост до улица с натоварено движение и не разполага с автоматична гаражна врата, неговият ползвател ще трябва да спре на улицата, да слезе от колата и да отвори гаражната врата на ръка. Задвижванията за гаражни и портални врати, които осигуряват по-голяма безопасност и се задействат удобно с помощта на дистанционно управление, вече са се превърнали в почти стандартно решение.

Автоматични врати

Входните и интериорните врати също стават смарт: Автоматично задвижваните врати се ценят не само от хората в инвалидна количка, родителите на малки деца и хората от третата възраст. Всеки, който желае да се чувства комфортно и без бариери в дома си, може да оборудва интериорните си врати със задвижването PortaMatic и така да улесни значително ежедневието си. За осигуряване на удобно преминаване през вратите задвижването PortaMatic се командва лесно от монтиран на стената манипулатор, с дистанционно управление или чрез подходящото приложение на смартфона. При наличието на безконтактен прекъсвач, за да се отвори вратата е достатъчно дори леко задвижване на китката или ръката на известно разстояние.

Изключително ниската консумация на ток и по-добрата цена в сравнение с останалите задвижвания за врати превръщат PortaMatic в достъпна, а понякога и задължителна принадлежност. Същото важи и за външната врата: Със задвижване за външни врати входните врати ThermoSafe и ThermoCarbon на Hörmann се отварят и затварят надеждно, без да се налага преди това да оставите някъде всички торби с покупки. Задвижването може да се монтира отвътре и с това да се интегрира почти незабележимо в платното, за да няма нарушаване на хармоничната визия на вратата.

Надеждна радиосистема

Всички тези процеси от типа "Сезам, отвори се!" стават възможни чрез комуникацията на съответните задвижвания за врати с радиосистемата BiSecur. Разработената от Hörmann съвместно с експерти от Рурския университет Бохум система се основава на същото максимално сложно кодиране, което е обичайно за онлайн банкирането. Друга особеност е, че BiSecur комуникира двупосочно. Това позволява например вечер, когато сте в спалнята, само с натискането на един бутон на дистанционното управление да се уверите дали гаражната врата е наистина затворена. А в случай че това не е така, е достатъчно да натиснете само още един бутон, за да я затворите.

Интелигентно приложение

Външните и гаражните врати с марка Hörmann могат да се контролират и управляват съвсем лесно от всяка точка по света: Например докато сте във ваканция или докато пътувате приложението Bi-Secur Ви показва дали гаражната или външната врата са затворени. Достатъчно е едно натискане на бутон за да се отвори или затвори гаражната врата. С приложението могат да се управляват също така осветлението в гаража или външните осветителни тела. Алуминиевите външни врати ThermoSafe и ThermoCarbon също могат да се управляват интелигентно. Всеки, който желае, може да избере те да се заключват автоматично веднага щом се затворят. А когато децата влизат и излизат често през вратата докато играят навън, функцията „трайно отворена врата“ в приложението ще позволи отваряне на вратата отвън без използване на ключ. При събиране на цялото семейство вкъщи за вечеря, функцията може да бъде деактивирана и вратата ще се заключи.

Външни врати, осветление, гаражни и портални врати – всички тези важни за сигурността елементи в рамките на дома вече могат да се контролират не само от вътрешността на сградата без визуален контакт, но също и от всяко място по света чрез смартфон и таблет.

Принадлежности

Тъй като в повечето случаи външните и гаражните врати се ползват редовно от различни членове на семейството, стационарно монтиран кодиран манипулатор, вътрешен радиоманипулатор или скенер за пръстови отпечатъци са много практично решение. Тези командни елементи обаче във всички случаи трябва да бъдат допълнени от мобилни дистанционни управления. За тази цел Hörmann предлага редица разнообразни и удостоени с наградата „red dot“ дистанционни управления с ексклузивен дизайн и в различни изискани или забавни цветове. В зависимост от модела, те могат да се разположат удобно на мястото на запалката в автомобила, да се окачат на връзката с ключовете или да се "паркират" в красиви държачи у дома.

Докато се забавлявате с ремонтни дейности, не пропускайте и шанса си за награда от нашата игра РАЗКЪРТИ И СПЕЧЕЛИ


Още по темата: Месец на ремонтите
Още от