Нусрат, която се оплака от своя учител и бе... изгорена жива

Повечето момичета в Бангладеш избират да мълчат
18 апр 2019 21:30, Нели Христова
172
Нусрат, която се оплака от своя учител и бе... изгорена жива
Снимка: Facebook

"Този учител ме опипа и аз ще се боря срещу това престъпление до последния си дъх". Това казва Нусрат Рафи - 19 годишно момиче от Бангладеш, което преди две седмици обвинява директора на училището си в сексуален тормоз. Но справедливост тя не получила. Вместо това била залята с керосин, запалена и изгорена жива. 

Нусрат живеела в малко градче на 100 км от Дака. На 27 март директорът на училището, което посещавала, я извикал в офиса си. Започнал да я опипва, но момичето успяло да избяга преди нещата да станат още по-сериозни. Ала за разлика от повечето момичета в Бангладеш, които избират да си замълчат за подобно нещо, Нусрат не просто се оплакала на родителите си, но и подала жалба в полицията.

Вместо да разкаже травмиращата случка в спокойни условия, историята на момичето била заснета от полицая, който я разпитвал. На кадрите се вижда колко притеснена е Нусрат. Тя опитва да скрие лицето си с ръце, но вместо да бъде успокоена от органите на реда, те просто й казват, че това "не е голяма работа". Въпреки това директорът е арестуван. Ситуацията за момичето обаче се влошава.

Протестиращи, най-вече момчета от училището и местни политици, се събрали пред ареста и настоявали директорът да бъде освободен. Те обвинили Нусрат за случилото се. Притеснени за сигурността й, родителите така и не я пуснали в училището през следващите дни.

Все пак се наложило тя да се върне там. На 6 април, 11 дни след посегателството над нея, тя положила последните си изпити за годината. След това била извикана от нейна приятелка на покрива. Тя й обяснила, че е станал бой и трябва да помогнат на друго момиче. Когато Нусрат се качила, четири или пет от нейните приятелки, облечени в бурки, просто стояли и я гледали. Те настояли тя да оттегли обвиненията си към директора.

Когато Нусрат отказала, те просто я запалили.

Убийците се опитали да направят така, че полицията да си помсли, че това е самоубийство. Но били заловени преди да слязат от покрива.

Нусрат още дишала, но изгарянията й били големи. В линейката, тя записва своите последни думи, тъй като лекарите се страхували, че няма да оцелее преди да стигнат болницата.

"Ще се боря до последния си дъх", казва тя на записа. Умира малко по-късно, тъй като 80% от кожата й е изгоряла. Полицията успява да арестува 15-те замесени в нейното убийство, а стотици хора се събират в родния й град, за да почетат паметта й.

Докато се забавлявате с ремонтни дейности, не пропускайте и шанса си за награда от нашата игра РАЗКЪРТИ И СПЕЧЕЛИ

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Напиши коментар Коментари
54
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"интегрирай това"---Ще го интегритам навсякъде. Даже и в диференциала. :)
53
3
 
27
 
! Отговори
Тъпи преди 4 години
Мюсюлманин е само за мъжете ,те решават ,те убиват,те командват и други.Мюсюлманин защитава мъжете .Жените са мухи в техния свят .Жалко за жените в мюсюлмански свят .
52
19
 
5
 
! Отговори
муспи преди 4 години
На снимката се клати тихо една представителка на милиардите неодушевени същества, тези от Азербайджан до Южна Африка и от Мароко до Мексико. Те са над 96% от Номо Сапиенса на този кръг на ада. Те нямат души и не знаят че животните имат. За тях християнския идеал на бялата раса се заклучава в това да те уважават, да ти целуват ръцете, да се возиш на скъпи коли и живееш по замъци! Пък какво в тях? - има си командване! Че и те го искат, и те имат право. А бурката не прикрива, а прелъстява.
51
8
 
41
 
! Отговори
Гошето преди 4 години
В Западна Европа такива диваци са приети с широки обятия, а бледоликите дигат гири само на източноевропейците.
50
12
 
23
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 4 години
Случки като тази, все повече ме карат да виждам краха на ЕС и на Европа изобщо. Предполагам разбирате какво имам впредвид.
49
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
интегрирай това
48
15
 
23
 
! Отговори
СТТ преди 4 години
запалили са я жени, от жени са дошли всички злини
47
12
 
8
 
! Отговори
Основна преди 4 години
В БГ основната религия е Религията на 80%-овите , определена лично от бесеписткия експерт - Иво.
46
14
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ВЪВ БЪЛГАРИЯ ПРЕОБЛАДАВАЩИТЕ РЕЛИГИИ СА ПЪЛНИ ОЛИГО-ФРЕНИ ***-НИСТИПЪЛНИ ОЛИГО-ФРЕНИ БУДА-ЛИСТИИ ИСЛЯМИСТИ ДЕБИ-ЛИСТИ
45
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално, ислям все пак.
44
9
 
21
 
! Отговори
Напоследък преди 4 години
Една МНОООООООООГО ГОЛЯМА Секта ГЕРБ не само промива но и съдира по три кожи от хората за апартаменти. Ама те изкуфелите мозъци гласували за ГЕРБ драстично намаляха. Иначе какво да кажа за хората от тази религия, низши същества.
43
15
 
7
 
! Отговори
Българин Католик преди 4 години
Католиците сме най-великите!!!!!
42
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Диваци
41
18
 
13
 
! Отговори
Напоследък преди 4 години
Една малка секта промива и без това изкуфелия мозък на пенсионерите - Курнелистко- Ленчевистка. Събира мангизи и ги изнася в офшорни сметки. Драги пенсионери - тези от сектата са по-лакоми от другите , които събират парите хвърлени от балконите.
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Религиите са хубаво нещо но се ползват за котрол и репресии
39
3
 
2
 
! Отговори
Съботянин преди 4 години
Съботянството е най-яката религия!
38
5
 
24
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ИСЛЯМА Е ИЗМИШЛЬОТИНА!!!!ЦЕЛИЯ КОРАН Е НАПИСАН ОТ ПЪРВИЯ ХАЛИФ АБУ БАКАР БЕЗ ГРАМ ДА ИМА ОТ ПРОРОКА МОХАМЕД!А САМИЯ МОХАМЕД КРАДЕ ОТ ХРИСТИЯНСТВОТО ИМЕНАТА НА АНГЕЛИТЕ И ГИ ИЗПОЛЗВА ЗА СВОИ ЦЕЛИ САМО Е СМЕНИЛ ИМЕТО НА БОГА С АЛАХКОРАНА Е ПЪЛНА ИЗМИСЛИХА А МОХАМЕД Е ЕДИН КРАДЕЦ КОЙТО ИСКАЛ ДА СИ ИМА ПОЛИГАМЕН ХАРЕМ И ЗАТОВА СЪЗДАЛ ТОВА РАЗКЛОНЕНИЕ НА ХРИСТИЯНСТВОТО КОЕТО СЕ ИЗРОДИЛО В ИСЛЯМ С ИЗМИСЛЕН КОРАН!
37
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както каза някой надолу, единствената истинска религия е Бокононизма, защото поне авторът е ясен кой е. Останалото е злобен *** и гарбич.
36
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
15 замесени.. То нем толкос полиция, д ги арестува...
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Wicca e най-якат религия, щото миг да мятам магии. То файарболи, то близрди...