Нусрат, която се оплака от своя учител и бе... изгорена жива

Повечето момичета в Бангладеш избират да мълчат
18 апр 2019 21:30, Нели Христова
172
Нусрат, която се оплака от своя учител и бе... изгорена жива
Снимка: Facebook

"Този учител ме опипа и аз ще се боря срещу това престъпление до последния си дъх". Това казва Нусрат Рафи - 19 годишно момиче от Бангладеш, което преди две седмици обвинява директора на училището си в сексуален тормоз. Но справедливост тя не получила. Вместо това била залята с керосин, запалена и изгорена жива. 

Нусрат живеела в малко градче на 100 км от Дака. На 27 март директорът на училището, което посещавала, я извикал в офиса си. Започнал да я опипва, но момичето успяло да избяга преди нещата да станат още по-сериозни. Ала за разлика от повечето момичета в Бангладеш, които избират да си замълчат за подобно нещо, Нусрат не просто се оплакала на родителите си, но и подала жалба в полицията.

Вместо да разкаже травмиращата случка в спокойни условия, историята на момичето била заснета от полицая, който я разпитвал. На кадрите се вижда колко притеснена е Нусрат. Тя опитва да скрие лицето си с ръце, но вместо да бъде успокоена от органите на реда, те просто й казват, че това "не е голяма работа". Въпреки това директорът е арестуван. Ситуацията за момичето обаче се влошава.

Протестиращи, най-вече момчета от училището и местни политици, се събрали пред ареста и настоявали директорът да бъде освободен. Те обвинили Нусрат за случилото се. Притеснени за сигурността й, родителите така и не я пуснали в училището през следващите дни.

Все пак се наложило тя да се върне там. На 6 април, 11 дни след посегателството над нея, тя положила последните си изпити за годината. След това била извикана от нейна приятелка на покрива. Тя й обяснила, че е станал бой и трябва да помогнат на друго момиче. Когато Нусрат се качила, четири или пет от нейните приятелки, облечени в бурки, просто стояли и я гледали. Те настояли тя да оттегли обвиненията си към директора.

Когато Нусрат отказала, те просто я запалили.

Убийците се опитали да направят така, че полицията да си помсли, че това е самоубийство. Но били заловени преди да слязат от покрива.

Нусрат още дишала, но изгарянията й били големи. В линейката, тя записва своите последни думи, тъй като лекарите се страхували, че няма да оцелее преди да стигнат болницата.

"Ще се боря до последния си дъх", казва тя на записа. Умира малко по-късно, тъй като 80% от кожата й е изгоряла. Полицията успява да арестува 15-те замесени в нейното убийство, а стотици хора се събират в родния й град, за да почетат паметта й.

Докато се забавлявате с ремонтни дейности, не пропускайте и шанса си за награда от нашата игра РАЗКЪРТИ И СПЕЧЕЛИ

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Напиши коментар Коментари
34
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аллах Аллах
33
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Будисте, една глyпocт повторена тридесет пъти, не става умна мисъл!
32
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Будизма е религия за манияци. В будизма няма нищо хуманно, а се изповядва само от предразположени към извращения. Това между другото са мисли на Акира Куросава, а аз му вярвам.
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кукумявки.....
30
7
 
7
 
! Отговори
Българин християнин преди 4 години
Християнството е по-съвършена религия и от будизма и от индуизма и от протестанството и от бокононизма!
29
2
 
9
 
! Отговори
Българин боконинист преди 4 години
Бокононизма е по съвършена религия от будизма, индуизма и протестанството взети заено.Слава на прокока Боконон. Боку-Мару
28
6
 
2
 
! Отговори
Българин протестант преди 4 години
Протестанството е по съвършена религия и от будизма и от индуизма.
27
3
 
2
 
! Отговори
Българин Индуист преди 4 години
До БЪЛГАРИН БУДИСТИндуизма е по-въвършен от будизма!
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Религията е опиум за народа, храна за пpocтите души, средство за господство и подтисничество. Релиягията е лъжа! Но колкото човек е по-пpocт, толкова повече го плакнат. Факт.
25
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе едно питане към Ястреб Османлията, онзи с никнейма на Апостола, ХАХАХАХА-ХАХА, и други възхваляващи турция и мюсюлманската религия. НИКОГА АМА НИКОГА НЯМА ДА СЕ УМОРЯ ДА ПИША ЧЕ ОТ ТАЗИ РЕЛИГИЯ НИЩО СЪЗИДАТЕЛНО НЕ Е ПРОИЗЛЯЗЛО И НИЩО ХУБАВО, а само смърт, трагедии, тирания, и упадък на човешкото развитие. Това е религия на ниско интелигенти, културни, образовани хора доказано е. Нашите защитници от тази релгия са получили образованието и културата си в България.
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В индия няма как да преобладава някакъв си "индуизъм", защото в това милиардно население битуват над 30 000 (тридесет хиляди) култа, разбирай религии с различни доктрини.
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
21 век
22
3
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
До Анонимен 26ГРАМ НЕ РАЗБИРАШ ОТ РЕЛИГИЯ!!!ИНДИЯ НЕ Е БУДИЗЪМ! ТАМ Е ИНДУИЗЪМ 80% И ИСЛЯМ 14%КИТАЙ - КОНФУЦИАНСТВО И ДАОИСТИОТ ИНТЕРНЕТ ЧЕТА , ЧЕТИ И ТИ ЗА ТОВА ИМА ГООГЛЕ И ТОГАВА ПИШИ
21
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в християнския свят и мъжете се считат за вещ.... Даже им е измислен термин- потребител.
20
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЖЕНИТЕ В ЦЕЛИЯ ИСЛЯМСКИ СВЯТ СЕ СЧИТАТ ЗА ВЕЩ И НИЩО ПОВЕЧЕ ВАЖИ И ЗА ТУРЦИЯ СЪЩО!
19
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БАНГЛАДЕШ Е ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА А ИСЛЯМА Е 600 ГОДИНИ НАЗАД В РАЗВИТИЕТО СИ!МОХАМЕД Е ЖИВЯЛ 600 ГОДИНИ СЛЕД РАЖДАНЕТО НА ХРИСТОСПо тази логика будизмът е поне хиляда години пред християнството и би трябвало да са с толкова напред и Индия и Китай??
18
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аре кво плюeтe по исляма, като най-големите и най-кървави войни са направени от християнския шантав свят. Последния конфликт в Сирия го запалиха любимите ви американци. Те въоръжиха и подготвиха тактически ИД. Стига с това проевропейско лицемерие.
17
2
 
30
 
! Отговори
Боже, Божеее... преди 4 години
И тия ще ги интегрираш и цивилизоваш?!? Човешкото е в регрес, милосърдието, състраданието и уважението на личноста са все по-непознати категории по света. На мода е арогантноста, егоизма, наглоста, нахалното парадиране, все качества утвърждаващи простите комплексари
16
1
 
30
 
! Отговори
Йонко преди 4 години
И забележете, извършителите са нейни "приятелки"?!?
15
3
 
5
 
! Отговори
123123 преди 4 години
Абе май Азия е по-голяма *** от Африка