Нинова от Бузлуджа: Тръгваме в нова битка за местни избори

Над 40 хиляди социалисти на събора
Обновена: 31 юли 2019 15:51 | 27 юли 2019 14:08, Петя Славова
95
Нинова от Бузлуджа: Тръгваме в нова битка за местни избори
Снимка: БТА

Надявам се заредени днес да тръгнем в новата си битка за местни избори, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред 40 хиляди социалисти, по данни на организаторите, на традиционния събор на левицата на Бузлуджа.

Тя отбеляза, че днес политиката не е в телевизионните студия, а се превръща във възрожденско будителство. Нашата задача е от днес да тръгнем из страната и да будим народа, каза Нинова, цитирана от БТА.

Борисов управлява, не защото може и не защото народът го иска и го харесва, а заради страха и апатията, коментира лидерът на БСП. Днес нашият политически опонент е ГЕРБ, но нашият враг е страхът и нашата задача - да отидем до всеки беден, слаб, онеправдан и унижен, да му подадем ръка, да му дадем вяра и сили и да му кажем, че съдбата ни зависи от всеки от нас, да му кажем: "Народе, изправете се и те ще паднат", призова тя социалистите.

Още по темата

Нинова коментира, че ГЕРБ ден след ден се отказват от ключовите си кметове и попита риторично какво е това, освен признание за провал. По думите, й като ги сменят, моделът ще остане същият. За разлика от тях ние държим на нашите успешни кметове и отново ще издигнем такива с по три и четири мандата, обичани и уважавани от своите съграждани, но ще имаме и много млади и нови кандидати - подкрепете ги, призова Нинова.
Тя посочи, че там, където изберат кмет социалист, ще се запази общинското здравеопазване, ще има социални домове за бедни и пенсионерски клубове.

Тя отново отбеляза, че БСП е единствената партия, побеждавала ГЕРБ на избори. Решиха да ни унищожат финансово като ни спрат субсидията, поставиха ни пред избор да се предадем или да се продадем на олигархията, посочи тя. Те не знаят какво е БСП - не се предаваме и не се продаваме, а продължаваме с вярата, с която сте дошли тук, заяви Нинова. Тя отбеляза, че някои от хората на събора са тръгнали в 3.00 ч. от другия край на България, не от страх, че ще си загубят службицата, а за свобода, справедливост и борба с неравенствата и бедност. "Поклон, социалисти! Истински сте, силни сте!", заяви Нинова и отбеляза, че именно това е партията, а хората скандираха "Победа".

Членове от ръководството на БСП и депутати бяха седнали сред социалистите и симпатизантите на лявата идея пред сцената.

Със събора беше отбелязана 128-та годишнина на организираното социалистическо движение в България. Бяха връчени по традиция и две отличия. Наградата на името на Димитър Благоев получи проф. Искра Баева, а тазгодишната награда за политическа журналистика и публицистика "Георги Кирков" беше връчена на Къдринка Къдринова и Иван Гранитски. Кръшни хора се извиха на поляната под съпровода на песните на Николина Чакърдъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова разглеждала в интернет,как се прави партизанска землянка и списък на мандрите .Част от прасетата за умъртвяване са вече в партизанският лагер.Тя говори за революция.Бързо се записвайте в БСП,че да не стане като след 1944 година- Концлагер и убитите на прасетата....
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какофония от грандомански претенции на жена която даже и оставката и е фалшива.
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Махахахаха, хахаха, ахахахаааааааа! ААахахахахахахах АААААААААААахйахаххахахах
66
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръгвате ама вижте как гласуватев европарламента. Разлика отгерп никаква.
65
1
 
10
 
! Отговори
смях в залата преди 4 години
В кафенето на НС влизат лъжец, социалист и приватизатор.Здравейте г-жа Нинова казва сервитьорката.
64
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много странна партия. В нея членуват най-богатите олигарси заедно с най-бедните нещастни хорица. Тези които грабят и тези които те ограбват до шушка. Столкхолмски синдром в действие.
63
4
 
6
 
! Отговори
Нинова светна фенера преди 4 години
Нинова провежда политиката си без да има грам евро от Европейските проекти, от където парите чрез подставени фирми директно отиват в Герб за да финансират нужните им неистини, измишльотини и лъжи.А който Лъже - КРАДЕ = Който Краде - Убива!!!
62
1
 
9
 
! Отговори
Помня преди 4 години
Само с белезници могат да ме накарат да гласувам за БСП.
61
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мен Борисов по ме кефи от тая злобна булка. Темеpyт, пpocтак ама поне не е злобен.
60
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП1 иска властта от БСП2, но те не я сдават доброволно.
59
2
 
15
 
! Отговори
Някой преди 4 години
В друг сайт прочетох, че били 150 000. Ко стана, че останаха 40 000, другите 110 000 да не са се гътнали от жегата?
58
0
 
10
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
Помооощ ! Нинова настъпва.
57
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
какви 40 000 соца, ***?! поне половината са сеирджии! а и няма безплатни кебапчета...
56
4
 
22
 
! Отговори
Комунист преди 4 години
Мразя социалисти. Особено Нинова .
55
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пенсионерите с бастуните тръгват на битка
54
3
 
15
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Не харесвам ГЕРБ , но ме е страх от БСП.
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
buzludzha, red fake.
52
1
 
25
 
! Отговори
Електорат преди 4 години
Просто народа колкото и да не харесва ГЕРБ, вас направо ви ненавижда! Нагли сте, арогантни, лъжете повече дори от гербаджийте и сте отчайващо ЛИЦЕМЕРНИ! НЕ ви вярваме, вие сте същата мафиотска шайка каквато е шайката на Борисов. А и особено с Корнела *** начело.., мерси! Забравете!
51
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баси като чета Гербераската чума е повече от тая по прасетата
50
2
 
33
 
! Отговори
да преди 4 години
много ни е страх,да не дойдеш ти на власт заедно с Кирчо,контрабандиста,с Румен Гечев,както го наричат студентите му"***",който 97 год.като финансов министър фалира 18 банки,заедно с другите червени престъпници ограбиха спестяванията на хората,от това ни е страх да не станат пенсиите 6$ заплатите 9$