ГЕРБ мисли за стабилност, ВМРО преиграва. А отговорите на Борисов?

Каква е ситуацията два месеца преди вота?
19 авг 2019 13:17, Петя Славова
120

Един от играчите в управляващата коалиция - Валери Симеонов, намекна за ново патриотично обединение и промени в нея. Два месеца преди изборите той заяви, че държавата не върви добре и затова "Обединени патриоти" ще поставят тежки въпроси пред премиера Борисов.

В "България сутрин" журналистът Юлий Москов заяви, че премиерът трудно ще се съобрази с мнението на Валери Симеонов, тъй като вече му е писнало да му се катерят по главата.

Още по темата
"Валери Симеонов ще поставя тежки въпроси на Борисов и ще получи тежки отговори - "Айде, гледай си работата". Ние сме вторачени в едни 50 човека, за които си мислим, че те са държавата. Това са политически спекуланти, политически въжеиграчи. На Борисов му е писнало да му се катерят по главата разни хора", каза той.

Той коментира и последното престъпление, шокирало страната, свързвайки го с ромския етнос. "Тази престъпност е ненаказана престъпност по политически причини. Ако има политическа воля това ще се промени", заключи Москов.

Социологът Кольо Колев пък е на мнение, че ГЕРБ ще търси стабилност, за да успее да изкара мандата си.

"ВМРО преиграва. Да, обществото е потресено от това, което се случва, но това няма да даде принос към ВМРО и крайните им позиции. Виждаме сближаване на ВМРО и НФСБ. Това са политически игри с оглед на запазване на властови позиции и запазването на Малката коалиция като партньор на ГЕРБ. Всички политически партии са в много слаба позиция в момента. Резултатите от европейските избори ясно го показаха. ГЕРБ ще търси някаква форма на стабилност, за да изкара мандата. Има страшно много недоволни хора, които не виждат алтернатива", заяви Колев пред Bulgaria ON AIR.

Москов прогнозира, че на следващите европейски избори гласувалите ще са два пъти по-малко. По думите му, за местните избори трябва да се чете повече.

"Има страшно много хора, които са недоволни, но те не виждат алтернатива кой да дойде. Това е хубаво за местните избори. Всички партии ще се опитат да заложат на качествени хора, за да могат да победят под формата на широки коалиции. Това е шанс за хората да има едни мажоритарни избори", обобщи още Колев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
2
 
! Отговори
postradal pasi преди 4 години
До АнонименТИКВАР ГЕНОЦИДОВ ДА СЕ МАХА ПО- БЪРЗО че не останаха българи в България
77
2
 
2
 
! Отговори
339 преди 4 години
Как няма да печели Герб-ами вижте му името.Обречено на успех.Който го е измислил е гениален.Само още една партия наподобава,но е по малка.ДБГ-Движение България на гражданите.
76
0
 
4
 
! Отговори
?! преди 4 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
75
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За герб стабилността е, когато народът си трае, а баце си прави каквото си е наумил.
74
0
 
17
 
! Отговори
1 преди 4 години
др;борисов,мога да ви повярвам за думите,че герб-комунисти мисли за стабилност,след като всички българи се сдобият с асансьор в апартаментите си ,или с тераска,каквато има предложения от вас посланик във Валенсия пацо-тераската,иначе не можем да ви вярваме.
73
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пззи боже от тази "стабилност' че народа се изтрепа.Бг е стабилно на дъното на Европа и на нивото на Того и Мали.На българите мозъка е по-малко и от този на ***.
72
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоя дърт чичкa ББ му е време да пусне кокала вече - държавата да я остави на по-млади и кадърни от него
71
5
 
36
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 4 години
""ГЕРБ мисли за стабилност"" По-точно мисли за кражби,за задоволяване на набедените олигарси и най-вече за бедност.Те нямат необходимият когнитивен потенциал,за да мислят за нещо друго.Хора без потекло и минало,по прищявка на съдбата ,в случая действувала чрез ръката на Борисов попаднали на място където демострират своята умствена недостатъчност.Единствено могат да усвояват /крадат/ еврофондове.Никаква мисъл за промишленост,за иновативни технологии,а само нискокачествено потребление
70
7
 
35
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Вижте, Симеонов, оня ден го каза: Държавата не върви;))) и наесен, ще се търси предоговаряне с ГРОБ;))) Защо? Защото Симеонов е наясно, че Стабилитетът, не всякога означава Развитие на Държавата, често той означава именно Застой, Заблатяване и Гниене. Развитието е динамичен и много рисков процес, изискващ динамични и творчески личности, а не папагали на заплата. С такива, нито ГРОБ, нито Патриотарите, нито, който ид а е в днешният политически спектър не притежава. Имаме само Суджук от Ламтурници
69
3
 
22
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 4 години
"Тази година полустабилност, догодина стабилност!"
68
6
 
35
 
! Отговори
"ВИЕ СТЕ ПРОСТИ преди 4 години
АЗ СЪМ ***, ЗАТОВА СЕ РАЗБИРАМЕ" - ЦИТАТ ОТ ПОЖАРНИКАРЯ БОЙКО БОРИСОВ. НЕ СЪОБЩАВА ЗА КАКВО СА СЕ РАЗБРАЛИ С МАТРЯЛА, НО ОТ ДЕЙСТВИЯТА НА ПОЖАРНИКАРЯ СЕ ВИЖДА, ЧЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ Е ПЛАМНАЛА И ГОРИ ОТ КРАЖБИ, БЕЗУМИЯ И БЕЗЗАКОНИЕ. ЕДИНСТВЕН СПАСИТЕЛ СЕ ЯВЯВА ПОЖАРНИКАР - БОКО, КАКТО МУ ВИКА НАРОДЪТ И ПП ГЕРБ, БЕЗ ДА МИСЛИ И ПРЕМИСЛЯ ИЗПЪЛНЯВА ПРЯКО ВОЛЯТА НА ПОЖАРНИКАРЯ. СЕГА РЕДОВИЯТ ЧИТАТЕЛ, КАК ДА ПОВЯРВА, ЧЕ ГЕРБ МИСЛИ, ПРИ ХИЛЯДИ ТВЪРДЕНИЯ, ЧЕ ПРАВИ ВСИЧКО, КОЕТО НАРЕДИ ПОЖАРНИКАРЯ....
67
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да вярваш на един човек,трябва поне малко да го уважаваш.Е,за какво уважение към простотия,наглост и нарцисизъм може да става дума...
66
6
 
20
 
! Отговори
ЛОШО преди 4 години
Вече станаха 30 години от падането на Соца . И Премиера Борисов , който близо 25 години е на власт , говори за Стабилност ?В другите Държави , включително и Русия , критикуват Правителството че Просперитета е бавен ?
65
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо винаги се дрънка и насажда опорката,че ГЕРБ няма алтернатива и веднага се слага другото ГЕРБ еее БСП де ама те пак БКП като ГЕРБ.Алтернативата не е в парламента в момента кога ще го разбере народа това?Всичките в момента в парламента са за смяна.
64
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз незнам за по-стабилна държава в света.Икономиката се развива с рекордни темпове.Най- големите инвеститори откриват производства в България,защото това е огромен престиж за тях.Високата покупателна способност на българина е пословична по света.България има прекрасен ръководител в лицето на Боко Тиквата,който е известен по света със своя изключителен интелект и далновидност.
63
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А тоя *** Москов също цзнаем какво ще каже...баста !
62
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е стига де ,знаем всичко наизуст ! Стабилни сме ,нямаме вече хора защото завод до завода, макроик. ни показатели.......
61
2
 
26
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
"Има страшно много хора, които са недоволни, но те не виждат алтернатива кой да дойде."----------------Абе, вЕрно ли ?!Разбраха, че който дойде, ще краде като за последно.
60
26
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ няма алтернатива. Ако сега има избори ще спечелят много повече от БСП. Но и БСП да спечели нищо няма да се промени. И БСП ще мислята само за стабилност и ще следват началниците, щото ако не слушат началниците ще има големи трусове. А тогава в ролята на опзиция ГЕРБ ще правят всичко възможно да създават нестабилност както сега правят БСП. Кво да прайш - демокрация, кво да прайш.
59
8
 
48
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
ГЕРБ мислят, как да крадат - стабилно ...