Битката за София: Двама силни играчи в спор – Манолова и Фандъкова

БСП е длъжна да подкрепи Манолова, смятат анализатори
21 авг 2019 17:04,
119
Битката за София: Двама силни играчи в спор – Манолова и Фандъкова
Снимка: БулФото

БСП е длъжна да подкрепи, охотно или неохотно, Мая Манолова. Това каза пред БНР политическият анализатор Огнян Минчев по повод предстоящите местни избори през есента и евентуалната кандидатура на омбудсмана Мая Манолова за кмет на София.

По думите му, ако Столетницата издигне собствен кандидат за поста, това няма да се погледне с добро око от избирателите на червените, защото това би означавало дърпане на електорат от Манолова.

Още по темата

"По-скоро очаквам Манолова да се кандидатира за кмет на столицата, но ще държи това в тайна до септември. Мая Манолова натрупа критичен минимум от публично поведение, от който ще и бъде трудно да се върне назад - да каже, че няма да се кандидатира, а ако го направи, ще загуби позиции", коментира още той.

Социологът Юрий Асланов се съгласи напълно с мнението на Минчев, като добави, че битката за София се очертава да бъде интересна, защото има "неслаби играчи".

"Най-логично е БСП да подкрепи Мая Манолова", категоричен е и той.

Според Минчев десните няма да подкрепят Манолова на евентуален балотаж в столицата, а ще призоват да се гласува по съвест.

"За десните ГЕРБ е най-значимият противник", заключи политологът.

Относно изненадата - номинацията на арх. Борислав Игнатов от "Демократична България", Минчев коментира, че партията е силна в София, но само по себе си това няма да доведе до успех на изборите.

"Той сам трябва да припознае себе си като човек, който може да натрупа политическо доверие, засега не се е реализирал политически, поне не познаваме негова политическа реализация в България и в София", изтъкна експертът.

Според него по-разумно е щяло да бъде усилията на десните в София са обединени около един кандидат, а не да се разделят между номинациите на "Спаси София" и на "Демократична България".

Юрий Асланов пък е убеден, че "Демократична България“ няма потенциал да изведе своя кандидат до балотаж в надпреварата за столицата.

"Ако ГЕРБ изгуби София, Пловдив или ключови градове в страната, ще покаже политическо отстъпление и ще мотивира противниците им да искат бързи предсрочни избори", пък е мнението на Минчев за последствията от евентулни загуби на ГЕРБ в големите градове.

Той коментира и появилите се снимки на Цветан Цветанов с Валери Симеонов на събора в Жеравна.

По думите му за Валери Симеонов е много важно да се заяви и да докаже, че неговата партия има място във властта, тъй като ВМРО иска да покаже, че е водещата партия в коалицията "Обединени патриоти".

"От тази гледна точка Симеонов може да разговаря и с г-н Цветанов, може да заема критична позиция спрямо ГЕРБ", изтъкна Огнян Минчев.

Асланов коментира, че не вижда връзка на ДПС с отстраняването на Цветанов от ГЕРБ, каквато теза изложи Валери Симеонов.

"Може би ДПС няма да успее да възстанови влиянието си в общини, в които е имала влияние преди. Очаква се обаче ДПС да направи исторически пробив и да получи 1 или 2 мандата в Столичния общински съвет. Резултатите от евроизборите дават основание да се очаква това", завърши социологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
7
 
10
 
! Отговори
Ами така е.. преди 4 години
Манолова е заплаха за властта на Нинова в БСП.ЗАБРАВЕТЕ ТОЗИ ВАРИАНТ.САМО СЕ БЪЗИКАТ С ВАС!!!!ПЛЮС ТОВА--НАРОДА ОЩЕ ПОМНИГРАНДИОЗНИТЕ Й ЛЪЖИ ПО ИЗБОРИТЕ!!!!!!
62
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Манолова е омбудсман от 2015 г.Догодина и изтича мандата затова гледа да се хване за кметския стол преди 2020г.Но няма да стане.Неизбираема е в София колкото и да се натяга и колкото и да я натрапват политолози,социолози и подобни партиини слугинажи.
61
13
 
15
 
! Отговори
Номера се изтърка преди 4 години
Независимата кандидатка от БСП Мая Манолова няма да се огрее с кметското място ! Номера се изтърка другари хибридчици !
60
8
 
11
 
! Отговори
сигурно преди 4 години
Боко треска го тресе !! Нещата ще станат ,както цецка стана президент !!
59
6
 
15
 
! Отговори
бай Стамат преди 4 години
сестра Галева е особено силна в мятане на храчки на дълги разстояния
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Взаимозаменяеми кандидатури, клонове на бившето БКП.
57
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МАНОЛОВА ДОРИ ККАТО ВИЗИЯ,ПОВЕДЕНИЕ,МАНИЕР НА ИЗКАЗ Е МНОГО ПО НЕПРИЯТНА ОТ ФАНДЪКОВА. Това има значение също в политиката. Аз като я видяпо тв превлючвам защото има непирятен глас,и начин на говорене. дразни ме.
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Vче какво му е лошото на технокраД!
55
15
 
12
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
Няма двама силни играчи. Силният играч е само един и той се казва Фандъкова.
54
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бсп са гадовеОСВЕН ГАДОВЕ, ТЕ СА И ТЕРОРИСТИ И ВОДЯТ ХИБРИДНА ВОЙНА СРЕЩУ БЕДНИЯ СИ НАРОД....АЛЕКСАНДЪР ДУГИН- ЕДИН ПОЛИТИЧЕСКИ СЪВЕТНИК- ЦИТИРАМ..."БЪЛГАРИЯ Е НАША- ПРЕЗИДЕНТА НАШ"- НЕ МЕ ТРИЙТЕ АЗ САМО ЦИТИРАМ ДРУГАРЯ ФИЛОСОФ!
53
7
 
15
 
! Отговори
ми.... преди 4 години
Тя Мая ИзбеГалева е "пенкелер"....Всичко мога,всичко знам,аз професор съм голям...омръзна на всички с крякането си и безцелното разнасяне на папки имитираща дейност.Да се връща на поста на Нинова в БСПто-там и е мястото.
52
6
 
9
 
! Отговори
До трол 48 преди 4 години
Който твърди, че в София за Фандъкова заплатите паднали на 850лв ! Защо лъжете ? Средната заплата в София в момента е 1700лв.
51
7
 
9
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 4 години
До скоро. Май така пишеше и за евроизборите, нали? Няма да е скоро, нямаааа, червен ***, още дълго ще сте в девета глуха.
50
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЧОВЕКЪТ СЪТВОРИЛ АФЕРАТА КОСТИНБРОД КАК ДА ГО НАЗОВЕМ- ПОЛИТИЧЕСКИ АФЕРИСТ- ПОМОГНЕТЕ ТРУДНО МИ Е ДА РЕША....
49
8
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Касичката на Бокича е на път да се...заключи.Фандъкова вече се...поизноси,с миловидната си и...хрисима физиономия.Такъв...кукленски кмет на София вече не е нужен.Тук си трябва оправен пробивен,и решителен кмет,за да се пресекат...злоупотребите с общински поръчки и се стопират ремонтите на...ремонтите.Ами стига му на бат Боко толкоз слава и... пари;сега други са наред,работещи за...общото благо.
48
7
 
7
 
! Отговори
Мая Костинбродска преди 4 години
Номера с независим кандидат ала Радев няма да мине втори път !
47
9
 
10
 
! Отговори
Изнервен преди 4 години
Стига с тая нагла червена коза манолова. Не е свършила за 5 стотинки работа. Са мо кряка като сврака по медиите и на всеки протест. Нищо няма да направи и като кмет.
46
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГРАД КОЗЛОДУЙИ КАТО СМЕ ТРЪГНАЛИ ДА СИ СПОМНЯМЕ ХАЙДЕ ДА СЕ ПОДСЕТИМ И ЗА ГЕЧЕВ ЗАМ МИНИСТЪР В ЕДНИ УСПЕШНИ И ВЕЛИКИ ВРЕМЕНА, КОИТО АКО ДОЙДАТ ЧЕРВЕНИТЕ КОСТИНБРОД И ПОСЛЕ ФАЛИТА НА КТБ ЩЕ НИ СЕ СТОРИ ЛЕК ЛЕТЕН ПОВЕЙ- 1.1995Г/2.1997Г- 3000ЛВ ЗА 1 ДЛ, 2600ЛВ МИН ЗАПЛАТА СРЕДНА ЗАПЛАТА 3 ДОЛАРА 2000% ИНФЛАЦИЯ И 13 ФАЛИРАНИ БАНКИ. ЕХ КАКВИ УСПЕШНИ ВРЕМЕНА ЗА НЯКОИ БЯХА....
45
8
 
1
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ФАНДЬКОВАЩЕ Я ЖЕРТВАТ РАЗБЕРЕТЕ БОЙКО Е КОВАРЕН БЛИЗНАЦИ
44
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма значение Мая Манолова или Корнелия Нинова ще изберем за кмет. Важното е да изритаме Грбавите крадци от София! А след това и от цяла България!! БСП победа!