Атаките срещу Манолова са факт, но е важен финалът

Политолози за евентуална кандидатурата на ОмбудсМая
Обновена: 28 авг 2019 09:32 | 28 авг 2019 09:25,
86
Атаките срещу Манолова са факт, но е важен финалът
Снимка: БулФото

Очаквам Мая Манолова да се включи в кампанията. От известно време тя е в нескрита кампания, заяви пред bTV политологът и бивш шеф на "Напоителни системи" АД Георги Харизанов.

Още по темата

Думите му са по повод първите социолигически проучвания преди местния вот през есента. Вчера агенцията "Галъп" показа, че половината от интервюираните от нея софиянци са удоволетворени от сегашния кмет - Йорданка Фандъкова, а 37% не одобряват работата й.

В същото време обаче, ако Фандъкова се озове в сблъсък на балотажа с омбудсмана Мая Манолова, данните сочат, че бившият депутат от БСП би спечелила кметския стол с почти 48% подкрепа, срещу 40% за сегашния кмет.

Данните са от собствен телефонен сондаж сред пълнолетното население на Столична община. Те са етапни и не служат като прогноза за изборен резултат, подчертават все пак от социологическата агенция.

"Тези сондажи преди номинациите са важни за партиите и самите политики - кой се издига и как се влиза в кампания", изтъкна пък другият политолог в студиото Татяна Буруджиева.

Тя напомни, че при започнала рано негативна кампания, каквато според нея се води срещу Манолова, накрая печели този, който е атакуван.

Според Георги Харизанов пък не трябва да се забравя, че Мая Манолова е избрана за "изключително комфортната позиция" омбудсман с подкрепата на ГЕРБ и Реформаторския блок.

Той припомни и че бившето соц-острие наричаше протестите срещу Пламен Орешарски "форма на временна заетост", също и че Манолова е получила най-много номинации за президент в БСП.

Относно очакваната кампания за местния вот Буруджиева смята,че битките ще са подли - в смисъл, че няма да се даде възможност за рационален избор на гражданите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
5
 
! Отговори
а преди 4 години
До АнонименБоко-БКПЦецка-БКПЦецо 6-то ДСЛили-БКП партизанунукаИ си мислите,че сте шзбрали спасители?
64
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Манолова е чалга-потитик отвсякъде.Забъркана в аферата "Костин Бод",произлизаща от руската БСП,работеща против интересите на България.
63
7
 
10
 
! Отговори
Зайко Байко преди 4 години
Мая се опита като омбусман да си изпере имиджа и пак да се включи в голямата игра защото по край Костинброт беше много намразена от хората.
62
3
 
7
 
! Отговори
Човек преди 4 години
Меденият месец на Ралица Манолова беше в суперскъпият Сингапур с екстри за 10 бона в евро.Кой от редовите членове на БКП някога е ходил там?<html><body><!--StartFragment--><a href="https://168chasa.bg/article/5729662">https://168chasa.bg/article/5729662</a><!--EndFragment--></body></html>
61
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голяма активност на Герберски *** бе.......и въпреки воят Герб е обречен вече след 10 годишната лакомия ще ги спрем ! Там където са БСП там ще са и Герб защото са си другари от време оно на БКП !
60
4
 
4
 
! Отговори
не е за жалене преди 4 години
Не е за жалене.Кой може да си позволи да купи на детенце преди 10г офис 100 кв.м на Алабин за 100000евро.Това значи 10 г да плащаш по 2 бона мимимум на месец.Е каква трябва да ти е заплатата...явно са се разбрали с боко за омбудсманството.Сега ще се разберат и за кметството.
59
1
 
7
 
! Отговори
Жалко за Манолова преди 4 години
Майчето ще бъде употребена от БСП в предстоящите местни избори и след загубата им захвърлена в забрава като по този начин *** ще реши в своя полза лидерския си проблем в БСП ...
58
1
 
9
 
! Отговори
,.,.,. преди 4 години
"Ние сме БСП, ние сме БСП...и се гордеем с това"...това скандират на сватбата си дъщерята и зетя на Манолова който е и е ръководител на младежката организация на левицата в Кюстендил, родния град на Мая Манолова.
57
3
 
10
 
! Отговори
,.,., преди 4 години
Орешарски е любимият премиер на Мая Манолова.Тя дори се появи на публични мероприятия с потник"Дайте шанс на Орешарски!". Дъщерята и зетя на Манолова се славят като върли любители на чалготеките,обичат да купонясват до първи петли по скъпарски заведения в София, Кюстендил и на морето и да мятат салфетки...
56
1
 
7
 
! Отговори
,.,., преди 4 години
Мартин Ивайлов Мирчев-зет на Манолова,също заема изключително висока длъжност в българското правителство.Той пък е главен експерт в земеделското министерство,работи в дирекцията, която отговаря за раздаването на еврофондове по програмата за селските райони.Назначен е от кабинета на Пламен Орешарски и се подвизава там и до днес.
55
1
 
7
 
! Отговори
,.,.,. преди 4 години
Дъщерята на Манолова,Ралица Миленова Манолова заема престижната позиция главен експерт в главна дирекция"Европейски фондове,международни програми и проекти"в министерството на труда и социалните грижи. Назначена е от Ивайло Калфин през 2014 г.,социален министър в тогавашния кабинет на Бойко Борисов.
54
6
 
5
 
! Отговори
Ториното преди 4 години
ГЕРБ+СДС (останки)
53
1
 
1
 
! Отговори
Отговор преди 4 години
До Анонимен 42 Ааа, има , има... И даже напъват яко да вземат властта.
52
2
 
12
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
VI. Не убивай!VII. Не прелюбодействувай!VIII. Не кради!IX. Не лъжесвидетелствувай против ближния си!X. Не пожелавай дома на ближния си; не пожелавай жената на ближния си, (нито нивата му) нито роба му, ни робинята му, ни вола му, ни осела му, (нито никакъв негов ***) нищо, което е на ближния ти!XI. На комунист вяра да нямаш!
51
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Относно очакваната кампания за местния вот Буруджиева смята,че битките ще са подличе какво друго може да се очаква от бсп?
50
5
 
16
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Мая М я свързвам на първо място с Костинбродската шашма, последващия избор на Пеевски за шеф на ДАНС и една от най-истеричните защитнички на Орешарското правителство. Двете с Нинова бяха най-гласовитите остриета на БСП. Сега едната е баш-шефка на червените, а другата била независима, ха-ха-ха! Колкото е независимо и онова недоразумение в Президентството.
49
5
 
13
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
В София процентът на де6илите е по-нисък. На комунисти не вярват.
48
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Манолова ми се вижда много смотана. Не знам какво ще стане със София, ако тя спечели.
47
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е докога да гласуваме за комунистки ?
46
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера СТАТИЯ ЗА МАЯ,ДНЕСКА ДВЕ а стига вече бе.Софиянци харесвали Фандъка повече ама щели да гласуват за Галева,къде го напраиха това изследване,в Гниляне покрай миризливия гьол?Софияници да не страдаме от биполярно разтройство.КАКВО Е НАПРАВИЛА МАЯ МАНОЛОВА ,КАКВИ СА УСПЕХИТЕ КАТО ОМБУДСМАН,ИСКАМ СТАТИСТИКА!! ВИЖДАМ САМО ХОДЕНЕ С ПАПКИ,ПАЛЕНЕ И ДУЕНЕ НА ПЕРКИ,но резултатът е МОКЪР КИБРИТ-ДРАСКА АМА НЕ ПАЛИ!!!Фандъчка може да е нефелно мрънкало,НО БАИР НА ЛОЗЕ НЕ МИ ТРЯБВА.Кой атакува МАЯ???!!!