Експерти: Надпреварата за местния вот ще е ожесточена

Коментар на проф. Антоанета Христова и Васил Василев пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 2 сеп 2019 21:59 | 2 сеп 2019 21:56, Анисия Иванова
19

Надпреварата за местния вот, който ще се проведе на 27 октомври, започна. До 11 септември партиите и коалициите имат време да заявят участието си на изборите.

"Политическата кампания ще бъде трудна. Все още има много неизвестни. В нея ще се вкарат всички възможни черни хватки и техники, за да може човека на съответната партия да произведе резултат. След което пък ще започнат изключително интересни интерпретации на тези резултати", коментира в студиото на "Денят ON AIR" политическият психолог проф. Антоанета Христова.

По-рано днес Йорданка Фандъкова обяви решението си да се кандидатира отново за кмет на столицата. Мая Манолова пък заяви, че до часове ще разкрие дали влиза също в кметската надпревара или остава на поста си омбудсман.

"Всяка една политичека партия има своята вътрешна цел, свързана с развитието ѝ и нейните перспективи. Тези избори се възприемат като много важни, особено от ГЕРБ и БСП, тъй като в софиянци се наблюдава умора, а столицата е знаково място, от което се дава начало и се слага край. В София "синьото" беше константа през последните 30 години", отбеляза още Христова.

Пред Bulgaria ON AIR анализаторът Васил Василев подчерта, че Йорданка Фандъкова безспорно има тежест в София, с което може да се похвали.

"Тя е считана за най-добрия кмет на столицата за последните 30 години. От друга страна обаче хората искат нещо ново, те имат нужда от промяна", коментира той.

"И Манолова, и Фандъкова имат основания да се борят за кметския пост. Не виждам обаче все още да е поставен някъде най-важният въпрос, а именно - как да се спрат кражбите и корупцията. Това трябва да бъде приоритет", категоричен бе Василев.

И подчерта, че в много от случаите броят на купените гласове ще имат решаващо значение, тъй като те ще изиграят ролята на балансьора, който ще наклони везните в една или друга посока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
1
 
! Отговори
Ваня преди 4 години
До Анонимен-12: София трябва да е подредена столица, а не червена или пембена! Ама толкова ти е акъла!
17
2
 
0
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
Последните евроизбори бяха звучен шамар в сурата на БКП във всичките му разцветки и разсейки! 25% избирателна активност!!! Това е пародия на избори, във всяка африканска страна подобни избори биха били невалидни защото няма представителност на масата от народа! Какви ви победи с 10% фантазирате? 10% от 25% е едни жалки 2,5%! Това ви е преднината на младежкото БКП пред дъртото БКП!!! За едни 2,5% става на въпрос, а не както Бай Тиквонии се опитва да ги представи 10%! Научете я тая математика вече
16
1
 
1
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
До ХахахаДа се хвалиш,че си спечелил цели 16% от гласовете и водиш пред другия които има още по куриозните 10% е направо смешно!Ако събереш гласовете на ГРОБ и дъртото БКП заедно не правят дори 30% от гласовете на гласоподавателите!И това е с купените гласове, вота на държавните служители и на пенсионерите!Това означава, че дори гарантирания уж вот на ГРОБ и БКП е отвратен от тях и единствената причина да печелят избори е, че закона не предвижда при по малко от 50% активност вота да е невалиден
15
2
 
3
 
! Отговори
12 преди 4 години
До 13Частично споделям мнението ти. Не харесвам ГЕРБ така и не направиха същински реформи, качеството на строителството по тяхно време не е добро, скритите заигравки с ДПС, злоупотребите с еврофондовете и шйробаджанащината при обществените поръчки и т. н. Признавам им обаче относителната икономическа и политическа стабилност в страната, одобрявам външната им политика, събираемостта на данъците, развитието на инфраструтурата. Лошото е, че ако БСП се върне на власт, ще последва див реваншизъм.
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
няма червени няма сини-борбата е дали да има България или не.Герб са представители на Американското Банкерско Еврейство а те са против Християните по света.Шепа наши предатели на родината са с тях.На изборите да ги махнем.Спасението зависи от това.
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герб ще купи изборите за 5 или 6 път.Само масово гласуване против тях може да ни спаси от СИК ако българина не се събуди и не гласува сам си е виновен за съдбата.До година ще пуснат вирус за измиране на хората.Трябва им само територия на американските военни не хора тук.ББ е служител на ФБР и ЦРУ
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 12За съжаление и ГЕРБ са червени,а София никога не е била синя.Кога ще разберат такива като теб,че други освен червени няма?!Такива пребоядисани комунисти като СДС и ГЕРБ не ми ги изтъквай ти за сини!
11
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Манолова ще го добута до балотаж с повече гласове от Фандъкова, но на балотажа ще загуби с разлика, защото сегашната кметица ще събере разпиляните гласове на другите кандидати. София няма да бъде червена! Хората тук осъзнават, че БСП не е и не може да бъде алтернатива на нито едно управление, дори и на диктатура. Фалшивите надежди от социолозите няма да свършат работа на комуноидите.
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ип и ни ми дреме за таз прупаднала держава
9
7
 
5
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
Колкото ожесточена беше преди Европейския вот.Поне така пишеха червените медии и комунистическите социолози.Накрая се оказа бой и лека победа на Герб.Няма да е по различно и сега *** ще вият и след вота ще се скрият като мишки. Бсп няма повече шанс да дойде на власт с избори Освен Баце им подари някой ялов пост като президент или омбудсман.
8
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
партизан за бой се стяга -лъска саби ...още 1-2 мандата и заплахата - да ни управляват комунисти, ще е в гробищата.
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Професорката май доста е изгладняла,щом е опряла до ГЕРБ за заплатица.
6
4
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Дреме ми на оная работа за местния вот! Всички са един дол дренки. 30 години ни лъжат и никаква промяна!
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Внимавайте,софиянци.Пак се готвят да ви изпързалят.
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ спечели евроизборите с фалшификации,както и всички останали избори.Не познавам хора,които биха гласували за шайката.
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че Антоанета Христова-глашатайката на ГЕРБ ни отвори очите,иначе как щяхме да се сетим.
2
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко, мачкай комунистите от бсп!
1
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ожесточена като евроизборите ли, когато уж бяха наравно а ГЕРБ спечели с 10%?