Фандъкова съзря: За някои изборите не са състезание, а битка!

Тя била кметът, наложил най-високи глоби
Обновена: 10 сеп 2019 09:33 | 10 сеп 2019 09:31,
107
Фандъкова съзря: За някои изборите не са състезание, а битка!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В програмите на кандидатите за кмет на София фигурират приоритетите, по които ние вече работим и искаме да доразвиваме през следващите години, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Един от приоритетите, които тя посочи, е дигитализацията.

"Поканила съм IT специалисти, които да направят така, че работата на общината да бъде прозрачна и всичко да стане по-лесно за гражданите и бизнеса". Това каза  кметът на София и кандидат за четвърти мандат на поста Йорданка Фандъкова.

Още по темата

"За някои кандидати това не е състезание, а битка за столицата. За мен кампанията никога не е била това. Важно ми е да разговарям с хората и да им представя идеите си. Ще изляза с реализъм и отговорност. Това е, което мога да предложа", каза още градоначалникът пред "Нова тв".

Тя подчерта, че ако бъде преизбрана, ще работи с нов екип. "Новите идеи идват и с нови хора, които да ги създават и да ги реализират. Скоростта на промяната е много висока. Но това не става от само себе си, а с много работа. Имали сме много пропуски и грешки за изминалите 10 години. Важното е да си направим изводите, за да продължаваме напред", поясни Фандъкова.

Тя коментира и проблемите, свързани с някои от ремонтите в града.

"Аз съм кметът, налагал най-големите санкции в цялата държава. Очевидно обаче трябва да помислим и за превенция. Затова имаме предложения за промяна в законодателството – за да може и проектантите, и изпълнителите, и надзорниците да носят професионална, а не само финансова отговорност. Това означава гилдиите да могат да отнемат лицензи", поясни Фандъкова.

Тя подчерта, че при стотиците изпълнени обекти "никой не може да гарантира, че при всичките тези ремонти няма да има изкривена плочка или некачествен асфалт".

Кметицата е категорична, че работата по изграждането на метрото трябва да продължи. И информира, че в края на октомври приключат строителните работи по още една отсечка от 8 км – от "Красно село" до "Подуяне". Вече се проектирали и други части от подземната железница, а за две от тях се работели по осигуряването на финансиране.

В края на този месец пък ще започне доизграждането на Южната дъга на Околовръстния път, обяви още градоначалникът.

Предстои оформянето и на т.нар. "зелен ринг" – линейни паркове по трасето на старите жп линии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе вижте им мутрите готови да лочат от коритото и си направете сметка искаме ли отново червено началство!
64
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябват ли ни в София демонстрации и несигурност? Притрябвало ли ни е независимочервен кмет? Трябват ли ни Нинова,Паргов,Петков,Орешарски,Йончева,"спасителите,братята и другарите"руснаци!
63
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде оди си вече да си гледаш внуците човек се лъже веднъж ,дваж ама 10 години вие да лапате народа да ви плаща глезотиите ...баста ! И благодари че те търпяхме да мънкаш толкова години и да си ппрехвърляте горещия картоф....много некадърници сте в Герб бе,как пък не видях един свестен ей тъй да ме накара да остана с отворена уста като говори умно...
62
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЧиновникАма нали се сещаш че затова и такава е работата ,всички кадърни строители избягаха на запад ,Англия е пълна с наши строители и там хората ги търсят и получават пари за които тук не могат и да мечтая а тука останаха ро ми те ,да си видял напоследък по обектите да работят българи ,никой не е ахмак да работи вие да лапате даже и ро ми те ! Герб е вече по пързалката ,вече нито Лъжите на вожда нито на неговите папагали от които си явно и ти не минават. Хората ви псуват навсякъде и ви прок
61
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Манолова предлага да заменим едни фирми с други,червени районни кметове и търгове изгодни за червеното братство! Е ние като софиянци какво печелим? Ние сме сини,не червени!
60
1
 
7
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
До Анонимен 64Аз "службица" си имам, не ме мисли ти мене ;) И връзки не ползвам. Връзките са за такива като тебе, на които ителекта не ви стига, да научите някакъв занаят, който да ви носи нормални доходи и по цял ден се чудите кого да обинявате за това, че сте неудачници.
59
12
 
6
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Дай боже повече такива честни почтени скромни умни и неподкупни управници като Фандъкова и пази боже от доказани манипулатори като Манолова.
58
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандъкова пак ще е кмет,кой бяга от хубавото!? Манолова предлага напрежение,партийни борби,несигурност и съмнителни качества!
57
10
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
До ВиготураРемонтите не ги прави Фандъкова, а такива като теб. Работите некачествено и все гледате да изклинчите от работа. После се чудите защо за ви ниски заплатите.
56
2
 
17
 
! Отговори
Дзъ преди 4 години
Стига мрънка дееее... 10 години си по-ниска от тревата и все виновните наказваш..... ама стига вече - искам да се хванете за косите, да се ошамарите...малко раздвижване, че заспахме...то от толкова доброта и коректност направо ми падна кръвното
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съзря,а подчерта или наблегна! Заглавието подсказва за отношението на вестника към кметицата! Такова подменяне на думички е много плебейско!
54
3
 
9
 
! Отговори
Крадлъкова преди 4 години
Нека каже за "умните" светофари - които повечето няма никаква логика да съществуват, а някои дори са опасни. Има места, където ако не успееш да пресечеш, оставаш да висиш като прани *** на острова межди платната и без никакъв бутон за активиране на светофара. На много места си свети зелено за пешеходците и без да се натискат бутони, т.е. за пореден път най-нагло и по безобразен начин са откраднати едни пари от бюджета.
53
4
 
15
 
! Отговори
Глобарката преди 4 години
Ми да - за ремонта на НДК беше наложила 200 хил. лв. глоба на една от фирмите и след месец отпусна на същата фирма 400 хил. лв. без обществена поръчка...
52
4
 
13
 
! Отговори
Виготура преди 4 години
Пъдпъдъкова, кога ще покажеш един завършен нормално проект, без да му се налага ремонт на ремонта на ремонта.
51
3
 
3
 
! Отговори
Кypбалай преди 4 години
До HeinrichHimmlТи си много интересен случай за психиатрите. Ползваш фашистки ник, а имаш болшевишко самосъзнание.
50
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Понеже всички видяхме включително и аз на пешеходни пътеки тия какво показват по точно тоя държа да му кажа Костов пак си почнал с умнотиите е дано да ти върви виждаме защо отсвири вчера на пътека хора които са стъпили така лиги учиш а това ли видя в баща ми теб питам умнико с академията на науките твоята да ее жив и здрав да си
49
3
 
10
 
! Отговори
Абе.... преди 4 години
Какво става със Западен парк ???? Защо стои разоран????
48
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Понеже уж подпомагали средния бизнес пращаики си се смотани поставени клиенти които оронват престижа за да може да върви бизнеса на *** и голямото в град като Ловеч ония няма никога да видят това което има при нас а дотогава пращате всички те *** на тоя град
47
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Където е учила Манолова,оттам другарите и помагат! Видя се с провокациите им от вчера! Пробват да разделят народа не чрез партии,а чрез русофили и русофоби! Старата болшевишка школа!
46
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Манолова получи предизборна помощ от братушките с изложбата на девети!