Манолова не се страхува от компромати, а от овчедушие!

Кандидат-кметът посочи акцентите в програмата си за София
Обновена: 10 сеп 2019 09:32 | 10 сеп 2019 09:23,
97
Манолова не се страхува от компромати, а от овчедушие!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Не ме е страх от компромати, а от мълчание и овчедушие, заяви кандидатът за кмет на София Мая Манолова. Тя посочи 4 основни акцента в програмата си.

Още по темата

„Аз си представям София като един светъл и почтен град, светло и почтено управление, което означава пълна публичност и прозрачност за начина, по който се управлява градът, пълна информация за гражданите, за това как се взимат решенията, изцяло електронна община с едно гише, което всеки може да „носи в джоба си“ и възможност за всеки гражданин във всеки един момент да провери къде се намира неговата преписка, електронни търгове, онлайн излъчване на процедурите по обществени поръчки, с пълна прозрачност за заданията и кандидатите. Това не са пари на столичния кмет или Общински съвет, това са пари на данъкоплатците и трябва да има пълна прозрачност за начина, по който се харчат“, посочи Манолова.

Тя допълни, че е задължително и участието на гражданите в управлението и електронни референдуми.

В плановете си за София Манолова включва и зелено мислене.

„Това означава чист въздух, достатъчно зелени площи, без презастрояване, достъп на всеки столичанин до Витоша. Общината ще си върне Витоша за гражданите – лифтове, които да са достъпни и като цена и като начин за достъп“, обясни кандидат-кметът.

По думите й Общината ще бъде отворена за гражданите:

„Столицата е една от много малкото общини, може би единствената в България, която не е осигурила достъп на граждани до заседанията на Общинския съвет и с това нарушава закона“.

Друг приоритет на Манолова като кандидат за столичен градоначалник е София да е модерно планиран и устроен град. Тя даде заявка, че ще се обърне поглед към кварталите и ще застане срещу багерите в междублоковите пространства.

Последен сред основните ѝ приоритети е социална политика, образование, детски градини.

Манолова изказа мнение, че нормално и честно спрямо останалите кандидати за София е Йорданка Фандъкова да не води кампанията от кметския си кабинет, а да е наравно с останалите.

Тя отправи въпрос към Фандъкова защо за най-скъпата услуга – чистотата на София, се провежда обществена поръчка една година преди да са изтекли договорите на сметопочистващите фирми.

„Не е достатъчно публично и прозрачно. В летните месеци на тъмно се обяви обществена поръчка, която прибързано ще бъде финализирана. Става дума за 500 млн. лв.“, коментира Манолова.

Тя добави, че ще се бори срещу всеки интерес, който е различен от този на столичани.

„Ще разчитам на подкрепата на всички, които искат да се промени моделът на управление на София. В момента управлението е задкулисно и решенията се взимат от един бизнес приятелски кръг, който стои зад кадър“, каза още Манолова пред БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
1
 
! Отговори
65 преди 4 години
Време било да се спре гербаджииското строителство иска коментиращият подолу.И какво следва после?Червено строителство
74
0
 
1
 
! Отговори
65 преди 4 години
Ние си го знаем,че е БСП_арка.По _червена е от руското знаме.Колкото Радев.
73
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С този *** поглед червената мадама прилича на напрегната овса - някой да я олаби!
72
5
 
7
 
! Отговори
Smile преди 4 години
Тая карантия вече и за Околовръстното не става, Вие искате кмет да Ви стане.
71
6
 
4
 
! Отговори
леле Пено преди 4 години
Пено мари Фадъкова да не от София Самоковска у.. , даже от некакво село около Самоков е направи София с цветята като селския двор на баба си , но с размах с холандски луковици по пет лева парчето засади ндк , казват това е лично неин ресор и печалба
70
10
 
4
 
! Отговори
Овчедушие преди 4 години
Тежки думи, но е права!Ех, Мая, Мая - важно е кой брои бюлетините, корпоративния вот, платените избиратели.ГЕРБ с избори няма да бъдат махнати.Улицата три пъти ги гони - прецедент в световен план, и три пъти "печелят" избори.Ще има да ни управлят, децата ни пораснаха, те са още на власт.Не само те, едни и същи лица във всички партии след 1989 г.
69
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
nastoiasiat kmet moje da raboti i s procentno namaleno rabotno vreme i da prodaljava s uspeh mandata si. moje da raboti 90, 80, 70, 60, 50... procenta ot rabotnoto vreme, kogato e v interes na firmata, spored proektite, izpalnenieto, polzite, pechalbite. tosi kmet e napravil uspeshen start, raboti polezno, nujno e da ima i uspeshen final ...predi nov start...nov mandat...
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
nastoiastiat kmet da si raboti i informira vseki den kakvo kak za kolko pari e izpalnil ot svoiata programa i kakvi dopalnitelni proekti predvijda za sledvastia planov period za polojitelnoto razvitie na sredata i dohodite na mestnite hora. otpuskite vinagi se praviat planovo kakto v lichen interes, taka i v firmen interes, a ne kogato impulsivno iska chovek, miata bomba, zariazva rabotata, izliza v otpusk, napuska bez postepenna podgotovka i naznachavane na nov trudest se v firma, kato Maya.
67
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
крайно време е да се спре тоталитарното господство на продажниците от ГЕРБ -герберите увяхват рано или късно , а овчедушието е бълг.черта -когато си далеч от някой проблем и той не ти бърка у джоба ние сме о.к
66
11
 
16
 
! Отговори
Ф.Е. Джержински преди 4 години
Кандидатурата на компрометирана отвсякъде провинциална комунстка е активно мероприятие. Внушават се лъжи, че била рядко успешен омбутсман с космически рейтинг и има реални шансове за кметски мандат. Така софиянци ще се стреснат и отново ще гласуват за по-малкото зло Фандъкова. А Фандъкова е послушна учителка по руски, съосновател на "Русофили", чиито хора бяха изпоарестувани за шпионаж и за нищо на света няма да рушне ***, въпреки задължаващото решение на СОС това да се направи.
65
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някое селфи няма ли да пусне? Ето, другите кандидати вече пускат яки снимки. Хубави мадами, лошо няма.
64
11
 
15
 
! Отговори
леля Пена преди 4 години
Честно казано не желая една кюстендилса провинциалистка дето образно казано не знае къде е улица "Малко търново" да ми е кмет.Още повече такава специалистка по интриги и компромати.
63
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Манолова не се страхува от компроматиче какво има да се страхува? Нали нейните другари ги пишат?
62
12
 
3
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
Манолова губиш си времето Фандъкова е спечелила избора ГЕРБ покрепят,в момента държавата се управлява под диктатурата на тази партия .НЯМАШ шансове,ЛОШО седларов лошо
61
9
 
21
 
! Отговори
Krom преди 4 години
Честно казано, след тези избори с предрешен край Манолова е политически труп. "Визията" и - светъл град, не на корупцията, зелено мислене - дрън-дрън. Нещо като "..I have a dream..". Едва ли и тя е толкова заблудена. Просто Фандъкова натрупа за това време опит и професионализъм, с които Манолова не може да се мери. Звучи като реална програма срещу фантасмагории на студент. По скоро, се е прицелиа в ръководните постове на БСП. Нейната битка май започва след изборите.
60
2
 
3
 
! Отговори
Милан преди 4 години
70% ,имаме овцевъдство , 30% се разпределят между активни , муфтатори, и гяволи, това е съотношението на България към момента. Аз, се определям извън 70% но къде съм не мога да се определя ..Това е госпожо Манолова.
59
8
 
22
 
! Отговори
сф преди 4 години
"Успехите" на Манолова като Омбуцман се въздух под налягане. Аз лично съм и писал два пъти по проблеми, за които е трябвало просто да се сръчкат съответните институции за да се решат. И двата пъти съм получавал любезни отговори в стил - разбирам те, съчувствам ти, но не мога да ти помогна. Или спасението на давещия се е дело на самия давещ се...
58
6
 
21
 
! Отговори
Калинката Мая преди 4 години
Мая, какво образование имаш ? БЕЗ ЛЪЖИ моля !
57
7
 
18
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Хайде пак да попитам привържениците на Манолова какво значимо лично е постигнала, като депутат и омбудсман, което е помогнало на голяма група хора? Покрийте голите приказки и хвалебствия с факти и доказателства и тогава и аз ще агитирам за нея! До сега многократно съм задавал този въпрос, но отговор няма.
56
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мхого хора и повярваха за ,,Костинбродската афера" и проявиха овчедушие , време е за реванш .