Теглят номерата на бюлетините за местните избори

Изтече срокът за регистриране на партии и коалиции в ЦИК
Обновена: 25 сеп 2019 09:47 | 25 сеп 2019 09:46,
2

Срокът за регистриране на партии за местните избори изтече. В Централната избирателна комисия ще бъде изтеглен жребият за поредността на номерата, под които отделните партии и коалиции ще участват.

Още по темата

"Имаше запитвания от общинските избирателни комисии по отношение на подадените документи от страна на партии, местни коалиции и инициативни комитети. Там, където е имало пропуснати грешки или непълнотии и е било необходимо да бъдат дадени указания, те са дадени. Ако са изпълнени, няма притеснения, че кандидатите са регистрирани", обясни говорителят на ЦИК Александър Андреев.

Действащите кметове, които са и кандидати, задължително трябва да излязат в платен или неплатен отпуск. Ако кметове се кандидатират за общински съветници, трябва да излязат в отпуск само за предизборната кампания.

Одобрени са и техническите характеристики на бюлетините. Те ще са 4 вида - за общински съветници, за кмет на район, за кмет на община и за кмет на кметство с над 350 души население.

Говорителят на ЦИК обясни, че следващата седмица вероятно ще бъде показан образец на бюлетината, така че всички избиратели да могат да я видят и да се запознаят с нея.

"Надяваме се, че тази година предаването на изборните книжа ще протече нормално. Ние сме направили всичко необходимо, за да могат да бъдат предотвратени каквито и да е било напрежение и хаос", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

Предизборната компания започва на 27 септември. Андреев призова партиите тя да бъде толерантна и етична и да бъдат спазвани правилата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
БГ бет преди 4 години
Да им отпечатат билети и да търкат, или довечера да им изтеглят номерата с машинката от тотото.
1
1
 
1
 
! Отговори
Гръбчев преди 4 години
За ГРОБ да няма номер, те и без това са история.