Сгрешен или непълен адрес - избирателят пак пуска бюлетина

Хората с такива случаи ще бъдат дописвани в списъците
14
Сгрешен или непълен адрес - избирателят пак пуска бюлетина
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Хората с непълни, заличени или сгрешени адреси имат избирателни права и ще могат да гласуват, като ще бъдат дописвани в избирателните списъци, обясни говорителят на ЦИК Александър Андреев.

Има населени места с променени имена на улиците, така че те се разминават с адресите в личните документи, уточни той.

Още по темата
Тези хора ще попълват декларация, че не са гласували на друго място, посочи Андреев, цитиран от БТА.

В момента ЦИК разглежда методическите указания за секционните избирателни комисии /СИК/, защото започна обучение на членовете на СИК, каза Андреев.

С последните промени в Избирателния кодекс се дава само един протокол за отчитане на резултатите. От ЦИК препоръчват членовете на СИК да правят чернови на протокола от гласуването, данните от който, след като бъдат проверени, да бъдат вписвани в официалния протокол. Ако протоколът все пак бъде сгрешен, той се предава в ОИК, определя се член на ОИК, който да предаде друг протокол в СИК, за да бъде попълнен с верните данни.

До 17.00 ч. днес изтича срокът, в който ако някой кандидат за пост се откаже, може да бъде заменен от неговата партия или коалиция. Това е и срокът, в който ако има отказ за регистрация на даден кандидат, той също може да бъде заменен. При невъзможност за участие или при смърт на кандидата, партията или коалицията може да предложи друго лице в срок до седем дни преди изборите, посочи Андреев.

До 27 септември електронните медии са длъжни да представят в ЦИК или ОИК, и на Сметната палата своите тарифи и условия за отразяването на предизборната кампания. 30 септември е крайният срок за назначаването на секционните избирателни комисии, съобщи Александър Андреев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи за да може да се гласува в конкретно населено място и за точно определен уреден крадец, е достатъчно да декларираш че живееш ей там и не си гласувал другаде. Като последното реално не може да се засече случайно, а само при нарочна проверка. Ей тъй се правят избори, по сожушки. Все си мислех, че цецко ухото с чакрите и енергията е факир на машинациите, лъжите и измамите, но явно съм се объркал.
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не стане катоминалия път - на един адрес регистрирани 280 души, на мястото на адреса само трафипост.Мдааааа работата е ясна, за да се изберат нашите всичко минава, даже по няколко пъти.
9
0
 
10
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
ГЕРБ подготвя поредната фалшификация !!!
8
0
 
7
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Дори с мошенически номера,добавени към мъртвите души и 10% чисто математически съществуващи избиратели нашата политическа класа пак няма да привлече повече от 30% от избирателите пред урните.Не,че малцинството,които ще гласуват харесват политиците ни. Не мисля,че в световната история,която зная добре,има пример на по-голямо недоверие и липса на комуникация между управляващи и народ.Дори при откровени сатрапи.
7
0
 
6
 
! Отговори
Нема проблеми преди 4 години
Жив или мъртъв пак пуска бюлетина.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе адреса го заевете важното е да е задраскан номера на джобния тенис. Колко мъртъвци гласуват бедна ви е фантазията. Те и пеленачетата ги има в списъка. Откъде ги изкараха тия шест милиона и кусур идея си нямам. Ромите са към милион турци към 800 000 от ромите половината са навън и берат грозде турците си гласуват за техните хора и колко остана българите има ли 2 и половина милиона.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Големо дописване ще падне.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На някой от най-добрите ни политици, им приеха децата така в иниверистетите. Един реши, че ще учи право, ама два дена, прези изпитите - БУМ! Тате има прозати - приет!
3
0
 
9
 
! Отговори
фалшименто преди 4 години
Оооо щом ще бъдат ДОПИСВАНИ,Боцето печели изборите!
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще има села, къдто ще има по 500 дописани имена.Я върви и докажи, че *** Ели Ели Еръд от Кюрнар Багар на 900 киломентра на яг, не е гласувал?
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А, значи това са правилата на новия изборен туризъм!