Старт на предизборната кампания: Какво ни очаква?

Ще има ли изненади, коментират специалисти
Обновена: 27 сеп 2019 21:47 | 27 сеп 2019 21:30, Петя Славова
16

Официално започна предизборната кампания за местните избори. Общо 66 са партиите и коалициите, получили регистрация за участие във вота в 265 общини в България. Право на глас ще имат над 6 млн. и 200 хил. души.

"Същинската политическа кампания започна още с началото на новия политически сезон в началото на месец септември. Тогава все още не беше ясно кой с какви инструменти ще си борави. Във връзка с кметския пост в столицата, смятам, че Мая Манолова не се вълнува от тези избори и от това кой ще управлява София", коментира в студиото на "Денят ON AIR" политологът Георги Киряков.

Той бе категоричен, че тя се интересувала от един друг проект, много по-мащабен и по-далечен. А това от своя страна лишавало гражданите от възможността да видят кандидата за кмет на столицата такъв, какъвто трябва да бъде, а именно - да предложи нужната промяна.

На тези избори над 36 хил. са кандидатите за кметове и общински съветници в цялата страна. От тях най-много са кандидатите за общински съветници и кметове на кметства.

Най-много са кандидат-кметовете в София и Пловдив - 19 и 14. "Манолова залага на конкретиката. Разбираемо е, защото именно това вълнува хората. На същия принцип действат и останалите кандидати", посочи журналистът Евгени Петров пред Bulgaria ON AIR.

В студиото на Ганиела Ангелова той отбеляза още, че е интересен въпросът дали десни избиратели биха дали гласа си за Мая Манолова.

"Манолова наистина има по-различни амбиции. Това пък дава по-голям шанс на останалите кандидати. А Йорданка Фандъкова идва с нов екип, което от своя страна говори за развитие. Изненади обаче не са изключени", каза Евгени Петров.

По-рано Мая Манолова обяви, че заедно с екипа си е подготвила предизборна програма от 80 страници, която ще представи постепенно по време на кампанията.

А парламентът прие на първо и второ четене промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация /ЗМСМА/. С измененията се дава възможност в тези населени места, които ще продължат да имат статут на кметство, но в тях няма да се произведат избори за кметове на кметства, да могат да се назначат кметски наместници в съответствие с утвърдената от общинския съвет структура и обща численост на администрацията - т.е. общинския съвет е органът, който ще определи в кои населени места могат да се назначават кметски наместници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
БКП ИЛИ КАРТОФ преди 4 години
ИЛИ БКП ИЛИ САМОКОВСКИ КАРТОФ
13
1
 
1
 
! Отговори
ПОБЕДА ЗА ГЕРБ преди 4 години
СЪВСЕМ ЕСТЕСТВЕН ПРОЦЕС!Кюстендилската слива е ЧЕРВЕНА, но червива и фалшива.Произхожда от групата на Орешарски и КТБ.
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гербавите ще ядете опашката!
11
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече никой не иска да е работник. Заводи-хубаво-и кой ще работи в тях? Може би немците ще си докарат и работниците?Дай му на българския мъж да маа *** от сутрин до вечер, но работа-не-е! По-скоро ще влезе във фитнеса, отколкото да си оправи бакиите на дома, входа, кватрала, селото и т.н.Един зрял мъж има за цел да е полезен на род и родина. БГ са ретардирани в емоционалното си развитие на ниво юношески копнежи.
10
2
 
3
 
! Отговори
Бойко Заводостроител преди 4 години
Заводи, заводи и пак заводи !
9
3
 
3
 
! Отговори
Винету преди 4 години
Поредната победа на ГЕРБ. Това.
8
4
 
4
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 4 години
Очакват ни кофи с помия и компромати от червените гадове. Те иначе не могат.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната загуба на ДСБ .
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един дол дренки сме нят се час по час докога
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мухобойка
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изобщо не ме интерсуват избори , мизбори и т. н. Супер ми е в Франкфурт и Цюрих
3
1
 
8
 
! Отговори
шляпалника преди 4 години
Какво ни очаква ли?!?! Ами....абсолютно същата игра от 30 год. насам! Народе?!?!?!?(В.Левски)!
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЦИК си е като СИК.Няма изненади.Всичко е ясно.
1
1
 
8
 
! Отговори
13 преди 4 години
Очаква ни ЦИрК. Клоуна в главната роля ще прави номера с ножици, а клоуните асистенти ще хвърлят бюлетини около него през Решетки.