В София балотажът сигурен: Какво може да обърне резултатите?

Прогноза: До урните ще стигнат около 500 000 столичани
39

Проучване за електоралните нагласи в Столичната община, проведено в периода между 20 и 30 септември чрез пряко-лично интерво, показва, че в София ще има балотаж между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова.

Юлий Павлов от Центъра за анализи и маркетинг обясни пред "Денят ON AIR", че проучването е направено със собствено финансиране. Той допълни, че в него са взели участие 1007 пълнолетни граждани.

Още по темата
"Резултатът на първи тур е от порядъка на 43% и 39% между вероятните гласуващи. Ние смятаме, че ще гласуват между 450 и 500 хиляди души. Госпожа Фандъкова води с около 4%, което е преднина извън статистическата грешка, но тя е много малка, защото предстоят 4 седмици кампания", коментира социологът пред Bulgaria ON AIR.

Според Юлий Павлов това, което трябва да направят Манолова и Фандъкова, е не толкова да търсят нови избиратели, а да запазят и увеличат мобилизацията.

"Ако някой направи гаф, разликата може да се намали, дори стопи, или да се увеличи и да стане безспорна", коментира той.

Павлов уточни, че Центъра за анализи и маркетинг ще проведе още едно проучване през следващата седмица и последната преди местния вот ще излезе с прогноза.

Социологът коментира и поведението на Волен Сидеров в ефира на БНТ, което предизвика скандал. Според Павлов лидерът на "Атака" се е държал по такъв начин съвсем целенасочено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
КОЙ ЩЕ МЕ "СВЕТНЕ" : ОТ КЪДЕ СА ПАРИТЕ ЗА "СОБСТВЕНО ФИНАНСИРАНЕ " !?!?!? МОЖЕ ЛИ ТАКЪВ ПРОСКУБЛЯК -ДА Е СОЦИАЛЕН АНКЕТЕН АФЕРИСТ ?????????
34
0
 
1
 
! Отговори
WIKIPEDIA преди 4 години
До БориславКо каза за цвета на ГЕРБ? Ръководител Бойко Борисов">Бойко Борисов Основана: 3декември2006г. Цветове : тъмносин, сив
33
1
 
3
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Пешо: Трета "комунистка" ли търсиш? Две са ти малко. И докога с тая мантра комунизъм/антикомунизъм. Колко градинки още трябва да се застроят, колко още обществени поръчки трябва да се дадат на "наши" хора и колко още ремонти като на Графа трябва да се направят за да потърсим промяна. Кандидатът на промяната е Мая Манолова. Доказала е като омбудсман че може да работи за хората. Които иска в София нещо да се промени, нека гласува за нея. Другите кандидати са само за масовка.
32
3
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Добре бе, съграждани, как може да сте толкова зле?! Само тия двете комунистки ли са кандидатки, та не се огледате за някой друг??
31
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Надежда тука всяка оставете кутевчета Дори в родното село на Нинова Крушевица кмета не е от бсп Няма как дори да си мечтаете за София Град над 5000 бсп няма да вземе
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо
29
2
 
4
 
! Отговори
Дзъ преди 4 години
София не е това което беше дори преди 10години. Половин БГ дойде да живее тук, докато доста сини софиянци емигрираха на Запад. Не знам защо продължавате да си мислите, че столицата по презумпция е дясна при това демографско движение?
28
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БАЛОТАЖ ЩЕ ИМА, НО НЕ И ДАНЧЕТО НА НЕГО
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До aibouНе би живял, защото нямаш възможност, другарю . Ако можеше пръв щеше да дойдеш
26
1
 
6
 
! Отговори
Отговор преди 4 години
До Анонимен 12 В БСП няма по добра манипулаторка от Манолова , за това заложиха на нея.Отдела за агитация ,пропаганда и манипулация ръководен от Кирил Добрев работи.
25
6
 
8
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
София се напълни със селяни комунисти.Не е чудно да се стигне до балотаж.Но не е желателно .БСП да си стоят там, където са си. Вече са свикнали.
24
15
 
11
 
! Отговори
aibou преди 4 години
Не съм от София,за моя радост,но два пъти седмично съм в столицата.Пълен ***,не бих живял там ,не знам как вие живеете,мръсотия , мизерия,смог и болести. Дали е виновна Фандъкова,не знам ,но със сигурност за два мандата ,нищо не е направила. Но вие пак си я изберете,няма лошо.
23
10
 
6
 
! Отговори
Мая ще спечели! преди 4 години
Ама не изборите, а натюрморт - царевичен мамул с по 1 самоковски картоф отстрани. Поздрав от София!
22
6
 
12
 
! Отговори
Борислав преди 4 години
До София е синя: Да не бъркаш случайно цветовете ? Герберите не са със син цвят -Фандъкова е от ГЕРБ ! А, извинявай ,забравих че отново се прегърнахте и ГЕРБ ПОСИНЯ ! Даже Борисов изпрати най големия разсипник и ликвидатор на Държавата /след 1992 г./ ,Сашко Йорданов от СДС ,да ни представлява в ЕС . Той е голям умник !
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Битката може да обърне Джамби начело на гей парада.
20
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гласуваха за Софиянски с омерзение. Ще гласуват за Държанка Гербъкова по същия начин.
19
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя козел можели изобщо да брой ???Зада вземат 40% от 500 000 гласа демек към 200 000 гласа Трябва половината комунисти от страната да се съберат в София и да гласуват до един Няма какво да се залъгваме мая повече от 120 000 неможе събра А най вероятно ще има не повече от 93 000
18
6
 
18
 
! Отговори
Реалноста преди 4 години
НИЩО мая и бсп са обречени Въпроса е само с колко много ще паднат
17
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много се лъжеш ако си мислиш, че през соца народът е бил на власт. Бяха същите партократи като сега. Само, че се наричаха БКП. Не ти ли пречеха стрелбете по границата, където бяха избивани млади хора, които искаха да се махнат от социалистическия `рай`? Не те ли дразнеше, че трябваше задължително да се гласува, а резултатът винаги беше 99,9% БКП печели? Не те ли дразнеше, че трябваше да се ходи задължително но събрания и ако не идеш после трябва да отговаряш защо. Същото беше и с манифестациите
16
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е синя ,а мафиотска .Впрочем няма голяма разлика.Само през комунизма народа бе на власт и се мислеше за народното дело .Днес всеки гледа да напълни джоба си прекарвайки и общество и държава .Националният интерес се губи в поредната далавера с европарите.