Манолова отсече: Тротоарите са изпитание за столичани

Те са в безобразно състояние, категорична е кандидат-кметицата
9 окт 2019 15:00,
59
Манолова отсече: Тротоарите са изпитание за столичани
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"В "Манастирски ливади" няма тротоари. Те са пълни с автомобили вместо с пешеходци, а там, където има тротоари, те са в безобразно състояние. Така, за съжаление, не е само в "Манастирски ливади", така е в целия град. Те са изпитание за столичани". Това каза при среща с майки с детски колички в кв. "Манастирки ливади" кандидатът за кмет на столицата Мая Манолова и ги увери, че това ще се промени в нейния мандат като кмет, стана ясно от пресъобщение до медиите.

Още по темата

Манолова била позитивна, а кампанията мръсна и то от рано!

"В предизборната си програма съм заложила на четиригодишна програма за възстановяване, ремонт и изграждане на тротоари, които са част от средата за пешеходци. Залагаме и на по-добро улично озеленяване и осветления, така че средата да е естетична и безопасна за гражданите, на по-добра проходимост в центъра на града и в кварталите, на свързаност между отделните зони, на достатъчен брой пешеходни пътеки, които да са обозначени с качествена маркировка, на реконструкция на подлезите на града в съответствие с европейските норми", каза още Манолова.

Тя бе категорична, че средата трябва да е по-достъпна за хората с увреждания и за майките с колички.

По думите на Манолова пътната безопасност в столицата е пред скоби. "Вчера бях в "Подуяне" където пред 95-то училище се е случил инцидент точно на първия учебен ден заради недобра маркировка, заради недобре обмислено действие на светофарите, така че там също има проблеми с безопасността на децата, с маркировката и тротоарите и децата ежедневно са изложени на риск", подчерта още тя.

Според Манолова е подобна ситуацията около много други училища и детски градини в столицата, а като решение тя посочи следните мерки - пътна маркировка, която да осигурява пешеходна безопасност и безопасност на движението по улиците, особено в районите с много деца, ефективно и интелигентно управление на светофарите, така че да осигуряват безопасност при преминаването, достатъчно тротоари около местата, които се посещават от деца - училища, детски градини, спортни зали, паркове, площадки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
8
 
42
 
! Отговори
изнервен преди 4 години
А бе, п.тко смотана, това се зае от десетилетия и бяха още по зле при управленията а БСП. Като бяхте на власт защо не ги оправихте? А ти как точно ще решиш проблем, който касае хиляди километри и иска много пари и време. То с констатации всеки може.
13
10
 
45
 
! Отговори
сф преди 4 години
Мая говори "истини" да проблемите на столицата, които са известни и на кибиците на пейката пред блока. Но, нейния капацитет да се справи с тях е колкото на самите кибици. Те прочее са основния и таргет в предизборната кампания. За радост в София работещите са повече от кибиците. Мая кмет няма да стане !
12
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Костинбродска обеща да изгони всички шведчета от училището на вашето дете (експериментът на нейния прословут с проектозаконите си "екип" в Сливен и Ямбол се оказа успешен ), а по въпросите на бизнеса ще покани за лични съветници братя Галеви.
11
1
 
39
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Ха, аз до сега бях останал с впечатлението, че тротоарите са място за маси на заведения, сергии и паркиране, а където не е така е практически трасе за хард ендуро свободен стил. А когато валеше много в началото на лятото имаше добри места за кану каяк.
10
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спжред речника на червената Мафия е трябвало е да каже "тротоарите са фашисти" !
9
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това с тротоарите е най голямата простотия. Те са направвни по принцип за хора и пешеходци...но в България се ползват за паркинг от десетилетия. Хора, пътувате в чужбина предполагам, освен по арабския свят, Азия и незнам не съм бил в Африка, виждали ли сте коли накачулени по тротоарите? Аз не съм. При нас хора, майки с колички и трудно подвижни с проходилки са си участници в движението и са на пътя редом с движението на автомобили. Ама кой го е еня за това....
8
10
 
43
 
! Отговори
Локи преди 4 години
Хората изобщо не стигат до тротоара, там е пълно с коли. Фандупката от 10 години гледа като пребозала и нищо не прави!
7
14
 
44
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Боко е...нервен,защото всичко се...вижда.То крадене...крадене,ама и това дето е уж...сътворено не е в ред.Пълна...безхаберност и безконтролност.Аз...дадох милиони за еди какво си,е вечно в...устата на Вожда.Може и да си дал,ама контрола ти е една...голяма нула в държавата.Понеже всички това го разбраха,парите текат,а свършената работа е трето качество,както е...партията и управлението ти.
6
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
във Варна кметство Одесос ул.Христо Попович34 идеален център въобще не са останали тротоари .а кратери
5
15
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напред Мая, само в теб ни е надеждата да ни отървеш от ГЕРБ и да направиш София като Москва
4
10
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нНЕ само тротоарите , а и улиците по кварталите са траги4ни и това е с години , но Фандъ4кова е по лъскавите и скъпи проекти , където може да се краде и да се правят ремонти на ремонта......
3
9
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нейните хора сън не ги фаща да ни обясняват и да ни заливат с обещания. Тротоари ще оправя, оня ден каза, че билетчето щяло да стане 1 лев. Вчера, че детски градини ще строи. направо манна небесна ще ни изсипе на главите.
2
9
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мАналова ми прилича малко на усмихнат Доналд Тръмп.
1
16
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
О, БОЖЕ!Манолова, стига вече. Какво още ще обещаеш? То край няма. Как пък веднъж не каза една свястна приказка?