Социолози: Общинският съвет в София няма да работи добре

Очертават се избори с ниска избирателна активност
25 окт 2019 12:35,
31

В края на деня предизборната кампания за вота за кметове и общински съветници ще бъде закрита. Събота е ден за размисъл, а на 27 октомври над 6,2 млн. души ще упражнят правото си на глас.
Още по темата
"Има разлика в предизборната кампания. Свикнали сме да казваме, че при местните избори тя е мръсна. Като цяло тя беше насочена мирно и кротко. Замяната на едното с другото може би е позитивна новина, ако не гледаме качеството на кандидатите", коментира социологът Кольо Колев пред Bulgaria ON AIR.

Борисов: Разхождаш се по Орлов мост и говориш за върховенство на закона?

Според него кандидатите за местни избори тази година не са достатъчно добре подготвени.

Бившият член на ЦИК Цветозар Томов допълни, че освен това съществува интерес към местните избори и от хора, които имат съдебно минало.

Според него в София ще се получи интересен ефект и той ще бъде, че листата на "Демократична България" ще има блокираща квота, непозволяваща възникването на мнозинство освен между БСП и ГЕРБ. И това ще означава, че няма да има функциониращ общински съвет.

"Ще има съвсем различна политическа ситуация в общинския съвет", категоричен бе той.

Колев се съгласи, че ситуацията в общинския съвет ще бъде съвършено различна.

"Висока активност в София няма да видим в неделя. Ще видим традиционно ниска активност", прогнозира Томов.

По думите на Колев има омерзение към политиците и това не е българска характеристика, а се наблюдава в цяла Европа. От друга страна, в София има интрига и тя ще повиши интереса на избирателите.

"Балотаж ще има абсолютно сигурно. Ще бъде между Мая Манолова и Йорданка Фандъкова. Ще има добро представяне и на Борислав Игнатов, и на Борис Бонев. Няма да има изненади в това отношение", коментира Колев.

Той допълни, че изненади може да има в съотношението на гласовете между кандидатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Самата хипотезе, че въобще ще работи е добра новина.
29
4
 
1
 
! Отговори
софианец преди 4 години
ХА...ха...ха...." Червен Кольо ...никога непозналия дава акъл !!!!!!!! в Сф имащите право на глас са около 800 000. Винаги гласуват около 55 % . Фандъкова досега ВИНАГИ печели над 200 000 гласа ..ДБ досега ВИНАГИ ще спечелят около 100 000 гласа. .ТОЛКОВА просто е да си НОРМАЛЕН социолог ...а не като кольо !!
28
3
 
6
 
! Отговори
София е демокрация преди 4 години
За радост на живеещите в София повечето от загрижените пишещи в подкрепа на Мая Костинбродска са провинциалисти не само по дух, а и по местоживеене и не могат да влияят на кметските избори в София. Мая ще бъде изхвърлена още на първи тур.
27
2
 
2
 
! Отговори
Неграмотний преди 4 години
До АнонименСрамното е, че неграмотни като теб имат право на глас и да избират себеподобни! Виждаме, паради тази причина, в каква държава ни превърнахте и в каква столица!!!
26
5
 
2
 
! Отговори
Увяхнал гербер преди 4 години
До София не забравяй...София не забравя десетилетието гробокопачество на столицата от герп! Помним, не бой се!
25
2
 
1
 
! Отговори
ОВ 4444 АР преди 4 години
До АнонименНе си интересен, дажи си смешен. Ясно е за кого ще гласуваш! Ясно е и защо София ще продължава да е едно село! Сети ли се? Заради такива като теб!
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Srom kandidat za kmet na glavnia bg grad e komunisticheskata proztitudka Maya Angelova Naydenova...zofia ima vazmojnost da stane europeski gratis panzion za sekvi kuchki i pesove...
23
6
 
6
 
! Отговори
София не забравяй... преди 4 години
Софиянци не забравяйте, че Мая Галева(Костинбродска) гласува за избора на Пеевски за министър на МВР по време на правителството на Орешарски и след това плюеше и злобно обиждаше цяла година справедливите протести на софиянци срещу комунистическата мафия. Самото кандидатиране на тази семпла провинциална комунистка за кмет на София е голямо нахалство и обида за софиянци. Да я накажем и отстраним от политиката завинаги още на първи тур !
22
5
 
7
 
! Отговори
Мая лъже и маже преди 4 години
И какво се оказа сега Мая Манолова сама си лепила неразлепваемите стикери за да обвинят конкурентите и(има снимки за това в лявото вестниче 19 минути). Лъжлата си е лъжла - като се започне от Костинбродската и лъжа, та и досега. Кръвта вода не става - бивш комунист няма...
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЛуТ!
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Десните щели да гласуват за Мая ???Значи или Мая е дясна или десните са леви .И в двата случая се лъже здраво избирателя.Второ ,абе Радане, я обясни на избирателя как ще дадеш глас за Мая - жената подкрепила Пеевски за ДАнс и лично нарекла протестиращите тогава . ..п.....и.
19
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първи тур - Борислав ИгнатовВтори тур - пак Борислав Игнатов:)
18
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Падението на ДСБ е очевидно .Вече няма как да прикрият факта че са работили винаги за БСП и червената олигархия .
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Волен е хитър ,видя че има пари в София и ще си върти бизнеса там.Галерийка това онова.Честен хитрец.хихи
16
2
 
6
 
! Отговори
изнервен преди 4 години
И защо бе, червен колю, да не работи добре? Ти как разбра, като още не са минали изборите и нищо не е ясно?
15
0
 
6
 
! Отговори
ист преди 4 години
Общинските съветници ще се успокоят, като се наместят в общинските бордове. Там са големите пари, и съветът ще работи като намазано колело "филия"
14
4
 
1
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
До Гошо ...неумното. А бе, гоше, не разбра ли, че тези ялови призиви не хващат дикиш? Колко пъти вече си го писал това?
13
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В София и Варна се очертават интересни резултати. Провинцията е кроена и разрязана баница. В София има гръмка медийна кампания и се тикат напред Фандъкова и Манолова, а за Варна пълно мълчание заради издънките на Портних и силната кандидатура на Костадинов.
12
9
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Всички...масово срещу ГРЕБ на изборите.Стига са изгребвали...законно нашата мила Родина чрез държавни поръчки.Падне ли София в ръцете на...опозицията,пада и...касичката от ръцете на Боко от Банкя.Да го видим...посърнал в деня на вота.Това ще е знака за началото на...пълната промяна.
11
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първи тур - Борислав ИгнатовВтори тур - мая Манолова